"Greek National Pride" blog / ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

«Ενδεικτική της ποιότητας των Τούρκων η νέα πρόκληση»


Με μια σκληρή δήλωση αντέδρασε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στη νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο, όταν πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από την Κίναρο. Όπως έγραψε στο Twitter, το γεγονός ότι έγιναν ημέρα πένθους για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, «δείχνουν την ποιότητα των Τούρκων».

Οι παραβιάσεις ημέρα πένθους των Ελληνικών ΕΔ για τη θυσία 4 αξιωματικών σήμερα και ενός στρατιώτη εχθές δείχνουν την ποιότητα των Τούρκων.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, έξι τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις εντός του FIR Αθηνών πάνω από την Κίναρο, ανατολικά της Αμοργού, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, πετώντας μεταξύ Χίου και Σάμου.

Συγκεκριμένα, δύο τουρκικά F-16 και δύο τουρκικά F-4 του σχηματισμού πέταξαν πάνω από την Κίναρο στα 26.000 πόδια στις 16.23 μ.μ., ενώ 3 λεπτά αργότερα τα δύο τουρκικά F-16 του σχηματισμού, πέταξαν πάνω από το νησί στα 22.000 πόδια.

Αργά το βράδυ, έπειτα από ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, έγινε γνωστό υπήρξε μπαράζ παραβιάσεων.

Καταγράφηκαν πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, οι οποίες εξελίχθηκαν σε εξήντα τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του αρχιπελάγους.

Οι 35 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου έγιναν από δύο CN-235 (17 και 18 αντίστοιχα), και οι είκοσι οκτώ από την εξάδα των τουρκικών αεροσκαφών.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη -δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα- αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Προς αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών, απογειώθηκαν δύο ζεύγη F-16 από την 133η σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι και την 130ή σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο αντίστοιχα.  πηγη

Σχολιάστε