"Greek National Pride" blog / Περιοδικά Άμυνας

Στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Προσβολή του τουρκικού Στόλου με AM-39 Exocet – Eνα πολύ «αληθινό» σενάριο


268_2

Ενα σενάριο TASMO (αποστολή καταστροφής κύριων μονάδων του εχθρικού Στόλου από την Πολεμική Αεροπορία με την χρήση βλημάτων anti-ship AM-39 Exocet) είναι η πιθανότερη εξέλιξη σε μία «θερμή» αναμέτρηση στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Αυτό ακριβώς το σενάριο αναλύεται στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Ιανουαρίου που κυκλοφορεί από σήμερα σε όλη την Ελλάδα.

Στο ίδιο τεύχος της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ θα βρείτε και ένα συλλεκτικό τεύχος του περιοδικού PRONEWS, του κορυφαίου ελληνικού πολιτικού περιοδικού.

Τα τουρκικά πλοία φέρουν βαρύ αντιπυραυλικό εξοπλισμό.

Η επιτυχία ή η αποτυχία πλήγματος ενός ή περισσότερων κύριων μονάδων του τουρκικού στόλου, πιθανότατα θα κρίνει την αναμέτρηση.

Η εποχή του πολέμου των Φώκλαντ, όπου οι Exocet της Αργεντινής είχαν απίστευτα ποσοστά επιτυχίας, λόγω απουσίας αντιπυραυλικής προστασίας του βρετανικού Στόλου, ανήκει στο παρελθόν.

Τώρα υπολογίζεται ότι μπορεί να απαιτηθούν μέχρι και 8 (!) βλήματα για να διαπεράσει ένα από αυτά την συνδυασμένη αντιπυραυλική ασπίδα ομάδας πλοίων.

Διαβάστε πώς μπορεί να εξελιχθεί μια τέτοια σύγκρουση.

 

 

«ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ»

Καταστροφή του τουρκικού Στόλου με βλήματα AM-39 EXOCET- Ένα πολύ «αληθινό» σενάριο TASMO

ΡΩΣΙΑ-ΗΠΑ

Η 6η γενιά μαχητικών δεν είναι και τόσο μακριά…

Με τη Ρωσία να είναι έτοιμη να θέσει το μαχητικό της Sukhoi T-50 σε υπηρεσία και τις ΗΠΑ να ετοιμάζονται να θέσουν σε πλήρη επιχειρησιακή κατάσταση το F-35, η σκέψη για την επόμενη γενιά των μαχητικών αεροσκαφών και τι μορφή αυτά μπορεί να έχουν δεν μοιάζει καθόλου πρόωρη. Ήδη και οι δύο χώρες ετοιμάζονται πυρετωδώς από τώρα για την επομένη γενιά μαχητικών αεροσκαφών που θα διαμορφώσει τη μορφή των αεροπορικών αναμετρήσεων από το 2030 και μετά, με επαναστατικά συστήματα και τεχνολογίες που σήμερα φαντάζουν ως επιστημονική φαντασία.

Ακόμα στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

ΑΣΔΕΝ

Γιατί είναι άμεση η ανάγκη αναβάθμισης της άμυνας του Αρχιπελάγους. Ποια όπλα υπάρχουν στα νησιά και ποια έπρεπε να υπάρχουν.

Ο Ερντογάν διαλύει τις συνομιλίες για το Kυπριακό, αναφέρεται στη Θράκη, αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης και δηλώνει ότι τα ελληνικά νησιά ανήκουν στην Τουρκία. Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μ.Τσαβούσογλου δηλώνει ότι τα Ίμια είναι «τουρκικά και αποτελούν τουρκικό έδαφος» σε άρθρο του στη «Milliyet».

Aπό την άλλη, το «κεμαλικό» κόμμα διά στόματος του προέδρου του ασκεί κριτική στον Ερντογάν, διότι η Τουρκία δεν έχει πάρει 18 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, καθώς, όπως είπε, «της ανήκουν». Η Τουρκία ίσως δείχνει με κάθε τρόπο ότι ένα «θερμό» επεισόδιο στην περιοχή του Αιγαίου ίσως δεν είναι και τόσο μακριά… Και αυτό το επεισόδιο μόνο μία δύναμη μπορεί να το αποτρέψει, η ΑΣΔΕΝ.

ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-35 ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΕΡΟΣ-ΕΔΑΦΟΥΣ

Ολική αναβάθμιση της απειλής – Ολα αλλάζουν τους επόμενους 18 μήνες

Η αγορά, που έχει δρομολογηθεί, από την τουρκική Αεροπορία των 100 stealth αεροσκαφών F-35 δημιουργεί μια απειλή που δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν η ελληνική Αεράμυνα.

Η τεχνολογία του μειωμένου Η/Μ ίχνους είναι μόνο μία πτυχή από τις δυνατότητες του συγκεκριμένου μαχητικού κρούσης. Τα όπλα και τα ηλεκτρονικά του συστήματα συμπληρώνουν και διαμορφώνουν ένα σύστημα, του οποίου η αντιμετώπιση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

T-80U/UK

Το φονικό «εργαλείο» της Εθνοφρουράς

Το καλοκαίρι του 1974 βρήκε την πολύπαθη Κύπρο να βρίσκεται χωρισμένη, καθώς με την ολοκλήρωση του «Αττίλα ΙΙ» οι Τούρκοι εισβολείς βρέθηκαν να κατέχουν το 38% του νησιού, ενώ εκατοντάδες πλέον άρματα μάχης Μ-47/Μ-48 ανέτρεπαν κάθε σχεδιασμό της ΕΦ για ανακατάληψη του κατεχόμενου τμήματος του νησιού.

