"Greek National Pride" blog / ΗΠΑ / ΚΟΡΕΑ

Σε θέσεις μάχης η αμερικανική αρμάδα με επικεφαλής το USS Carl Vinsοn «απέναντι» από την Β. Κορέα


ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ: «ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΑΥΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ»

του Πάνου Σπαγόπουλου

 

Σε θέση μάχης βρίσκεται από σήμερα η ομάδα κρούσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USSCarlVinsonτο οποίο έφτασε στον προκαθορισμένο τομέα περιπολίας του στην Ιαπωνική Θάλασσα.

Το αεροπλανοφόρο μαζί με τα συνοδά του σκάφη πλέουν ήδη στην θαλάσσια περιοχή που χωρίζει την κορεατική Χερσόνησο από την Ιαπωνία.

Ήδη η ναυτική ομάδα κρούσης του 7ου Στόλου εκτελεί ασκήσεις αντιμετώπισης πυραυλικής επίθεσης μαζί με σκάφη του νοτιοκορεατικού Ναυτικού, ενώ ενταγμένο στον ίδιο σχηματισμό είναι και το επιθετικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Michigan (SSGN-727).

Το τελευταίο μεταφέρει αριθμό πυραύλων cruise BGM-109 Tomahawk  ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες και ομάδα SEALS του πλέον επίλεκτου τμήματος ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού Ναυτικού.

Την άφιξη της αμερικανικής ομάδας κρούσης επιβεβαίωσε και το νοτιοκορεατικό Ναυτικό το οποίο ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε σήμερα κοινές ασκήσεις οι οποίες έχουν ως στόχο την «αποτροπή προκλήσεων της  Βόρειας Κορέας και παράλληλα την επίδειξη της ισχυρής συμμαχίας με τις ΗΠΑ».

Σύντομα στην ίδια ναυτική ομάδα θα βρίσκεται ακόμη ένα αεροπλανοφόρο το CVN 78 Ronald Reagan το οποίο ολοκλήρωσε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και γενικής επιθεώρησης και αναμένεται να αποπλεύσει σύντομα από τις ΗΠΑ.

Απατώντας στη άφιξη της αμερικανικής αρμάδας η κρατική εφημερίδα Rodong Sinmun ανέφερε σήμερα ότι κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 15ης Απρίλιου επέδειξε δύο νέους βαλλιστικούς πυραύλους λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η μεγάλη αμερικανική επικράτεια των ΗΠΑ είναι πλήρως εκτεθειμένη σε ένα προληπτικό πυρηνικό μας κτύπημα».

Αναλυτές εξηγούν ότι ίσως πρόκειται για τους πυραύλους ΚΝ-08 και ΚΝ-14 οι οποίοι θεωρητικά μπορούν να φτάσουν τις ΗΠΑ αλλά δεν έχουν πραγματοποιήσει ακόμη κάποια δοκιμαστική εκτόξευση.

Αναφορικά με το USS Carl Vinson το αποκάλεσε εντελώς «άχρηστο» λέγοντας πως «δεν αποτελεί καν πρόβλημα για εμάς στο στρατιωτικό επίπεδο».

Στο μεταξύ το γαλλικό σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων Mistralέφτασε στην ναυτική βάση Sasebo της επαρχίας του Ναγκασάκι για την πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων με το ιαπωνικό Ναυτικό. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν η άφιξη του γαλλικού σκάφους έχει να κάνε με την ένταση στην κορεατική Χερσόνησο, αλλά η παρουσία του εκεί σίγουρα δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός.

Πάντως οι ασκήσεις που θα πραγματοποιήσει μεταξύ 3 και 22 Μαΐου θα διεξαχθούν στην θαλάσσια περιοχή των νησιών του Γκουάμ και στις βόρειες Μαριάνες.

The Latest: South Korean navy starts joint exercises with U.S. aimed at «deterring North Korea’s provocations.» http://apne.ws/2pvikVY 

https://storage.googleapis.com/afs-prod/media/media:ccfb0c1a6e3f4a6aa2137d7c973725a4/800.jpeg

The Latest: S. Korea navy begins drill with US supercarrier

SEOUL, South Korea (AP) — The Latest on North Korea test-firing a missile Saturday (all times local): 6:45 p.m. South Korea’s navy says it has started

apnews.com

Η Ρωσια ελέγχει εάν η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε πυρηνική δοκιμή

Russia detecting radiation levels in its Far East territories to see if NK may have tested a nuclear missile http://www.yonhapnews.co.kr/nk/2017/04/29/4807080000AKR20170429054151080.HTML 

Photo published for 러, 北미사일 시험에 민감한 반응…"방사능 수치 매시간 측정"(종합)

러, 北미사일 시험에 민감한 반응…»방사능 수치 매시간 측정»(종합)

«극동 지역 방공부대 비상전투태세 돌입»…현지 언론도 신속 보도 : (모스크바=연합뉴스) 유철종 특파원 = 러시아도 북한의 또 다른 탄도 미사일 발사 시험에 민감한 반응을 보였다.

yonhapnews.co.kr

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s