"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Επανεκλογή Π. Ρήγα στον ΣΥΡΙΖΑ


panos-rigasΜε την εκλογή του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και της Πολιτικής Γραμματείας, ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως δεν εξελέγησαν στο Πολιτικό Συμβούλιο η Όλγα Γεροβασίλη και ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Πλέον η Πολιτική Γραμματεία θα απαρτίζεται από το Πολιτικό Συμβούλιο και το Εκτελεστικό Συμβούλιο, έπειτα από την υιοθέτηση σχετικής πρότασης του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Αναφορικά με τον γραμματέα της Κ.Ε. ψήφισαν 150 και βρέθηκαν έγκυρα 149 ψηφοδέλτια. Το μοναδικό υποψήφιο, Παναγιώτη Ρήγα ψήφισαν 111 (ποσοστό 75%), ενώ βρέθηκαν 38 «λευκά» και ένα άκυρο.

Η σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας έχει ως εξής:

Πολιτικό Συμβούλιο: Βάκη Φωτεινή, Βούτσης Νίκος, Δούρου Ρένα, Δραγασάκης Γιάννης, Μπαλάφας Γιάννης, Παππάς Νίκος, Σβίγκου Ράνια, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φίλης Νίκος και Χριστοδουλόπουλου Τασία.

Εκτελεστικό Συμβούλιο: Αναγνωστοπούλου Σία, Δημητριάδης Δημήτρης, Ηλιόπουλος Νάσος, Θεοδωρακοπούλου Νατάσα, Καλαμαρά Έφη, Καλκανδής Πέτρος, Καραγεώργος Πέτρος, Κνήτου Κατερίνα, Κοτσακάς Αντώνης, Κυπριανίδου Ερμίνα, Λάμπρου Πάνος, Μανταδάκης Άγγελος, Μπουρνούς Γιάννης, Σκορίνης Νίκος, Υδραίος Μιχάλης και Χριστόπουλος Αλέξης.

Στην Πολιτική Γραμματεία συμμετέχουν επίσης ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και ο γραμματέας Παναγιώτης Ρήγας.

Σημειώνεται πως το Πολιτικό Συμβούλιο θα ασχολείται με όλα τα θέματα κυβερνητικής πολιτικής. Θα αποτελείται από 11 μέλη, κυρίως υπουργούς, ενώ θα υποκαταστήσει την άτυπη κυβερνητική συνάντηση που γινόταν κάθε Δευτέρα.

Όσο για το Εκτελεστικό Συμβούλιο, θα ασχολείται με οργανωτικά και πολιτικά θέματα, όπως προετοιμασία και δράση των τμημάτων του κόμματος. Θα αποτελείται από 16 μέλη.

Η 29μελής, πλέον Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, θα λειτουργεί ως «ομπρέλα» των δύο οργάνων και θα συνεδριάζει μία φορά τον μήνα. Στόχος πίσω από την αναδιάρθρωση είναι να εναρμονιστούν κυβέρνηση και κομματική λειτουργία, ώστε κυβέρνηση και κόμμα να είναι συνυπεύθυνοι, συναρμόδιοι και υπόλογοι.  πηγη

Σχολιάστε