"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Εξοπλισμοί

Ρέει άφθονο το…δολάριο: Ξεκινά και η αναβάθμιση του Στόλου του ΠΝ – Η Τουρκία μας πάει φουλ για εμπλοκή επαναφέροντας 220 πιλότους στην ενεργό υπηρεσία – Γερμανικό «στοπ» στα υποβρύχια


exocet

Φαίνεται πως ρέει άφθονο το…δολάριο και ξεκινάει σταδιακά και ο εκσυγχρονισμός του ΠΝ με την Γερμανία να  αντιδρά και να δείχνει τις προθέσεις της. Το Βερολίνο δείχνει διατεθειμένο να τραβήξει στα άκρα το θέμα και να ξεκινήσει ανελέητο πόλεμο κατά της χώρας μας αντιλαμβανόμενη πως υπάρχει αμερικανικό σχέδιο υπονόμευσης της όπως σας έχουμε ήδη αναφέρει.

Στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού μελετούν το σχέδιο έναρξης σταδιακής αναβάθμισης των μονάδων στου Στόλου και συγκεκριμένα την περίπτωση να γίνουν προμήθειες με την απόκτηση μεταχειρισμένων συστημάτων.

Σε ότι αφορά δε πιο συγκεκριμένα την περίπτωση των αντιτορπιλικών Arleigh Burke που θα αποδεσμεύσουν οι ΗΠΑ μετά το 2020 αυτά έτσι και αλλιώς δεν απασχολούν τώρα αφου η Ελλάδα δεν ανήκει στον πρώτο γκρούπ των χωρών που θα διατεθούν

Πάντως να πούμε πως οι επόμενοι μήνες είναι πολύ κρίσιμοι για ελληνοτουρκικό επεισόδιο καθώς η Τουρκία επανέφερε 180 πιλότους-άλλες πηγές αναφέρουν μεγαλύτερο νούμερο γύρω στους 220- στην ενεργό υπηρεσία ενώ αναμένονται να επανέλθουν και οι υπόλοιποι.

Πριν λίγες ημέρες, όπως σας είχαμε αποκαλύψει, υπήρξε η πρώτη αντίδραση από το Βερολίνο, μέσω της γερμανικής εφημερίδας Bild, που έγραψε ότι «εμείς (σ.σ. εννοώντας τους Ευρωπαίους) δίνουμε λεφτά στην Ελλάδα και αυτοί αγοράζουν αεροσκάφη».

Πηγή του ΠΝ σύμφωνα με το militaire.gr αναφέρει πως οι Γερμανοί κατασκευαστές κάνουν τα πάντα για να καθυστερήσουν την τυπική ολοκλήρωση των δύο τελευταίων υποβρυχίων του Στόλου, από τα οποία λείπουν κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές.

“Φαίνεται ότι τώρα έχουν άλλες προτεραιότητες”, λέει πηγή του ΠΝ, “δείχνοντας” προς τη Τουρκία όπου οι Γερμανοί “χτίζουν” έξι υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ για το ναυτικό του Ερντογάν.

Στα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού επικεντρώνονται οι Νορβηγοί με δυο προτάσεις για τις μονάδες του στόλου.

Δυο συναντήσεις με νορβηγικές αντιπροσωπείες έγιναν τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) προκειμένου να υπάρξει αφενός ενημέρωση των Νορβηγών για την πιθανή ενεργοποίηση του υποπρογράμματος προμήθειας από το Πολεμικο Ναυτικό Συστοιχιών Κατευθυνομένων Βλημάτων (Naval Strike Missiles) και αφετέρου ενημέρωση για θέματα κατευθυνόμενων βλημάτων *** (K/B Penguin) αναφέρει δημοσίευμα.

Τα βλήματα της «οικογενείας» Penguin υπάρχουν εδώ και χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό. Τα ελικόπτερα S-70 του ΠΝ, που αποτελούν ειδική έκδοση των Ε/Π SH-60 SeaHawk του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και έχουν λάβει την ονομασία AegeanHawk, φέρουν μέχρι 3 τορπίλες MK46 mod 1/2/5, 1 K/B Penguin και 4 K/B Hellfire. Επίσης οι Πυραυλάκατοι (ΤΠΚ) τύπου LA COMBATTANTE IIIb φέρουν 6 Κ/Β Penguin Mk2

Σε ότι αφορά την περίπτωση των Συστοιχιών Κατευθυνομένων Βλημάτων (Naval Strike Missiles) οι Νορβηγοί τονίζουν πως είναι το μοναδικό πέμπτης γενιάς, μακράς εμβέλειας, υψηλής ακρίβειας σύστημα πυραύλων σήμερα. Το σύστημα παρουσιάζει υψηλή επιβιωσιμότητα απέναντι σε αμυντικά αντίμετρα χάρη στην ικανότητα ελιγμών του.

Το σύστημα θεωρείται κατάλληλο για φρεγάτες και κορβέτες και αναπτύχθηκε απο το Νορβηγικό Ναυτικό για την ικανοποίηση αρχικά των δικών του αναγκών. Θα είναι πλήρως επιχειρησιακό στα νέα πλοία του νορβηγικού πολεμικού ναυτικού.

Επίσης έχει γίνει επίδειξη των ικανοτήτων του απο τους Νορβηγούς και στο αμερικανικό ναυτικό στο πλοίο USS CORONADO. Το νορβηγικό σύστημα έχει ήδη επιλεγεί και απο τους Πολωνούς για τα νέα πλοία του δικού τους Πολεμικού Ναυτικού.

Στις συναντήσεις στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού παρόντες πέρα απο τους Επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού και τους εκπροσώπους της Νορβηγικής εταιρείας ήταν και του Νορβηγικού Υπουργείου Άμυνας.

*** (K/B Penguin) αναφέρει δημοσίευμα.

pentapostagma.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s