"Greek National Pride" blog / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Τουρκία

«Τάφος» των τουρκικών Leοpard 2A4 η αλ-Μπαμπ: Στα 25 άρματα μάχης οι συνολικές απώλειες του τουρκικού Στρατού


external-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf_0

ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

Εξαιρετικά αμφιλεγόμενη για τον τουρκικό Στρατό είναι η απόδοσή του στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» και εντυπωσιακά αρνητικά για τα άρματα μάχης Leopard 2A4.

 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι απώλειες των τουρκικών Leopard έχουν ανέλθει στις 10 (από εχθρική δράση) ένας αριθμός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το πόσο καλά ήταν προετοιμασμένοι οι Τούρκοι αλλά και για την επιβιωσιμότητα των ίδιων των αρμάτων.

 

Οι απώλειες τουρκικών αρμάτων δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα Leopardαλλά και με τα M-60A3TTS/M-60T  οι οποίες έχουν ανέλθει στα 15 από τις 24 Αυγούστου.

Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι τα τουρκικά Leopard 2A4 δεν διαθέτουν κανενός είδους ενεργής προστασίας (εκρηκτικά πλακίδια)  σε αντίθεση με τα συριακά για παράδειγμα T-72 τα οποία είναι πλήρως εξοπλισμένα με ενεργά συστήματα και για αυτό το λόγο έχουν επιβιώσει μετά από 5 χρόνια πολέμου.

 

Περιττό βέβαια να πούμε ότι ανάλογη άμυνα κατά των Α/Τ βλημάτων απουσιάζει πλήρως και τα σύνολο του αρματικού δυναμικού του ΕΣ και φυσικά και από τα Leopard 2A4/HEL.

 

Δεν πρόκειται για κάποια τεχνολογίας αιχμής ή κάτι που δεν μπορούν να αναλάβουν ελληνικές εταιρείες αλλά φαίνεται πως τα διδάγματα από τον πόλεμο της Συρίας σε ότι αφορά τη επιβιωσιμότητα του άρματος μάχης από τις προσβολές αντιαρματικών βλημάτων θα φτάσουν στην Ελλάδα μετά από αρκετά χρόνια ή μπορεί να μην φτάσουν και καθόλου.

 

Παρά τις απώλειες όμως ο τουρκικός Στρατός συνεχίζει να στέλνει ενισχύσεις στην Συρία.

 

Μάλιστα όπως αναφέρουν ειδικευμένα ιστολόγια ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που βρίσκονται τώρα στην βόρεια Συρία φαίνεται να είναι μεγαλύτερος από αυτόν των ανταρτών του FSA και των παραφυάδων του.

Στις ενισχύσεις του τουρκικού Στρατού περιλαμβάνεται μια ακόμη Ταξιαρχία.

 

Όπως έγινε γνωστό, η Τουρκία στέλνει στην περιοχή της Αλ Μπαμπ και δεύτερη ταξιαρχία και αυτή τη φορά από την περιοχή της Καισάρειας.

Έτσι πέραν των 10 Α/Κ συστημάτων T-155 Fitrina και επιπρόσθετων αρμάτων M-60  και τουλάχιστον 500 νέων στρατιωτών από τις ειδικές δυνάμεις τώρα έρχεται και μια νέα ταξιαρχία από την Καισάρεια, δυναμεις οι οποίες πρόκειται α αναπτυχθουν στην αλ-Μπαμπ.

 

Ο λόγος ότι ούτε τελικά το νοσοκομείο αλλά ούτε και το στρατηγικό ύψωμα Aqil φαίνεται να έχουν καταληφθεί από τις τουρκικές δυνάμεις, με την ISIS απλά να αμύνεται και να καταστρέφει τουρκικά οχήματα κάθε είδους.

 

Νέες φωτογραφίες από καταστροφές τουρκικών αρμάτων στην αλ-Μπαμπ έδωσε η ISIS

Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter

More footage from showing the destruction of army tanks & military vehicles near al-Baba in series of ATGM hits..

Οι απώλειες των τουρκικών Leopard 2A4

Report shows the Turkish () armors which were destroyed/heavily damaged or captured by ISIS during the National Hospital battle /

Εκτός των τουρκικών αρμάτων σοβαρά πλήγματα από κάθε είδους αντιαρματικού συστήματος έχουν δεχθεί και τεθωρακισμένα οχήματα όπως το εικονιζόμενο ACV-15

https://pbs.twimg.com/media/C0g8VEYXEAAnSx3.jpg:large

Nέες ενιχύσεις στέλνει ο τουρκικός Στρατός στη βόρεια Συρία

Προβολή εικόνας στο Twitter

Προβολή εικόνας στο Twitter

: important reinforcements (T-155s, armours & 500 Special Forces) sent to Al-Bab to cope with stiff resistance.

Οι αντάρτες του «μετριοπαθούς» FSA είναι σχεδόν εξαφανισμένοι από την αλ-Μπαμπ. Όλες οι φωτογραφίες δείχνουν όλο και περισσότερους Τούρκους στρατιώτες

https://pbs.twimg.com/media/C0h08vvXcAAbW9k.jpg:large

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s