"Greek National Pride" blog / ΔΙΕΘΝΗ

Πακέτο βομβαρδιστικών Β-1Β, B-52, F-15, F-35B απογειώθηκαν εναντίον της Β.Κορέας – Πανίσχυρη ομάδα κρούσης με F-22, F-35, πυρηνικών υποβρυχίων στέλνουν οι ΗΠΑ!


Στην κυριολεξία στην «κόψη του ξυραφιού» ευρίσκεται η κατάσταση στην Κορεατική χερσόνησο με τις ΗΠΑ να ετοιμάζονται να αποστείλουν μεγάλη δύναμη χερσαίων δυνάμεων, μοίρες μαχητικών αεροσκαφών F-35 καθώς και αρκετά πολεμικά πλοία και υποβρύχια. Πριν σε επίδειξη ισχύος πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο προχώρησαν από κοινού οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα, δύο ημέρες μετά την εκτόξευση πυραύλου πάνω από την Ιαπωνία.

Δύο βομβαρδιστικά τύπου B-1Β,, B-52 τέσσερα μαχητικά τύπου F-15 και τέσσερα F-35B πήραν μέρος στην κοινή άσκηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο CNN αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας.

Πρόσθεσε ότι «στόχος της άσκησης ήταν να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά των επαναλαμβανόμενων δοκιμών εκτόξευσης βαλιστικών πυραύλων και της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων».

Και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε διαταγή πολέμου. Με τα καλαμπόκια από τα χωράφια που περνούν προσπαθούν να ταΐσουν τους στρατιώτες τους οι Βορειοκορεάτες στρατηγοί, κατηχώντας τους πως «έρχεται πόλεμος» και πρέπει «να είναι δυνατοί».

Οι αξιωματούχοι διατάζουν τα στρατεύματα να μαζέψουν και να φάνε τα καλαμπόκια από τα χωράφια:

«Οι αξιωματικοί καθοδηγούν τους στρατιώτες τους, που είναι εξαντλημένοι από την εκπαίδευση, να φάνε τα καλαμπόκια από τα χωράφια, γιατί ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος», δήλωσε μια πηγή και πρόσθεσε:

«Μάλιστα, τους απειλούν, λέγοντάς τους πως αν είναι εξασθενημένοι, παρά την άδεια να φάνε το καλαμπόκι, θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις».

Πιο αναλυτικά, προεδρικός αξιωματούχος της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι οι ΗΠΑ , ετοιμάζονται να αποστείλουν περισσότερους στρατιωτικούς εξοπλισμούς στην Κορεατική Χερσόνησο, συμπεριλαμβανομένων χερσαίων δυνάμεων, βομβαρδιστικών και πυρηνικών υποβρυχίων .

Η εφημερίδα Korea Times επικαλούμενη έναν ανώνυμο προεδρικό αξιωματούχο της Νότιας Κορέας, γράφει ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να αποστείλουν στην κορεατική χερσόνησο, stealth μαχητικά , βομβαρδιστικά Β-1Β και Β-52 , καθώς και πυρηνικά υποβρύχια και πολεμικά πλοία με κατευθυνόμενους πυραύλους.

Το σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών διαθέτει αριθμό αεροσκαφών F-35B stealth που σταθμεύουν στην Ιαπωνία, ενώ οκτώ από αυτά έχουν μετασταθμεύσει ήδη στη Νότια Κορέα για ασκήσεις .

Μάλιστα, τα F-35Β της Μοίρας VMFA-21 “Green Knights” που σταθμεύουν στην βάση Iwakuni στην Ιαπωνία αναμένεται να “φορτώσουν” το λογισμικό της έκδοσης Block 3F καθιστάμενα πλήρως ετοιμοπόλεμα.

Οι πιο σημαντικές ικανότητες που θα προσφέρει το λογισμικό Block 3F θα είναι η πλήρης αποδέσμευση χρήσης του συνόλου των οπλικών συστημάτων αέρος αέρος και αέρος εδάφους όπως AIM-9X Sidewinder, το ατρακτήριο πυροβόλου GAU-22 των 25mm, και η πλήρης αποδέσμευση του φακέλου πτήσης για ελιγμούς μέχρι και 9G.

