"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ / Τουρκία

Ξέφυγε η Τουρκία: «Απαγορεύει» την κατοίκηση ελληνικών νησιών στο Αιγαίο!


imia_nisia

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ: «ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΩΝ»!

Την ώρα, που βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για το Κυπριακο στη Γενεύη, οι Τούρκοι προχωρούν σε νέα πρόκληση.

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα να μην προχωρήσει στην κατασκευή έργων για την κατοίκηση μικρών νησιών, κίνηση που είχε προαναγγείλει το υπουργείο  Ναυτιλίας με επιστολή του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού στη Βουλή.

Η Αγκυρα, επικαλούμενη πως δεν κατονομάστηκαν τα νησιά,  επαναφέρει ανοιχτά τη στρατηγική των γκρίζων ζωνών, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί τυχόν συνθήκες που θα προκληθούν από την ελληνική κυβέρνηση σε «διαφιλονικούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς».

***Υπενθυμίζεται και όπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr  απαντώντας σε σχετική ερώτηση την περασμένη  Δευτέρα στη Βουλή, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός αποκάλυψε την προοπτική κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου, με στόχο όπως ανέφερε  τα νησιά αυτά να αποκτήσουν οικονομική δραστηριότητα “για εθνικούς κυρίως λόγους”.

Μάλιστα την είδηση είχε δημοσιεύσει και το ρωσικό sputnik σε ρεπορτάζ του με τίτλο: «Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει την κατοίκηση νησιών του Ανατολικού Αιγαίου για να αποτρέψει τις τουρκικές διεκδικήσεις»

Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση ανέφερε ότι η αρμόδια Γενική Γραμματεία «δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για την προοπτική κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου».

Στόχος, είναι τα νησιά αυτά να αποκτήσουν «οικονομική δραστηριότητα για εθνικούς κυρίως λόγους» σημείωσε ο κ. Σαντορινιός και εξήγησε ότι η πρωτοβουλία αφορά την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών από τη δεκαετία του 1990 υποδομές καθώς και την κατασκευή έργων μικρής κλίμακας, προκειμένου να νησιά να γίνουν κατοικήσιμα και να αναπτυχθούν δραστηριότητες.

Ανέφερε μάλιστα ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν δραστηριότητες όπως η παρατήρηση και παρακολούθηση του φυσικού πλούτου καθώς και η προσέλκυση περιβαλλοντικών οργανώσεων, ομάδων, ερευνητών του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας αποκάλυψε επίσης ότι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με την επιτελική δομή του ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βρίσκεται στη φάση της διαδικασίας αναζήτησης εταίρου.

Ο εταίρος θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα προκειμένου αυτό να ενταχθεί στο Στρατηγικό Interreg Ελλάδας-Κύπρου.

Τώρα η Τουρκία μας «απαγορεύει» την εκπόνηση του σχεδίου αυτού στο Αιγαίο, στα ελληνικά νησιά μας αξιώνοντας γκρίζες ζώνες παντού και απαιτώντας να την συμβουλευθούμε πριν προχωρήσουμε στην εφαρμογή του!

Εάν αυτό δεν συνιστά ολοκληρωτική δορυφοριοποίηση της χώρας από την Τουρκία τότε απορούμε τι άλλο μπορεί να είναι.

***Υπενθυμίζεται και όπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr

Υ.Γ.  GREEK NATIONAL PRIDE:

Να μια διπλωματική απάντηση στον σημερινό σουλτάνο από έναν Έλληνα ήρωα του χθες Γιώργου Καραϊσκάκη:

Αφού ο Ρεσίτ (Ερντογάν) πασά εδάμασε τον Αλή (όποιον νομίζετε εσείς), ζήτησε από τον Καραϊσκάκη να πάει στα Τρίκαλα να τον γνωρίσει.

Ο Καραϊσκάκης του απάντησε έμμετρα στα «γαλλικά»:

«Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί,

λέγεις να προσκυνήσω.

Κι εγώ πασά μου ρώτησα τον μπούτζον μου

τον ίδιον κι αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω,
κι αν έλθεις κατ’ επάνω μου,

ευθύς να πολεμήσω».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s