"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Snipers: Οι Έλληνες Κομάντο της σιωπής! Αποκλειστικές ΦΩΤΟ


Οι στολές καμουφλάζ που χρησιμοποιούν οι κομάντο τις φτιάχνουν μόνοι τους τις περισσότερες φορές και αυτό για να μπορούν να προσαρμόσουν οτι χρειάζεται αναλόγως το περιβάλλον που θα δράσουν

Οι Κομάντο που κρατούν το τουφέκι του ελεύθερου σκοπευτή είναι οι “μοναχικοί λύκοι” που ξεκινούν την δική τους ξεχωριστή αποστολή. Τους αποκαλούν και Θεούς

Του Ισίδωρου Γεωργίου

Είναι ο «Θεός» μιας καταδρομικής ομάδας.

Ο «μοναχικός» μαχητής των ειδικών δυνάμεων και η δράση του ανεξάρτητη.

Πρέπει να φτάσει όσο γίνεται πιο κοντά στον στόχο χωρίς να γίνει αντιληπτός, να υποστηρίξει με τα πυρά του, να αποπροσανατολίσει, να σπείρει τον πανικό στον αντίπαλο και να πλήξει όσο περισσότερο μπορεί το ηθικό και το γόητρο του εχθρού.

Σχολείο Ελεύθερων Σκοπευτών: Η ελίτ ων ειδικών επιχειρήσεων

Στο σχολείο ελεύθερων σκοπευτών, που υπεύθυνο για την διοργάνωσή του είναι το κέντρο εκπαίδευσης Ανορθοδόξου Πολέμου, ο υποψήφιος, μαθαίνει ότι μπορεί να του φανεί χρήσιμο στην αποστολή του, όπως για παράδειγμα κάλυψη & απόκρυψη κατά την κίνησή του αλλά και κατά την στάση του στην προσέγγιση του στόχου.

Ελεύθερος σκοπευτής ομάδας

Μια διαφορετική «αποκάλυψη» κάνουν στο ArmyNow.Net εκπαιδευτές του συγκεκριμένου σχολείου, τονίζοντάς μας πως δεν μπορούν να περάσουν «εξαρτημένα» άτομα καθώς δεν είναι άνθρωποι εμπιστοσύνης για τέτοιου είδους αποστολές, μας έκανε εντύπωση και ρωτήσαμε ένα δυο παραδείγματα.

Άτομα που είναι εθισμένα στο τσιγάρο ή ακόμη και στο κινητό τους σερφάροντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι από τους πρώτους που φεύγουν από το σχολείο.

Από τους αιτούντες μόνο το 30% καταφέρνει να περάσει την δύσκολη και “υπομονετική” εκπαίδευση.

Στόχος του υποψήφιου ελεύθερου σκοπευτή είναι να μην γίνει αντιληπτός. Στόχος των εκπαιδευτών, είναι να τον «ξεσκεπάσουν».
Πως γίνεται αυτό το “κυνήγι”;

Ο υποψήφιος πρέπει να κατά την κίνησή του να μην γίνει αντιληπτός από τους εκπαιδευτές, να πάρει θέση ν’ αναγνωρίσει τον στόχο του, να πυροβολήσει και να παραμείνει αθέατος…

Κέντρο εκπαίδευσης ανορθόδοξου πολέμου σχολείο ελεύθερων σκοπευτών

Οι βολές ξεκινούν από μικρές σχετικά αποστάσεις και μπορεί να γίνουν ακόμη και από απόσταση 2 χιλιομέτρων.

Οι ελεύθεροι σκοπευτές χρησιμοποιούν διάφορα τυφέκια όπως και διαφορετικά διαμετρήματα, όπως το τυφέκιο G-22 των 7,62 χιλιοστών.

Με το βλέμμα στις ειδικές επιχειρήσεις

Ο κάθε υποψήφιος του συγκεκριμένου σχολείου των Ειδικών Δυνάμεων ως Commando εκείνο που έχει ως απώτερο σκοπό είναι πως με τις γνώσεις που θα αποκτήσει στο συγκεκριμένο σχολείο θα μπορέσει να έχει περισσότερες ελπίδες για να περάσει στην ελίτ, στις μονάδες ειδικών επιχειρήσεων και να μπορεί να πραγματοποιεί ακόμη και εκείνες τις εντελώς μοναχικές αποστολές….

Κέντρο εκπαίδευσης ανορθόδοξου πολέμου σχολείο ελεύθερων σκοπευτών

Στις αποστολές ειδικών επιχειρήσεων για τους ελεύθερους σκοπευτές όλα χαράζονται με την πυξίδα και στον χάρτη που παραμένει πεντακάθαρος χωρίς κανένα σημάδι, όλα είναι μέσα στο μυαλό, το ζευγάρι σκοπευτή και παρατηρητή θα ξεκινήσει το δικό του ταξίδι έχοντας και οι δυο το πιο βασικό τους όπλο, την υπομονή του διδάχτηκαν στο σχολείο ελεύθερων σκοπευτών.

Αυτό το ταξίδι μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε μέσο μετακίνησης ακόμη και με τα πόδια για λόγους ασφαλείας.

Όποιος παρακολουθήσει την εκπαίδευσή τους θα δει πως κατά τις μετακινήσεις τους, “ξυπνούν οι θάμνοι” σε μια δασώδη περιοχή μιας και το “ghille suit” (Στολή καμουφλάζ αναλόγως τη βλάστηση της περιοχής) που φορούν είναι ένα και το αυτό με την χλωρίδα της περιοχής.


Ταινία τρόμου; Επιστημονικής Φαντασίας; τίποτα από αυτά, απλά είναι η ρεαλιστική εκπαίδευση για τους Commando στις ειδικές δυνάμεις.

Χρησιμοποιούν ακόμη και τις σκιές για να καλυφθούν καλύτερα, προχωρούν για ώρες είτε όρθιοι, είτε με το βάδισμα της γάτας, είτε έρποντας.

Ένα από τα “τρικ” που χρησιμοποιούν οι ελεύθεροι σκοπευτές και είναι ακόμη μια πρακτική γνώση από το σχολείο που πέρασαν, είναι να προσαρμόζουν κάλτσες έξω από τ’ άρβυλά τους ώστε να μην αφήνουν ίχνη.

Χρησιμοποιούν τα πιο ανορθόδοξα δρομολόγια ώστε να φτάσουν όσο γίνεται πιο κοντά στον στόχο τους χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί.

Παρατηρητής και σκοπευτής -μια ομάδα κρούσης- ξεχωριστή από της άλλες γι’ αυτό άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει από στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων να τονίζουν πως αυτοί οι άνδρες είναι από τους καλύτερους στις ειδικές επιχειρήσεις.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s