"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Δοκιμαστική έξοδος στις αγορές μετά την οριστική συμφωνία


Χωρίς να προσδιορίζει χρονικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Ο Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε, ακόμη, ότι έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που αφορούν στο χρέος.

Μιλώντας στον Ρ/Σ Realfm ο Δημήτρης Τζανακόπουλος περιέγραψε τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι, καταρχήν θα κατατεθεί άμεσα το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στη συμφωνία, ώστε να ακολουθήσει η έκθεση συμμόρφωσης που θα βάλει και την τυπική σφραγίδα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία εντός του μήνα για να ανοίξει ο δρόμος για ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ σημειώνοντας ότι στόχος είναι η έξοδος στις αγορές το 2018. Ερωτηθείς για το αν θα προηγηθεί δοκιμαστική έξοδος απάντησε θετικά χωρίς να διευκρινίζει χρονικά.

Σχετικά με τη δήλωση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί το ζήτημα του χρέους για εσωτερική κατανάλωση είπε ότι «το ζήτημα του ελληνικού χρέους απασχολεί το σύνολο του διεθνούς τύπου, οπότε είναι υπερβολή να λέμε ότι αποτελεί επικοινωνιακό τρικ για να ηρεμήσει τους βουλευτές μας» , για να προσθέσει: «το χρέος απασχολεί τη Γερμανία και τη Γαλλία. Ο Μακρόν τρεις μέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική μάχη έκανε δήλωση ότι θα δουλέψει για τη διευθέτηση του χρέους της Ελλάδας».

«Υπάρχει το εξής θέμα, να κατανοήσουμε γιατί μιλάμε. Το ΔΝΤ, που το θέλει η Γερμανία στο πρόγραμμα, έχει θέσει ως προϋπόθεση τα μέτρα για το χρέος και το ζητά, γιατί χωρίς τον προσδιορισμό θεωρεί μη βιώσιμο το χρέος και σύμφωνα με το καταστατικό του απαγορεύεται η συμμετοχή του σε προγράμματα χωρών των οποίων το χρέος είναι μη βιώσιμο» ξεκαθάρισε και υπογράμμισε: «οφείλουν οι Γερμανοί να δώσουν αυτό που ζητάει, δηλαδή τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων». Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τελικώς θα υπάρξει μια λύση συμβιβασμού από όλες τις πλευρές, και από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και του Ταμείου και της Γερμανίας. «θα βρεθεί ένα πεδίο ισορροπίας» όπως είπε.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε στη συνέντευξή του ότι «η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων αφορά την περίοδο μετά το 2018, δηλαδή μετά τη λήξη του προγράμματος και θα ανοίξει την πόρτα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, κάτι που θα αποτελέσει τη σφραγίδα της ΕΚΤ για το αξιόχρεο της Ελλάδας», τονίζοντας πως αυτό θα είναι το σήμα που περιμένουν όσοι επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα.

Τοποθετούμενο για τη συμφωνία επανέλαβε ότι το μείγμα πολιτικής δεν είναι αυτό που θα επέλεγε η κυβέρνηση, ωστόσο τόνισε πως η τεχνική συμφωνία κλείνει χωρίς δημοσιονομικό κόστος, ενώ έκανε λόγο για μια ισορροπημένη συμφωνία.

Σχετικά με τις μεταβιβάσεις επιχειρήσεων Τύπου και ποιους θα αφορά, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι, όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός, δεν θα κατατεθεί οποιαδήποτε διάταξη που δεν θα είναι καθολικής εφαρμογής και επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και η λειτουργία, με συνθήκες διαφάνειας και νομιμότητας.πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s