"Greek National Pride" blog / ΑΛΒΑΝΙΑ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ / Τουρκία

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ράμα: Έθεσε και πάλι θέμα «Τσαμουριάς» – «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί»


yiousouf

Έθεσε και πάλι θέμα διεκδικήσεων εις βάρος της Ελλάδος ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, απαντώντας σε στημένη ερώτηση αλβανού που κατοικεί στην Ελλάδα, λειτουργώντας ως «δούρειος ίππος».

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για την «Τσαμουριά» ο Ράμα απάντησε:

«Οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας και γι’ αυτό παραμένει σταθερή γραμμή της εξωτερικής μας πολιτικής, η στρατηγική εταιρική σχέση με την Ελλάδα. Από την άλλη όμως, είναι εξίσου αλήθεια ότι αυτές οι σχέσεις χρειάζονται σήμερα να περάσουν σε ένα άλλο επίπεδο, ξεπερνώντας κάποια εναπομείναντα ζητήματα.

Έχουμε δημιουργήσει μια ειδική ομάδα, μαζί με την ελληνική πλευρά για να καθίσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε ανοιχτά με εποικοδομητικό πνεύμα και να δούμε το μέλλον, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις αρχές.

Έχει ξεκινήσει μια κοινή προσπάθεια, καθόλου εύκολη, αλλά ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί. Μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια που δεν είναι προς όφελος αυτής της στρατηγικής σχέσης γειτονίας, που έχουμε με την Ελλάδα. Όμως δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί και να υποκρινόμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι γείτονές μας είχαν μάθει, εδώ στα Τίρανα, με υπάκουους συνομιλητές που έκαναν πως δεν καταλάβαιναν και για θέματα που δεν μπορεί να αγνοηθούν και για τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν υπάρχουν»

Τα ζητήματα που προκύπτουν από τις δηλώσεις Ράμα είναι δύο:

α) Ο αλβανός κάτοικος Ελλάδος που έκανε την στημένη ερώτηση στον Ράμα προφανώς θα πρέπει να κυρηχθεί ανεπιθύμητος στην χώρα και να απελαθεί, να πάει στην Αλβανία και να λέει ό,τι θέλει για την δήθεν «Τσαμουριά»

β) Ο Κοτζιάς έχει καταφέρει να «χάσει» ένα εξόχως εύκολο ζήτημα, όπως ο αλβανικός επεκτατισμός εις βάρος της Ελλάδος. Αντί να αναδείξει τα ιστορικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι «τσάμηδες» ήταν στην ουσία στρατεύματα κατοχής σε δύο περιόδους (τουρκοκρατία – κατοχή από τις δυνάμεις του Άξονα) συνεπώς δεν δικαιούνται της οποιασδήποτε αποζημιώσεως, αλλά αντιθέτως η Αλβανία οφείλει να καταβάλει αποζημιώσεις στην Ελλάδα, ο Κοτζιάς βρίσκεται αμήχανος και άπραγος εν μέσω διπλωματικών πυρών.

Μία λύση που θα είχαμε να προτείνουμε στον Κοτζιά, αφού η Αλβανία έχει ενταχθεί στο «τουρκικό τόξο» που περικυκλώνει την Ελλάδα, αλλά παράλληλα οικοδομείται με χρήματα προερχόμενα από την Ελλάδα, μπορούν να επιβληθούν υψηλοί δασμοί για την μεταφορά χρημάτων. Αυτό από μόνο του μπορεί να κάνει τους αλβανούς να ξεχάσουν τις αξιώσεις τους και να συμπεριφέρονται καλύτερα στην Ελλάδα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής:

«Το κράτος των πορτοφολάδων και των απατεώνων, αυτοί που γέμισαν την Ελλάδα με θρασύδειλα, εγκληματικά στοιχεία, να πάψουν να προκαλούν με τις πλάτες των ΗΠΑ. Όχι μόνο γελάμε με τις άθλιες προκλήσεις του κατσαπλιά Έντι Ράμα, αλλά διεκδικούμε τα σκλαβωμένα εδάφη της Ελληνικής Βορείου Ηπείρου που σήμερα τα καταπατούν παράνομα οι αλβανοί.»

http://www.xryshaygh.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s