"Greek National Pride" blog / Ρωσία / Τουρκία

ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΕΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δυο μόλις μέρες πριν από την συνάντηση στο Σότσι της Ρωσίας του Ερντογάν με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαδιμήρ Πούτιν, η Άγκυρα παρακολουθεί άκρως θορυβημένη τις κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία που εμφανίστηκαν στα σύνορα Τουρκίας Συρίας από τον κουρδικό θύλακα του Afrin.

Όπως αναφέρουν σήμερα με έμφαση τα τουρκικά ΜΜΕ, μετά το αμερικανικό «χαστούκι» όταν οι Τούρκοι είδαν αμερικανικά άρματα μάχης να παρατάσσονται απέναντι από τα τουρκικά στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, απέναντι από το τουρκικό Μαρτνίν, τώρα έρχεται και η ρωσική πλευρά να τους αιφνιδιάσει, καθώς οι Ρώσοι εμφανιστήκαν με πολεμικές διαθέσεις απέναντι από τις τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή του Χατάϊ, δίνοντας το δικό τους μήνυμα στην Άγκυρα.

Το διπλό αυτό αμερικανορωσικό χαστούκι προς την Τουρκία, ήρθε μετά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στα κουρδικά στρατόπεδα στο βόρειο Ιράκ και στην Συρία, γεγονός που εκνεύρισε τόσο τους Αμερικανούς, όσο και τους Ρώσους.

Είναι πλέον φανερό πως και οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι έχουν επιλέξει τους Κούρδους στην Συρία, εξέλιξη την οποία η Άγκυρα την θεωρεί σαν πισώπλατο χτύπημα υπογάστριο της με όλες τις «θανατηφόρες» συνέπειες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Σχολιάστε