"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / Πολεμικό Ναυτικό / Πολεμικές Συγκρούσεις / Τουρκία

Ηχούν σειρήνες πολέμου: «Χέρι του αίματος, σπαθιά, αίμα, στο δρόμο του Αλλάχ


Υποσχόμαστε νίκη στο Κοράνι»

Ξεκίνησε με οθωμανικούς ύμνους η τελική φάση της «Denizkurdu 2017» στο Αιγαίο (Βίντεο)

Χέρι του αίματος, σπαθιά, αίμα,

στο δρόμο του Αλλάχ .

Η θλίψη μας, και η οργή μας  ζημιά  στον εχθρό!

Δεν φοβόμαστε κανέναν

Υποσχόμαστε νίκη στο Κοράνι

Hazrat Yezdan

Με αυτούς τους στίχους και τον οθωμανικό ύμνο ο τουρκικός τύπος προλογίζει την τελική φάση της άσκησης Denizkurdu 2017 στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι είναι η μεγαλύτερη αεροναυτική δραστηριότητα των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων, κάνοντας σαφή επίδειξη δύναμης προς την Ελλάδα.

Την άσκηση όπως είθισται παρακολουθεί σύσσωμη η τουρκική ανώτατη στρατιωτική ηγεσία με επικεφαλής τον ΑΓΕΕΔ στρατηγό Hulusi Akar, τον ΑΓΕΣ στρατηγό Salih Zeki Çolak και τον ΑΓΕΝ ναύαρχο  Bülent Bostanoğlu καθώς και παρατηρητές από τις 21 χώρες, ενώ συμμετέχουν  19 ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι .

Όλοι αυτοί επιβαίνουν στην τουρκική ναυαρχίδα την Φρεγάτα  TCG Kemal Reis (Κεμάλ Ρέις), που ήταν αγκυροβολημένη στην ναυτική βάση του  Aksaz στην Μαρμαρίδα όπου εδρεύει και η ναυτική διοίκηση.

Το πρώτο μέρος της τελικής φάσης εμπεριείχε σενάριο με ελικόπτερα Sea Hawk τα οποία χτύπησαν κινούμενους στόχους με πυραύλους Hellfire .

Επισημαίνεται δε ότι η τουρκική βιομηχανία ετοιμάζει σε σύντομο χρονικό διάστημα την κατασκευή ναυτικής έκδοσης ελικοπτέρων T129 ATAK τα οποία προορίζονται για το αποβατικό /ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu , για αυτό ετοιμάζονται  να γίνουν  κάποιες αλλαγές.

Στην πρώτη φάση του έργου, περιλαμβάνεται η παράδοση  40 ελικοπτέρων  T129B.

Η τουρκική ναυτική άσκηση  διεξάγεται σε διεθνή ύδατα και τον εναέριο χώρο του Αιγαίου και θα ολοκληρωθεί στις 26 Μαΐου.

Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν μεταπέσει σε συμβατικό περιβάλλον πολέμου όπου θα εκτελέσουν όλα τα προβλεπόμενα σενάρια «κρίσης» για να αξιολογηθεί η ικανότητα του προσωπικού και την υλικοτεχνική υποστήριξη, αναφέρει το τουρκικό γενικό επιτελείο ναυτικού.

Στην ναυτική άσκηση  Denizkurdu 2017 σύμφωνα με τους Τούρκους, συμμετέχουν : 14 φρεγάτες, 5 κορβέτες, 15 ΤΠΚ, 8 υποβρύχια, 6 ναρκοθηρικά, 13 πλοία υποστήριξης, τέσσερα περιπολικά σκάφη, τέσσερα αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας, 19 ναυτικά ελικόπτερα, και επτά ομάδες  SAT- SAS .

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στην επιμονή χρήσης από τους Τούρκους ναυτικής έκδοσης ελικοπτέρων τόσο ως συνοδεία των πολεμικών πλοίων, όσο και ως μεταφορικό μέσο μεταφοράς ανδρών των ειδικών δυνάμεων SAT σε…νησί. Καθώς επίσης και η ρίψη αλεξιπτωτιστών.

Όλα αυτά αποτελούν ενδεικτικό των προθέσεων για επιχειρησιακή δράση των Τούρκων σε κάποιο απομονωμένο ελληνικό νησί .

Υπενθυμίζουμε ότι η Άγκυρα έχει εκδώσει εδώ και ημέρες NAVTEX “αποκλεισμού” του Καστελόριζου. Συγκεκριμένα με τη NAVTEX (457/17) που αφορά ανθυποβρυχιακή δραστηριότητα πλοίου του τουρκικού ΠΝ αποκλείει το Καστελόριζο, ενδεικτικού των προθέσεων της .

Παράλληλα το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ετοιμάζεται να διεξάγει την ίδια στιγμή την ετήσια ναυτική άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017» που θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 29 Μαΐου έως την Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 στην περιοχή του Αιγαίου Πελάγους, στην οποία θα συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Την ίδια στιγμή μεγάλη  αναφορά κάνουν πολλά ρωσικά ΜΜΕ  στον ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο σε μια περίοδο υψηλών και αναβαθμισμένων ποιοτικά τουρκικών προκλήσεων.

Τα  ΜΜΕ αναφέρουν τις 141 παραβιάσεις του ΕΕΧ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι Ελληνες σε όλες τις περιπτώσεις νίκησαν και εκδίωξαν τους Τούρκους».

Παράλληλα φαίνεται πως προκαλεί μεγάλη εντύπωση η ψυχραιμία των Ελλήνων χειριστών, σαν κάτι να περιμένει η Μόσχα ίσως μια ελληνοτουρκική κρίση λόγω «ατυχήματος»…κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί λόγω του μεγέθους των προκλήσεων και της απειρίας των Τούρκων χειριστών.

Την ίδια χρονική περίοδο η  ΕΕ απλά προειδοποιεί την Τουρκία μετά την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου 141 φορές μέσα σε μια μέρα για επιπτώσεις στις σχέσεις Τουρκίας και ΕΕ.

Κατά την Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών την 28η Απριλίου 2017, η  Ύπατος Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της ΕΕ, Federica Mogherini, είχε υπενθυμίσει ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν μία από τις βασικές αρχές τις οποίες καλείται να υλοποιήσει η Τουρκία ως υποψήφια χώρα, η οποία όμως «γράφει όλο τον κόσμο στα παλαιότερα των υποδημάτων της».

Η ουσία είναι ότι σχεδόν σίγουρα στο επόμενο διάστημα η Ελλάδα θα είναι εκείνη που και πάλι θα «βγάλει τα κάστανα από την φωτιά» ερχόμενη σε αντιπαράθεση με τους νέο-οθωμανούς Τούρκους στο Αιγαίο.

Άλλωστε αυτή είναι η μοίρα μας.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s