"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκία / USA

Ακραία φιλοτουρκικές θέσεις από τον στρατηγό που ο Τραμπ προορίζει για Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας


flyn-522x330

Ποια θα είναι η πολιτική που θα ασκήσει ο Τράμπ σ΄ ότι έχει να κάνει με την Ελλάδα και τη Τουρκία;

Αν και ίσως είναι νωρίς να βγουν ασφαλή συμπεράσματα οι τοποθετήσεις ανθρώπων που ήταν και είναι δίπλα στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ θα πρέπει να μας προβληματίσουν σοβαρά.

Ένα από τα πρόσωπα που ο Τραμπ έδειξε να εμπιστεύεται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας,είναι ο απόστρατος στρατηγός Μάϊκλ Φλήν. Το όνομά του ακούγεται για τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Θα είναι μια ανησυχητική για την Ελλάδα εξέλιξη.Κι αυτό ,γιατί όπως εξηγεί σε ανάλυσή του ο Δημήτρης Γ.Απόκης* οι θέσεις που έχει εκφράσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικές περιόδου ο Φλην,είναι εξαιρετικά φιλοτουρκικές!

Γράφει στο migratiou.com :

“Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο Στρατηγός Φλήν, διατύπωσε κάποιες ενδιαφέρουσες και ταυτόχρονα ανησυχητικές απόψεις για την Τουρκία και τις εξελίξεις γύρω από το πραξικόπημα. Οι απόψεις αυτές πρέπει να προκαλέσουν συναγερμό στην Αθήνα και να ξεκινήσει άμεσα η προσπάθεια να ακουστεί η ελληνική άποψη στην ομάδα Transition του Ντόναλντ Τράμπ.

Ο Στρατηγός, αναφερόμενος στην Τουρκία ανέφερε, «Χρειάζεται να διορθώσουμε την εξωτερική μας πολιτική και να αναγνωρίσουμε την Τουρκία ως προτεραιότητα. Χρειάζεται να δούμε τον κόσμο από την αντίληψη της Τουρκίας.

Τι θα είχαμε κάνει εάν με τα την 9/11 ακούγαμε τα νέα ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ζει σε μια όμορφη βίλα σε Τουρκικό Θέρετρο, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί 160 πρότυπα σχολεία που χρηματοδοτούνται από τους Τούρκους φορολογούμενους.» «Πρέπει να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε ότι η Τουρκία είναι κρίσιμη για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.»

Χαρακτήρισε την πολιτική Ομπάμα έναντι της Τουρκίας «μη σοφή πολιτική.» Οι απόψεις του Στρατηγού Φλήν, εδράζονται στο στρατιωτικό του παρελθόν και στη θητεία του σε κρίσιμες θέσεις στο Πεντάγωνο. Παραδοσιακά η Τουρκία έχει σθεναρή υποστήριξη στο Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Επίσης ο Στρατηγός διακρίνεται από πάθος εναντίον των εξτρεμιστών ισλαμιστών και σε αυτούς εντάσσει και τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο υπονοεί στις παραπάνω απόψεις.

Μάλιστα, σε  άρθρο του, τον έχει παρομοιάσει με τον Αγιατολάχ Χομεϊνί, και έχει την άποψη ότι πρέπει να εκδοθεί στην Τουρκία.

Έχει επίσης, παρομοιάσει την περίπτωση Γκιουλέν με αυτή τον ιδρυτών της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» και τους υποκινητές της «Αραβικής Άνοιξης», κινήματα τα οποία, σωστά, αποτελούν κόκκινο πανί για αυτόν.

Ορμώμενος από αυτές τις απόψεις έχει αντιταχθεί στις αιτιάσεις ότι η πρόσφατη αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ήταν στημένη από τον Ερντογάν, για να του δώσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τις διώξεις που κάνει τον τελευταίο καιρό. Άλτ Στρατηγέ…

Η κριτική του Στρατηγού για τις δραστηριότητες του Φετουλάχ Γκιουλέν στο εσωτερικό των ΗΠΑ, μπορεί να είναι σωστή, όπως είναι σωστές οι απόψεις του για τη «Μουσουλμανική Αδελφότητα» και την «Αραβική Άνοιξη». Εκείνο όπως που δεν δικαιολογείται, με δεδομένη και την εμπειρία του στη θέση του Επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Πενταγώνου, είναι η ασυλία που απλόχερα δίνει στον Ταγίπ Ερντογάν και το απολυταρχικό καθεστώς του.

Δεν μπορεί να μην γνωρίζει τη βρώμικη διπρόσωπη πολιτική του Ερντογάν έναντι του Ισλαμικού Κράτους. Δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι η στρατηγική που ακολουθεί ο απολυταρχικός ηγέτης της Τουρκίας, είναι ταυτόσημη με αυτή της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» της οποίας ήταν και είναι θερμός υποστηρικτής, όπως επίσης και έναντι της «Αραβικής Άνοιξης».

Δεν τα γνωρίζει δηλαδή αυτά ο Στρατηγός Φλήν; Και πώς είναι δυνατόν ο πιθανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ή Υπουργός Άμυνας του νέου Αμερικανού Προέδρου, να διάγει φιλικά έναντι ενός ηγέτη και ενός καθεστώτος, που φυλακίζει ηγέτες αντίπαλων πολιτικών κομμάτων, μέλη του Κοινοβουλίου, κλείνει μέσα ενημέρωσης, και φυλακίζει δημοσιογράφους;

Καλό θα είναι όλα αυτά να τα αναλογιστεί ο Στρατηγός. Ειδικά τώρα που ο Ντόναλντ Τράμπ, θα καθίσει στο Οβάλ Γραφείο και αυτός, πολύ πιθανόν, θα βρίσκεται δίπλα του”.

Ο Δ.Απόκης παραπέμπει και σ΄ ένα εξαιρετικά φιλοτουρκικό κείμενο του στρατηγού Φλήν το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

* Ο Δημήτρης Γ. Απόκης είναι Διεθνολόγος Απόφοιτος του The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University και Δημοσιογράφος

πηγη

One thought on “Ακραία φιλοτουρκικές θέσεις από τον στρατηγό που ο Τραμπ προορίζει για Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας

  1. WELL THAT IS HIS CLEAR THOUGHT AS A RESPONSIBLE GENERAL OF COURSE LETS HOPE SO THAT WILL DO A LOT SO THE SITUATION BETWEEN THE ALLIES WILL NOT CHANGE LETS SAY FOR WORSE .-

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s