"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ ο Α.Τσίπρας για συνάντηση με τον Ν.Τραμπ στις 17 Οκτωβρίου – Επί τάπητος στρατιωτική ενίσχυση και ΑΟΖ


Στην Αμερική θα μεταβεί ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Η ημερομηνία του ταξιδιού φαίνεται να έχει «κλειδώσει» για τις 17 Οκτωβρίου.

Η ατζέντα της συζήτησης περιλαμβάνει κυρίως θέματα της οικονομίας, της ενέργειας και της στρατιωτικής ενίσχυσης της χώρας μας.

Η Τουρκία σε λίγους μήνες από τώρα θα παραλάβει τα F-35 και μεις ξεπουλάμε ακόμη και τα F-16 Block 30.

Εξελίξεις σε άλλα θέματα στρατιωτικής ενίσχυσης δεν υπάρχουν παρά τις πομπώδεις αναγγελίες…

Μόνο για CH-47D Chinοok ΕΣ929

Εδώ στη φωτογραφία σε διαδικασία γενικής συντήρησης και ανακατασκευής σε βάση συντήρησης στο Σάμιτ του Ντελάγουερ.

Αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι τα προτεινόμενα βήματα για την ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας και οι εξελίξεις στο μεγάλο ενεργειακό παίγνιο της Α.Μεσογείου και οι τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ.

Μια όμως είναι η λέξη κλειδί, «ΑΟΖ». Ο Α.Τσίπρας και το επιτελείο του θα προσπαθήσει να συμφωνηθεί με τις ΗΠΑ ένα χρονοδιάγραμμα ανακήρυξης καθώς και να πάρει πίσω ο πρόεδρος των ΗΠΑ την παλαιότερη αρνητική στάση της χώρας του.

Οπως θα δείτε και στους χάρτες παρακάτω, παραχωρούνται με σύμβαση περιοχές μόνο νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης!

Το φοβικό σύνδρομο της ελληνικής κυβέρνησης που τρέμει κάθε κίνηση των Τούρκων είναι εδώ.

Έχοντας δίπλα του τους στενούς του συνεργάτες και ενδεχομένως κάποιους υπουργούς, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους και μεγαλομετόχους μεγάλων επιχειρήσεων με απώτερο σκοπό τις επενδύσεις στη χώρα μας μετά και την πρώτη, δοκιμαστική, έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει, επίσης, διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας με τους οποίους θα προσπαθήσει να συνδιαμορφώσει ένα κοινό βηματισμό για όλα τα σημαντικά θέματα. Οι «απανταχού» Έλληνες και η κινητοποίηση του ελληνισμού είναι μέσα στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού.

Μόλις προχτές έγινε γνωστό όπως αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ότι η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων εντόπισε γεωλογικές δομές όμοιες με εκείνες του τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου ΖΟΡ της Αιγύπτου – των τριάντα τρισ. κυβικών ποδιών»  στις θαλάσσιες περιοχές νότια της Κρήτης και της Δυτικής Ελλάδας!

Η ανακάλυψη του κοιτάσματος Ζορ στην Αίγυπτο, αλλά και το έντονο ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει μεγάλοι πετρελαϊκοί κολοσσοί για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και της Κρήτης,όπως οι Total και η ExxonMobil, έχουν κινητοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση στην κατεύθυνση της προετοιμασίας ενός πλαισίου το οποίο θα υιοθετεί τις πρακτικές και την τεχνογνωσία της Κύπρου και της Νορβηγίας.

Ο κ. Σταθάκης ετοίμασε διεθνή διαγωνισμό για τρεις εκτάσεις, τα θαλάσσια οικόπεδα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης (Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ) και αυτό στα δυτικά της Κέρκυρας (Emergean Oil & Gas), ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναρτήθηκαν οι χάρτες με τα προς παραχώρηση θαλάσσια οικόπεδα για έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Βάσει και των υπουργικών αποφάσεων που υπέγραψε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, παραχωρούνται με σύμβαση μίσθωσης τρεις περιοχές:

Η μία είναι βόρεια της Κεφαλονιάς και δυτικά της Λευκάδας στο Ιόνιο και οι άλλες δύο νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης.

Σημειώνεται πως για όλες τις περιοχές έχει προκηρυχθεί πριν από 10 ημέρες διαγωνισμός και οι προσφορές των ενδιαφερόμενων αναμένονται τους επόμενους 3 μήνες.

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης μίσθωσης, το μίσθωμα θα κυμαίνεται από ένα κατώτερο όριο 4% επί της παραχθείσας ποσότητας υδρογονανθράκων, σε χρήμα ή σε είδος. Η μισθώτρια εταιρεία υπόκειται σε φόρο εισοδήματος με συντελεστή 20% και σε περιφερειακό φόρο της τάξης του 5%.

Όσον αφορά στη διάρκεια του σταδίου των ερευνών, που διαιρείται σε τρεις φάσεις, μπορεί να φτάσει και τα οκτώ έτη.

Για τις προς παραχώρηση περιοχές είναι διαθέσιμη δισδιάστατη σεισμική έρευνα 12.347 χιλιομέτρων νέων σεισμικών γραμμών, που καλύπτουν το βόρειο και κεντρικό Ιόνιο πέλαγος και το οικόπεδο νοτίως της Κρήτης, που πραγματοποιήθηκαν από την Petroleum Geoservices(PGS) το διάστημα 2012-2014.

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να έχουν πρόσβαση και στα σεισμικά δεδομένα 9.727 χιλιομέτρων ιστορικών σεισμικών γραμμών, τα οποία έχουν υποστεί επαναεπεξεργασία και προσαρμοστεί στα στοιχεία των διαθέσιμων θαλάσσιων γεωτρήσεων.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s