"Greek National Pride" blog / ΑΥΣΤΡΙΑ / Τουρκία

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ – Τι ζητάει επιτακτικά ο Τσαβούσογλου


turkish_empire_1606

Σκληρή κριτική σε οξύτατους τόνους άσκησε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην απαίτηση της Αυστρίας για πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Άγκυρα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την αυστριακή κυβέρνηση να αλλάξει αμέσως ρότα, όπως μεταδίδουν αυστριακά ΜΜΕ.

«Να μας συμπεριφέρεστε ευγενικά, για να να μπορούμε να συνομιλούμε», είπε ο Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Και προειδοποίησε ότι από δω και πέρα «θα αντιμάχεται την Αυστρία σε όλα τα θέματα και σε όλα τα επίπεδα.»

Σε προχθεσινή προπαρασκευαστική συνάντηση της συνόδου κορυφής η Αυστρία επιχείρησε να επιβάλει πάγωμα των ενταξιακών συνομιλιών με την Άγκυρα, που είχαν αρχίσει το 2005 για τις διώξεις που εξαπέλυσαν οι τουρκικές αρχές κατά επικριτών του Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s