"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκία

Διαταγή Ερντογάν για δράση των μη επανδρωμένων αεροχημάτων UCAS BAYRAKTAR λόγω εξελίξεων στην περιοχή μας


Έντονη πολεμική δραστηριότητα των Τούρκων

Πολεμικές προετοιμασίες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων καταγράφονται σχεδόν καθημερινά και όλες άπτονται με την κατάσταση σε Συρία , Αιγαίο και ….Κύπρο. 

Είναι πλέον αντιληπτό από τις ελληνικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι ο Τούρκος πρόεδρος προετοιμάζει την τουρκική κοινή γνώμη για δράση των ενόπλων δυνάμεων σε Συρία, Αιγαίο και Βαλκάνια.

Αυτός είναι μεσοπρόθεσμος στόχος διότι άμεσος είναι τον  Ιούνιο  η έναρξη ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Οι απειλές του Σουλτάνου προς Λευκωσία και Αθήνα διαδέχονται η μία την άλλη και προμηνύουν σίγουρα ένα «καυτό καλοκαίρι» .

Στο τελευταίο εθνικό συμβούλιο ασφαλείας στην Άγκυρα έγινε απόλυτα κατανοητό ότι οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι έχουν ως άμεσο στόχο την Μεγαλόνησο , …το είπαν άλλωστε.

Εκεί δόθηκαν εντολές για δράση με όσο πιο αναίμακτο τρόπο με συνεχές «BULLING» της ελληνοκυπριακής πλευράς και την ελληνικής για τυχόν αποστολή ελληνικών πολεμικών πλοίων στην νήσο.      

 Ένα από τα όπλα του τουρκικού στρατού, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες θα είναι τα τακτικά μη επανδρωμένα επιθετικά αεροχήματα UCAS BAYRAKTAR που τίθενται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, ενώ οι  τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν στο εσωτερικό «πυρετώδη» εκπαίδευση  του στρατιωτικού προσωπικού τους, λες «και αύριο θα ξεκινήσουν πολεμικές επιχειρήσεις» ανέφερε μία πηγή.

Την ίδια στιγμή το επιστημονικό αμυντικό ίδρυμα TUBITAK ετοίμασε ειδικό κιτ «προσανατολισμού για την εκτόξευση  πυραύλων cruise SOM σε αεροσκάφη F-4 PHANTOM ενδεικτικό των προθέσεων τους.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν  νέα σειρά  κατάρτισης του προσωπικού που θα εργαστεί στο UCAS TB2 Bayraktar, δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής A. Selçuk σε λογαριασμό  κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Οι Τούρκοι επιτελείς στο αρχηγείο στρατού προορίζουν την συμμετοχή του προσωπικού στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα TB2 Bayraktar, σε επιχειρήσεις «τρομοκρατών» στο Ιράκ και στην Συρία.

Εκεί θα αποκτηθεί η απαραίτητη εμπειρία της πρώτης «φουρνιάς» στελεχών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και θα εφαρμοστεί ταυτόχρονα σε Κύπρο και Αιγαίο.

Η Άγκυρα «θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της» στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας  Κύπρου (ΤΔΒΚ)» έγραψε πριν μερικές ημέρες η τουρκική εφημερίδα sabah.

Πλέον έχουμε μπροστά μας πολεμικές εξελίξεις καθώς η Άγκυρα μίλησε για «συνιδιοκτήτες» της ελληνοκυπριακής ΑΟΖ.

Είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν εναέριο στόλο από εξοπλισμένα με πυραύλους Bayraktar, TB  για την καταπολέμηση του ISIS στην Συρία , των Κούρδων και φυσικά στην διαμάχη με την Ελλάδα στο Αιγαίο.

Πρόκειται για ένα «θανάσιμο εναέριο οπλικό σύστημα» μη επανδρωμένων αεροχημάτων, τα οποία δρώντας μαζικά σε μεγάλους αριθμούς και εξοπλισμένα με εγχώριας κατασκευής πυραύλους αποτελούν μέγα-κίνδυνο για τα ελληνικά νησιά.

Το τουρκικό υπουργείο άμυνας σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι τα μη επανδρωμένα αεροχήματα  Bayraktar TB-2 που αναπτύχθηκαν από την εταιρεία kastro-Bayraktar, θα σταθμεύουν στην  αεροπορική βάση στο Ελαζίγκ στην ανατολική Τουρκία οπλισμένα, κατέληγε η ανακοίνωση, ενδεικτικό της ετοιμότητας τους για δράση οπουδήποτε απαιτηθεί  .

