"Greek National Pride" blog / AFRICA / ΕΛΛΑΔΑ

Ν.Φίλης: «Στόχος μας να ενταχθούν τα προσφυγόπουλα ομαλά στην ελληνική κοινωνία»


filis-2_1

Η ομαλή ένταξη των παιδιών των προσφύγων φαίνεται πως είναι το κύριο μέλημα του υπουργού Παιδείας Ν.Φίλη καθώς οι πρόσφυγες ήρθαν για να μείνουν.

«Διάλογος ναι, αλλά όχι συναπόφαση» επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αναφερόμενος στα Θρησκευτικά, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε δημόσια τοποθέτηση της κυβέρνησης δια του πρωθυπουργού και του ίδιου του υπουργού στη Βουλή.

Σε σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο Νίκος Φίλης μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι τη Δευτέρα χτυπά το πρώτο κουδούνι για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, ενώ μέχρι τέλος του Οκτωβρίου το πρόγραμμα της εκπαίδευσης θα επεκταθεί σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Αναφερόμενος στο περιστατικό της Μυτιλήνης όπου γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολείο που θα πάνε από τη Δευτέρα προσφυγόπουλα ο Νίκος Φίλης υπογράμμισε ότι είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό: «Πρόκειται για εξαιρετικά μειοψηφικές καταστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στο γενικότερο αίσθημα αγάπης και αλληλεγγύης τα ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες.

Η Μυτιλήνη εδώ και ένα χρόνο δείχνει μια μεγάλη αλληλεγγύη και γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτή η κίνηση που έγινε – και η οποία δεν εκπροσωπεί και το σύλλογο – πρέπει να είναι μια εξαιρετικά μειοψηφική κίνηση ορισμένων ανθρώπων».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Νίκος Φίλης το πρόγραμμα για την εκπαίδευση των προσφύγων ξεκινά σταδιακά ώστε να υπάρχει και ενημέρωση των γονέων.

«Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα ξεκινά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ήπειρο και μέσα στο μήνα το πρόγραμμα θα εξαπλωθεί στις αναγκαίες γεωγραφικές περιοχές. Για τη διδασκαλία προσλαμβάνονται αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν αυτή την εβδομάδα έργο.

Το πρόγραμμα στο δημοτικό θα είναι τετράωρο κάθε μέρα 2-6 και προβλέπει εκμάθηση της ελληνικής, μια ξένη γλώσσα, όπως αγγλικά ή κάποια άλλη που συνδέεται με την πρόθεση των γονιών να πάνε σε κάποια άλλη χώρα…».

«Πρόθεση είναι τα απογευματινά τμήματα να κατευθυνθούν και σε κοινές δράσεις με τα παιδιά των πρωινών τμημάτων. Θέλουμε να μην υπάρχει αντίληψη γκέτο και να ενταχθούν αρμονικά τα παιδιά αρμονικά στην ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αγκαλιάσει τα παιδιά αυτά» τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις αλλαγές στο Γυμνάσιο λέγοντας ότι ο στόχος είναι να περιοριστεί η σχολική διαρροή και όλοι οι μαθητές να λαμβάνουν την εγκύκλιο μόρφωση.

Σε ερώτημα για τα ιδιωτικά σχολεία ανέφερε ότι επιτρέπεται να έχουν δραστηριότητες, όπως και πριν, μετά τη λήξη του ωραρίου, δεν επιτρέπεται όμως να δημιουργούν δομές φροντιστηρίων με παιδιά εκτός ιδιωτικού σχολείου γιατί αυτό είναι μια άλλη επιχείρηση που υπακούει σε άλλους κανόνες.

One thought on “Ν.Φίλης: «Στόχος μας να ενταχθούν τα προσφυγόπουλα ομαλά στην ελληνική κοινωνία»

  1. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ,ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ,ΣΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΕΣΑ,.ΤΙ ΗΘΕΛΕ Ο ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ?ΑΥΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑς ΔΩΣΟΥΝ ΒΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ?.Ε…ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ……Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ…….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s