OI NEOI ΤΟΥΡΚΙΚOI ΠΕΠ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Πολλαπλή απειλή μακρού βεληνεκούς απειλεί τις ελληνικές Follow-on-Forces

Η ένταξη στο οπλοστάσιο του τουρκικού Πυροβολικού των νέων ρουκετών TR-302G του συστήματος T-300 Kasigra δημιουργεί μια νέα σοβαρή απειλή για τα νησιά του Αν.Αιγαίου. Με βεληνεκές που αγγίζει τα 120 χλμ., το νέο αυτό στρατηγικής σημασίας οπλικό σύστημα μπορεί να πλήξει από τα μικρασιατικά παράλια οποιοδήποτε στόχο στα ελληνικά νησιά, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα εκ μέρους του ελληνικού Πυροβολικού να ανταποδώσει τα πυρά αυτά. Πρόκειται για ακόμη μία αρνητική εξέλιξη στην ανατροπή της ισορροπίας στον χώρο του Αιγαίου.

ΔΥΝΑΜΗ «Δ»

Πώς θα γίνει η κινητοποίηση των Ε.Δ. σε περίπτωση πολεμικής κρίσης στο Αιγαίο

Το ΓΕΕΘΑ έτοιμο για αντιμετώπιση κρίσης

Στο σίριαλ των προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του ΥΠΕΞ της Άγκυρας σειρά έχει η ανάπτυξη τουρκικών ναυτικών δυνάμεων που πραγματοποιείται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η αυξημένη παρουσία του τουρκικού Ναυτικού (TDK) έχει επικεντρωθεί σε περιοχές ανοιχτά της Κάσου, στην Κάρπαθο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Κρήτη, όπου θα πραγματοποιηθούν κοινά αεροναυτικά γυμνάσια των ελληνικών και των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων.

Σε περίπτωση κλιμάκωσης με την Τουρκία, οι δυνάμεις που θα συμμετάσχουν αποτελούν μέρος της περίφημης Δύναμης «Δ», η οποία θα ενεργοποιηθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια αποτολμήσει η Άγκυρα.

«Ναύαρχος Κουζνέτοσφ»: Πικρά πλην όμως αναγκαία διδάγματα από τα ατυχήματα των μαχητικών

Η πτώση του δεύτερου κατά σειρά ναυτικού μαχητικού από το κατάστρωμα του ρωσικού αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» έγινε αιτία για ένα «πικρό δίδαγμα» για τις ρωσικές αεροναυτικές δυνάμεις που βρίσκονται ανοικτά της Συρίας.

«Barguzin»: Τα πυρηνικά τραίνα της πρώην ΕΣΣΔ επανέρχονται – Το 2020 η παράδοση του πρώτου συντάγματος

Οι πρόσφατες επιτυχημένες δοκιμές των ρωσικών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων οι οποίοι βρίσκονται σε σιδηροδρομικούς συρμούς έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία ευρωπαϊκών ΜΜΕ, με τις γερμανικές εφημερίδες να αποκαλούν τη νέα αυτή συνιστώσα στρατηγικής αποτροπής της Ρωσίας ως «εφιάλτη».

Ακόμη διαβάστε στο ένθετο «ΓΕΩ» στην «Σ» που κυκλοφορεί:

Τα άγνωστα γεγονότα από τη νύχτα των Ιμίων

Ήταν πριν από 21 χρόνια. Η υπόθεση των Ιμίων, που συγκλόνισε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τα Ίμια που άφησαν πληγή στην ψυχή των Ελλήνων, στην εθνική τους υπερηφάνεια και τις «γκρίζες ζώνες» ακόμη και σήμερα. Θα ήθελα σε αυτή τη χρονική στιγμή να αποκαλύψω, για πρώτη φορά, γεγονότα που βίωσα, γεγονότα που έμαθα από ανθρώπους που ήταν παρόντες σε άγνωστα γεγονότα. Η συνεισφορά στην αποκατάσταση της αλήθειας είναι πιο σημαντική από την απόκρυψή της, μιας αλήθειας που πονάει πολύ, αλλά είναι εθνικά χρήσιμη για μελλοντικές καταστάσεις που ίσως -πράγμα που απευχόμαστε- επαναληφθούν. Και είναι εθνικά επιζήμιο να επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη.

ΚΥΠΡΟΣ

Κίνδυνος-θάνατος ο εφησυχασμός

Μερικοί Κύπριοι φίλοι (που δεν έζησαν από κοντά τι έγινε στην Ελλάδα το 2015) υποστηρίζουν ότι υποτίμησα την απόφαση Τσίπρα-Κοτζιά να «αντισταθούν». Μακάρι να έχουν αυτοί δίκιο και εγώ άδικο. Αν έχουν δίκιο, μικρό το κακό. Αν έχουν άδικο, κινδυνεύουμε με νέα μεγάλη απάτη (όπως κυπριακές τράπεζες 2013, τρίτο μνημόνιο 2015, πάλι με Αναστασιάδη και Τσίπρα). Στη δεύτερη περίπτωση, οι Έλληνες απειλούνται με νέες, ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές!

ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ» D-15 (1938-1943)

Ο «ήρωας» της Λέρου

Το αντιτορπιλικό «Βασίλισσα Όλγα» υπήρξε ένα από τα πιο ένδοξα πολεμικά πλοία του Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού. Βρετανικής ναυπήγησης, που πολέμησε και βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Π.Π. Από την Αδριατική και τα στενά του Οτράντο έως τη βόρεια Αφρική και τη Σικελία, το αντιτορπιλικό έγραψε λαμπρές σελίδες δόξας πολεμώντας το ιταλικό Ναυτικό μέχρι την άδοξη βύθισή του από γερμανικά Stukas, στη Λέρο, το 1943.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s