"Greek National Pride" blog / ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Oι Ελληνικές ειδικές δυνάμεις βγήκαν για «κυνήγι» στα Βαλκάνια: Πρόβα τζενεράλε για την μεγάλη σύγκρουση


 «Ορθόδοξο τόξο» από Έλληνες και Βούλγαρους κομάντος

Δείτε εικόνες και βίντεο

Πραγματικός  «οργασμός» στρατιωτικών ασκήσεων στα Βαλκάνια με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού στρατιωτών από βαλκανικές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος, που  προκαλούν «ανησυχία» ειδικά σε αυτήν την ταραγμένη περίοδο.

Πρόκειται για μια πρόβα τζενεράλε του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας με τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας, Π.Καμμένο, να παραδέχεται πως «κάποιοι» θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή και να στέλνει μήνυμα προς τους Αλβανούς.

Είναι η δεύτερη φορά που ελληνικές επίλεκτες δυνάμεις επιχειρούν εκτός χώρας. Υπενθυμίζουμε το άρθρο *** Συγκλονιστικές εξελίξεις – Σέρβοι: «Eλληνες αδέρφια μας καλωσορίσατε, Θα πολεμήσουμε ξανά μαζί» – Πήρε σάρκα και οστά η Βαλκανική ορθόδοξη συμμαχία ενάντια στην Μεγάλη Αλβανία – Δείτε εικόνες

Σήμερα οι  υπουργοί Άμυνας της Βουλγαρίας και  Ελλάδας παρακολούθησαν την κοινή  βουλγαρο-ελληνική άσκηση «Balkan Dagger», με την συμμετοχή ανδρών της Ζ ΜΑΚ .

Ο Βούλγαρος υπουργός άμυνας  Krasimir Karakachanov και ο Πάνος Καμμένος είδαν από κοινού την  επίδειξη των δυνατοτήτων των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών.

Η άσκηση μεταξύ των ειδικών δυνάμεων  Βουλγαρίας και  Ελλάδα πραγματοποιείται από τις 29 Μαΐου έως την  10 Ιουνίου  2017 και σε αυτήν συμμετέχουν μέλη από το δεύτερο τάγμα της 68ης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων και την ελληνική περιβόητη στο ΝΑΤΟ πλέον «Ζ ΜΑΚ» .

Την τελική φάση της άσκησης θα  παρακολουθήσουν και οι δύο ΑΓΕΕΔ ,  Πτέραρχος Andrew Botsev και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μετά την Σερβία οι Έλληνες καταδρομείς μετέβησαν στην Βουλγαρία για  μία κοινή εκπαίδευση μέσα στα πλαίσια και τους κανόνες των συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας .

Μόνο που πρόκειται για συνεργασία με ομόδοξες χώρες που έχουν στόχο τον συντονισμό και την γνωριμία των αξιωματικών μεταξύ τους …για μια ώρα ανάγκης σαν και αυτή για παράδειγμα που έρχεται λόγω της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας».

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα έχουν σκοπό και …προορισμό σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρακολούθησε μαζί με τον Βούλγαρο ομόλογό του Krasimir Karakachanov την κοινή άσκηση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων Ελλάδας – Βουλγαρίας, μεταξύ της Ζ’ ΜΑΚ και του 2ου Τάγματος των Ειδικών Δυνάμεων της Βουλγαρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη νότια Βουλγαρία.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας, τον Αρχηγό των Ειδικών Δυνάμεων, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Βουλγαρίας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας που σχεδίασαν την άσκηση.

Να συγχαρώ τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και τους Στρατιώτες, όπως επίσης και τους πιλότους μας και τα πληρώματα των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων που πραγματοποίησαν την εξαιρετική άσκηση.

Να ευχαριστήσω, επίσης, τις τοπικές αρχές, τα Μέσα Ενημέρωσης, τους δημάρχους και τον λαό που παρακολούθησαν την άσκηση.

Όπως είπε ο κ. Υπουργός έχουμε συναντηθεί τρεις φορές μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Να στείλουμε, λοιπόν, ένα μήνυμα ότι θα βρεθούμε ακόμα περισσότερες φορές.

Με επίκεντρο τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, αλλά και τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ των Βαλκανίων προς τα βόρεια και με την Κύπρο, το Ισραήλ και τις χώρες του αραβικού κόσμου που είναι εναντίον της τρομοκρατίας, προς τα νότια θα δημιουργήσουμε έναν ισχυρό άξονα σταθερότητας, έναν άξονα ασφάλειας».

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε «Είμαστε υπερήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και το πολιτικό μήνυμα που στέλνουμε από κοινού είναι ότι η Ευρώπη είναι ασφαλής. Πρέπει όμως να καταλάβει και η Κεντρική Ευρώπη, ότι οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης χρειάζονται στήριξη, χρειάζονται ανάπτυξη, γιατί αποτελούν την ασπίδα προστασίας όλης της Ευρώπης.

Το τελευταίο μήνυμα είναι προς κάποιους που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τα Βαλκάνια. Να γνωρίζουν ότι η Βουλγαρία και η Ελλάδα θα είναι το εμπόδιό τους. Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε από κοινού για την ευημερία του λαού μας, την ασφάλεια της Ευρώπης και την εξέλιξη περιοχών, όπως αυτή η ορεινή περιοχή που βρισκόμαστε σήμερα, φτωχές περιοχές, που χρειάζονται τη στήριξη των μεγάλων της Ευρώπης».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Πρόσφατα ο Ν. Τραμπ είπε ότι η Ελλάδα έχει μεγάλες επιτυχίες. Πως καταφέρνει να έχει μεγάλο αμυντικό προϋπολογισμό;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν είχαμε τόσους καλούς γείτονες όσο η Βουλγαρία δεν θα χρειαζόταν να είχαμε τόσο υψηλό ποσοστό επί του προϋπολογισμού μας, αλλά δεν μας αγαπούν πολλοί γύρω από τη γειτονιά μας. Είμαστε υποχρεωμένοι, λοιπόν, να έχουμε έναν τόσο μεγάλο προϋπολογισμό και ιδίως μέσα σε μία αποσταθεροποιημένη ευρύτερη περιοχή παρά την οικονομική κρίση.

