"Greek National Pride" blog / ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΧΥΤΗ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ – ΜΗΝΥΜΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ«Καμπανάκι» στο Μαξίμου οι δηλώσεις Ρ.Τ.Ερντογάν και οι κινήσεις της Αγκυρας σε Αιγαίο & Θράκη – Ακούει κανείς;


turkish-navy-sarΓια “έκρηξη” της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο έχει προειδοποιήσει η στρατιωτική ηγεσία το Μέγαρο Μαξίμου, ιδίως μετά την απόφαση του ΝΑΤΟ να διατηρήσει τις δυνάμεις της στο Αρχιπέλαγος για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Η Τουρκία επεδίωξε με κάθε τρόπο να τερματιστεί η επιχείρηση αυτή, αλλά τελικώς η θέση της Ελλάδας που εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες υπερίσχυσε.

Η εξέλιξη πάντως αυτή δεν εφησυχάζει, αλλά προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό και ανησυχία στην κυβέρνηση καθ’ ότι η Άγκυρα φαίνεται να έχει βάλει στόχο την προώθηση των αξιώσεων της στο Αιγαίο και θεωρεί πώς η παρουσία της Συμμαχίας ιδίως στην περιοχή της Χίου στέκεται εμπόδιο στα σχέδια της.

Βεβαίως μέχρι τώρα πολλές φορές οι Τούρκοι έχουν προβεί σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο ή των χωρικών υδάτων, φτάνοντας μέχρι στο σημείο να καταρτίσουν σχέδιο κατάληψης της νησίδας Παναγιά (σχέδιο Suga) παρά την παρουσία του ΝΑΤΟ που κρατά στάση Πόντιου Πιλάτου.

Είναι πολύ πιθανό, όπως εκτιμούν ανώτατοι στρατιωτικοί οι Τουρκία να αλλάξει βιολί και από εκεί που θεωρούσε πώς η παρουσία του ΝΑΤΟ ήταν… ανασταλτικός παράγοντας να θεωρήσει πώς μπορεί να ξεδιπλώσει όλα το πλάνο των επιδιώξεων της στο Αιγαίο και στον Έβρο εκβιάζοντας ίσως μία νομιμοποίηση τους.

Μην ξεχνάμε πώς ο Ρ.Τ. Ερντογάν έχει κλιμακώσει την ρητορική του όσον αφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης και από την αμφισβήτηση πέρασε στην ξεκάθαρη επιδίωξη της αναθεώρησης της με αλλαγή συνόρων διεκδικώντας ακόμη και τη… Θεσσαλονίκη.

Η ανησυχία των επιτελών του Πενταγώνου φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τις κινήσεις της Άγκυρας να δεσμεύσει σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο για την πραγματοποίηση αεροναυτικών ασκήσεων παραβιάζοντας όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα.

O ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφέρθηκε στην ημερήδια διαταγή του στην τουρκική επιθετικότητα των τελευταίων εβδομάδων: «Ειδικά σήμερα που εντείνεται, κυρίως από την πλευρά της Τουρκίας, η αμφισβήτηση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών»,σημειώνει ο Πάνος Καμμένος στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Εκτός των τεσσάρων μεγάλων περιοχών που παράνομα έχει δεσμεύσει για ασκήσεις από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, δέσμευσε επιπλέον όλες τις θαλάσσιες περιοχές ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού από την Λήμνο μέχρι την Κρήτη και όλα τα διεθνή ύδατα από την Κρήτη μέχρι το Καστελόριζο για ασκήσεις με πυρά από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Έχει επίσης, όπως αποκάλυψε το pronews.gr με προηγούμενο άρθρο του δεσμεύσει και αρκετές θαλάσσιες περιοχές δυτικά του 25ου Μεσημβρινού που διατρέχει την μέση του Αιγαίου, προκαλώντας «ασφυξία» σε ελληνικά νησιά, όπως η Σκύρος, βασικός πυλώνας της ελληνικής αεράμυνας στο Αιγαίο, η Άνδρο και ευρύτερες περιοχές στις Κυκλάδες κλπ.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο από το 1974. Πρακτικά τα ελληνικά πλοία και τα ελληνικά αεροσκάφη δεν θα μπορούν να κινηθούν σε αυτές τις περιοχές, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος ή πρόκλησης πυρών από την πλευρά των τουρκικών αεροναυτικών δυνάμεων.

Δεδομένης και της πολιτικής αναταραχής που υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά βεβαίως των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το ενδεχόμενο να στήσει μια κρίση στο Αιγαίο η Τουρκία μέσα στο επόμενο διάστημα προς υλοποίηση των αξιώσεων που εγείρει ο Ρ.Τ. Ερντογάν. Χθές, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου μόνο η τουρκική Αεροπορία πραγματοποίησε 46 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Στο ενδεχόμενο να σημειωθεί ένα μείζον πολεμικό επεισόδιο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις φέρονται να έχουν λάβει τα μέτρα τους αλλά… Υπάρχει το μεγάλο “αλλά” και αυτό έγκειται στο γεγονός ότι τα μνημόνια έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο ελληνικό Στράτευμα και συγκεκριμένα στην εξέλιξη της στρατιωτικής μηχανής, συνεπώς και της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας. πηγη

One thought on “ΔΙΑΧΥΤΗ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ – ΜΗΝΥΜΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ«Καμπανάκι» στο Μαξίμου οι δηλώσεις Ρ.Τ.Ερντογάν και οι κινήσεις της Αγκυρας σε Αιγαίο & Θράκη – Ακούει κανείς;

  1. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ελληνική «ηγεσίᨻ δεν απαντά στό «ιστορικό» μάθημα Ερντογάν ότι τα νησιά κλπ ήτανε «δικά τους».Ναί ήτανε «δικά τους» όπως και ολόκληρα τα Βαλκάνια λόγω κατακτήσεων,και όταν ήλθε επί τέλους η ώρα,οι σκλαβωμένοι λαοί με αιματηρούς αγώνες κλπ απέκτησαν την ελευθερία τους.Και τα νησιά του Αιγαίου δεν θα ήσαν στη «μυτι» τους αλλά θα ήσαν ελληνική ενδοχώρα εαν δεν εσφαγιάζετο ο ελληνισμός της Μ.Ασίας.Και τα σημερινά εδάφη ήτανε «δικά μας» η όχι; Η μας έδωσε την άδεια η Τουρκία να κτισουμε την Αγιά Σοφιά στη Πόλη; Η η Ισταμπούλ δεν ελέγετο Κωνσταντινούπολη ανέκαθεν;Η ακόμα δεν υπάρχουν εκατομμύρια στα εδάφη τηςπου αγωνίζονται για την ελευθερία τους;Για ποιά…ιστορία μιλάει ο μεγαλομανής ψυχοπαθής σουλτάνος;μήπως αυτη που θέλει και τον Μ.Αλέξαντρο…σλαύο;Αυτήθα ήταν απάντηση στον σουλτάνο που αντι να ξοδεύει αμύθητα ποσά για…παλάτια για την αφεντειά του θα έπρεπε να κυτάειτη δυστυχία του κοσμάκι.Και όσο για τη..θέληση του λαού,έχουμε τη μαρτυρία των αμέτρητων χιλιάδων που στιβάζονται στα μπουντρούμια των φυλακών.
    Τέτοια «απάντηση» θα ήθελα απο τους Ελληνες ηγέτες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s