Υπενθυμίζουμε ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει δοκιμάσει   με απόλυτη επιτυχία το μη επανδρωμένο αερόχημα Bayraktar, το οποίο εκτόξευσε πύραυλο σε  στόχο στο πεδίο δοκιμών του Ικονίου στην κεντρική Ανατολία από απόσταση οκτώ χιλιομέτρων, πριν μερικούς μήνες.

Το drone Bayraktar TB-2 χρησιμοποιεί «έξυπνα» πυρομαχικά  τύπου  ΜΑΜ και MAM-C-L, τα οποία παράγονται από την  Roketsan που εξοπλίζουν τον πύραυλο που ζυγίζει 22, 5 κιλά, ενώ η  κεφαλή ζυγίζει 10 κιλά .

Αυτά τα επιθετικά αεροχήματα αποτελούν σαφέστατα  μεγάλο κίνδυνο για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στα νησιά λόγω της δυνατότητας τουρκικού χτυπήματος οποιαδήποτε χρονική στιγμή, χωρίς ανθρώπινες απώλειες , με ταχύτητα και ευστοχία  «ελεγχόμενη» από δεκάδες μίλια μακριά.

Η χρήση ενός τέτοιου οπλικού συστήματος αναβαθμίζει τις ήδη τρελές απαιτήσεις του Ερντογάν στο Αιγαίο απαιτώντας 17 νησιά και βραχονησίδες τα οποία δεν αναγνωρίζει και του δίνει την δυνατότητα «αιφνιδιαστικού πλήγματος».

Η Τουρκία έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή ένα σχέδιο το οποίο εφαρμόζεται απαρέγκλιτα από τότε από όλες τις τουρκικές κυβερνήσεις .

Μέσα σε αυτό αμφισβητείται ξεκάθαρα η κυριαρχία αριθμού ελληνικών νησιών και βραχονησίδων, η δυτική Θράκη, η Νότια Βουλγαρία , περιοχές στα Βαλκάνια,  και γενικά αναφέρεται στην «επιστροφή» των Τούρκων στην περιοχή  μέσω της μουσουλμανικής θρησκείας .

Η κατασκευή τόσων Τζαμιών και η αποστολή ιμάμηδων με την δημιουργία ενός τεράστιου δικτύου πληροφοριών σε αυτό ακριβώς το σχέδιο  αποσκοπεί και λιγότερο στους υποστηρικτές του Τούρκου Ιμάμη Γκιουλέν.

Για αυτό τον λόγο υλοποιείται από την δεκαετία του 1980 ένα τρομερά φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας με όλα αυτά τα σημερινά «εθνικά» προγράμματα (αντιτορπιλικά, άρματα μάχης, πυραύλους, τυφέκια, κά), τα οποία θα καταστήσουν την χώρα περιφερειακή δύναμη η οποία θα απλώσει την επιρροή της σε όλα τα πρώην Οθωμανική εδάφη.

Πληροφορίες επίσης από ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, αναφέρουν ότι η Τουρκία παρείχε στους Τζιχαντιστές αντάρτες  δηλητηριώδη  αέρια στην επαρχία Ιντλίμπ στις 4 Απριλίου.

Είναι  γνωστό εξάλλου ότι οι εξτρεμιστικές ομάδες (θυγατρικές της Αλ-Κάιντα) που ελέγχουν την επαρχία έχουν  την συγκαλυμμένη στήριξη από την τουρκική ΜΙΤ.

Στην ουσία, ο Τούρκος πρόεδρος που βλέπει μπροστά του μόνο τουρκικά μεγαλεία και αυτοκρατορίες , έχει ήδη απλωθεί σε όλη την περίμετρο των συνόρων του έχοντας πάντα στο νου του την επίθεση στο βασικό αντίπαλο που είναι η Ελλάδα.

Η χώρα μας αποτελεί διαχρονικά το μέγα εμπόδιο στα σχέδια της Τουρκίας.

Απόδειξη άλλωστε είναι τα «σχέδια επίθεσης» που αποκαλύφθηκαν με την επιχείρηση «βαριοπούλα» στην γειτονική χώρα.

Κεμαλικοί και ισλαμιστές «συμφωνούν» σε αγαστή συνεργασία ότι η Ελλάδα πρέπει  να «σβηστεί» από το χάρτη για αυτό και θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πάντα για αυτό.

Οι νέο-οθωμανοί όμως όπως και οι πρόγονοι τους τυφλωμένοι από την αλαζονεία τους ξεχνούν με ποιους έχουν να κάνουν και αυτό είναι σίγουρα «μείον τους».

Την κατάληξη της προσπάθειας αναβίωσης της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας μας την έχουν προλογίσει  εδώ και δεκάδες χρόνια οι Άγιοι πατέρες της εκκλησίας μας , εμείς οφείλουμε μόνο να πράξουμε απλά το καθήκον μας .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s