Τα πλησιέστερα βομβαρδιστικά Β-1Β σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Andersen στο Γκουάμ, που αποτελεί στόχο της Βόρειας Κορέας.

Οι εντάσεις στην περιοχή έχουν κλιμακωθεί αυτή την εβδομάδα μετά την εκτόξευση από την Βόρεια Κορέα ενός βαλλιστικού πυραύλου πάνω από το νησί Hokkaido της Ιαπωνίας.

Την ίδια στιγμή ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un μέσω των κρατικών μέσων ενημέρωσης της χώρας ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει περισσότερες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων στον Ειρηνικό, ακριβώς μια μέρα μετά την εκτόξευση του πυραύλου πάνω από την Ιαπωνία.

Το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανακοίνωσε ότι ο Κιμ εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για την προηγούμενη δοκιμή την οποία ονόμασε «ουσιαστικό προοίμιο», στα σχέδια του την επίθεση στην νήσο Γκουάμ, που αποτελεί μεγάλο στρατιωτικό κέντρο των ΗΠΑ.

«Είναι πάντα δύσκολο να προβλέψει κανείς ποιες θα είναι οι κινήσεις που θα κάνουν οι Βορειοκορεάτες , όμως, όπως έχουν ήδη τα πράγματα θα υλοποιήσουν σίγουρα πυρηνικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένης και δοκιμής βόμβας υδρογόνου», δήλωσε ο Matthew Bunn, ειδικός σε θέματα διάδοσης των πυρηνικών όπλων και καθηγητής της πρακτικής στην έδρα John F. Kennedy του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η δοκιμή πυρηνικών κεφαλών στους πυραύλους είναι ένας λόγος για τον οποίο οι Βορειοκορεάτες θέλουν να συνεχίσουν να δοκιμάζουν πυρηνικά όπλα. Λένε ότι είναι πιθανό το καθεστώς να επιχειρήσει να υλοποιήσει δοκιμές εκτοξεύσεως πυραύλων σε εθνικές εορτές , όπως στις 09 Σεπτεμβρίου , ημέρα ανεξαρτησίας του κομμουνιστικού κράτους.

«Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας τείνει όπως και κατά το παρελθόν να εκτοξεύει πυραύλους και πυρηνικά σε ημέρες ιστορικής σημασίας για την χώρα , ή αντίστοιχα σε σημαντικές επετείους για τις ΗΠΑ , όπως την 4η Ιουλίου ή στην εθνική εορτή της Νότιας Κορέας» , δήλωσε ο Nicholas Eberstadt, ο οποίος κατέχει την έδρα Henry Wendt του τμήματος Πολιτικής Οικονομίας στο American Enterprise Institute, ένα συντηρητικό think tank.

Σε δήλωσή του χθες Τρίτη, ο Πρόεδρος Ν.Τραμπ είπε για το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ ότι «απειλεί συνεχώς και διεξάγει αποσταθεροποιητικές ενέργειες, για αυτό απαιτείται η απομόνωση του τόσο στην περιοχή όσο και μεταξύ όλων των εθνών του κόσμου. Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι».

Οι Αμερικανοί από ότι φαίνεται εδώ και μεγάλο διάστημα δημιούργησαν το «τέλειο σκηνικό» για έναν ακόμη πόλεμο στο πλανήτη κατά της Βόρειας Κορέας αυτή τη φορά μετά την Συρία, επιβεβαιώνοντας τις θεωρίες περί «χτυπημάτων» σε χώρες που δεν ελέγχονται οι κεντρικές τράπεζες από την Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας είναι ένα στυγνό δικτατορικό κομουνιστικό , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσει πυρηνικός πόλεμος που θα επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη για να φύγει από την εξουσία ο παρανοϊκός δικτάτορας .

Σχολιάστε