Αυτή τη στιγμή όμως, όπως είπε ο Πρόεδρος Τραμπ, αυτό που ζητάμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και από το ΝΑΤΟ είναι να στηρίξει τις χώρες μας, ώστε να εξελίξουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και να τις εκσυγχρονίσουμε. Το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας και οι βουλγαρικές Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και θα εργαστούμε μαζί με τον Υπουργό για να δούμε τις συνέργειες που μπορούμε να έχουμε και στην αμυντική βιομηχανία.

Ταυτόχρονα, 25000 στρατιώτες σε Βουλγαρία-Ρουμανία-Ουγγαρία θα διεξάγουν μεγάλη στρατιωτική άσκηση με την επωνυμίαSaber Guardian – 2017, ενώ σήμερα υλοποιείται το τελικό στάδιο της  ελληνοβουλγαρικής άσκησης ειδικών δυνάμεων  «Balkan Dagger» σε βουλγαρικό έδαφος , παρουσία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.   

Η πολυεθνική στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία «Saber Guardian – 2017» θα  πραγματοποιηθεί την περίοδο 11-20 Ιουλίου 2017 σε  Βουλγαρία,  Ουγγαρία και Ρουμανία.

Πρόκειται για μια άσκηση υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ  στην  Ευρώπη, στην οποία  θα συμμετάσχουν περίπου 25 000 μέλη από 23 συμμαχικά και συνεργαζόμενα έθνη.

Η «Saber Guardian» είναι μια πολυεθνική άσκηση που διεξάγεται  ετησίως από το 2013 ως τμήμα του κοινού προγράμματος άσκησης ευρωπαϊκής διοίκησης (USEUCOM).

Η ουσία όμως είναι ότι για το 2017, η στρατιωτική άσκηση «Saber Guardian» θα είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό που έγινε ποτέ  μέχρι σήμερα.

Στόχος επίσημα  είναι,  να ενισχυθεί η διαλειτουργικότητα των συμμετεχόντων εθνών και να αποδειχθεί η προσήλωση και η ετοιμότητα δράσης για την υποστήριξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου.

Ανεπίσημα όμως στόχοι  είναι η Ρωσία,  η Υπερδνειστερία, και η Αμπχαζία.

Με την άσκηση αυτή ελέγχεται από το ΝΑΤΟ η ικανότητα αποτροπής αλλά και η ικανότητα συγκέντρωσης μαζικά ταχυκίνητων  δυνάμεων οπουδήποτε στην Ευρώπη, ανά πάσα στιγμή.

Σε αυτήν την  πολυεθνική άσκηση θα συμμετέχει η 3η αμερικανική  τεθωρακισμένη  ταξιαρχία , και η 4η μεραρχία πεζικού.

Το 2ο Σύνταγμα Ιππικού, που βρίσκεται στη Γερμανία, θα μετακινηθεί σε θέσεις σε ολόκληρο ο τον τομέα των κοινών επιχειρήσεων.

Η άσκηση «Saber Guardian» περιλαμβάνει μονάδες πυροβολικού και εναέριας άμυνας, πολλές ασκήσεις πεδίου και ασκήσεις με πραγματικά πυρά , πολλαπλές διαβάσεις ποταμών και πολλά άλλα , τα οποία είναι καθαρά επιθετικού χαρακτήρα.

Κυρίως όμως έχει σχεδιαστεί για την υποστήριξη της ασφάλειας και της σταθερότητας  στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας,

Πληροφορίες φέρουν το ΝΑΤΟ όμως  να δημιουργεί δύναμη ταχείας επεμβάσεως  για την Μαύρη θάλασσα σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση της συμμαχίας για την περιοχή , μαζί με την παράλληλη δημιουργία και στόλου.

Τα σχέδια αυτά όπως είναι φυσικό έχουν προκαλέσει ανησυχία στην Μόσχα διότι όπως δηλώνει τις τελευταίες ημέρες ειδικά ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σ. Σοιγκού , «το ΝΑΤΟ περικυκλώνει την Ρωσία από την Βαλτική και την Μαύρη θάλασσα», προκαλώντας οργή και στον Πούτιν.

Στις  5 – 24/6 με βάση την Πολωνία θα πραγματοποιηθεί επίσης η ναυτική  άσκηση BALTOPS 17. Σε αυτήν θα πάρουν μέρος και πολεμικά πλοία από Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Εσθονία, Γαλλία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Φινλανδία και….Σουηδία.

Οι βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετέχουν στην πολυεθνική άσκηση  «Saber Guardian 2017″ με  4000 στρατιώτες που ανήκουν στην στρατιωτική Αστυνομία, Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία, Υπουργείο Άμυνας και Διευθύνσεις Αμυντικού Προσωπικού .

 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdessi.rangelova%2Fvideos%2F10155396174038792%2F&show_text=0&width=560

*** Συγκλονιστικές εξελίξεις – Σέρβοι: «Eλληνες αδέρφια μας καλωσορίσατε, Θα πολεμήσουμε ξανά μαζί» – Πήρε σάρκα και οστά η Βαλκανική ορθόδοξη συμμαχία ενάντια στην Μεγάλη Αλβανία – Δείτε εικόνες

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s