"Greek National Pride" blog / Διεθνεις σχέσεις. / ΕΛΛΑΔΑ / Ρωσία / Σαουδική Αραβία

Για τη συνεργασία Ρωσίας – Ελλάδας συζήτησαν Δραγασάκης – Ντβορκόβιτς


pipeline Τη βούληση των κυβερνήσεών τους για αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών, ειδικότερα στο οικονομικό πεδίο, εξέφρασαν οι αντιπρόεδροι της ρωσικής και ελληνικής κυβέρνησης, Αρκάντι Ντβορκόβιτς και Γιάννης Δραγασάκης, στη διάρκεια του χαιρετισμού τους στο Ελληνορωσικό Φόρουμ που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ (10-18/9).

Υπογραμμίζοντας την προτεραιότητα της ρωσικής κυβέρνησης για την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών, αλλά και την λεπτομερειακή εξέταση όλων των σχεδίων της χώρας μας, ο κ. Ντβορκόβιτς αναφέρθηκε στη συζήτησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ και ανέφερε ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών τους τέθηκαν τα μεγάλα, και άλλα μικρότερα σχέδια που και οι δύο πλευρές επιθυμούν να υλοποιήσουν.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι στο θέμα της ενέργειας, συζητήθηκε η πιθανότητα να περάσει αγωγός φυσικού αερίου από την Ελλάδα, με κατεύθυνση και την υπόλοιπη Ευρώπη, και φυσικά εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη γείτονα Τουρκία, ενώ επί τάπητος βρέθηκαν και ζητήματα που αφορούν: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οδικό δίκτυο, λιμάνια της χώρας, επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας μας, επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, εκπαιδευτικό και πανεπιστημιακό τομέα, νέες τεχνολογίες, αλλά και τον αγροδιατροφικό τομέα.

Συγκεκριμένα για τον αγροδιατροφικό τομέα, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που δημιουργεί στις σχέσεις των δύο χωρών η επιβολή του εμπάργκο, ωστόσο διατύπωσε την απορία του γιατί δεν υπάρχει έντονη δραστηριότητα εκ μέρους των Ελλήνων στα προϊόντα που δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Χαρακτηριστικά ανέφερε «δεν καταλαβαίνουμε γιατί οι Έλληνες ενεργούν αργά και δεν είναι δραστήριοι προκειμένου να εισέλθουν στην ρωσική αγορά” και στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία. Αν όμως δεν έρχεστε δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Έχουμε μεγάλες εκτάσεις γης και μας ενδιαφέρουν τομείς, όπως αμπελουργίας και ο κλάδος των γαλακτοκομικών προϊόντων”.
Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι στη Ρωσική Ομοσπονδία υπάρχει ένα ευνοϊκό και σταθερό φορολογικό σύστημα και σημείωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση ανταποκρίνεται άμεσα στις προτάσεις των επενδυτών, τους οποίους και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ντβορκόβιτς σημείωσε στη σύντομη ομιλία του ότι η παρουσία πολλών μελών της ρωσικής κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη, δηλώνει το σεβασμό και την ελπίδα για ενίσχυση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Επενδύσεις το πρώτο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης, νέες θέσεις εργασίας το δεύτερο
Η υλοποίηση επενδύσεων «εγχώριων, ξένων, δημόσιων και ιδιωτικών”, αποτελούν τον πρώτο της ελληνικής κυβέρνησης επισήμανε από το βήμα του Φόρουμ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, προσθέτοντας «τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα έκλεισαν 400.000 επιχειρήσεις και χάθηκαν 800.000 θέσεις εργασίας”. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι δεύτερο μέλημα της κυβέρνησης, αποτελεί η δημιουργία θέσεων εργασίας  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s