"Greek National Pride" blog / Κύπρος

Οργή Νικόλα: «Διέλυσαν την Ε.Φ. – Προσέλαβαν 3.000, τους έφυγαν οι 1.000» – Συνήγορος του ΠτΔ ο Άντρος


– Οργισμένος για την κατάσταση που πλέον επικρατεί στην Ε.Φ. εμφανίστηκε ο Προέδρος του ΔΗΚΟ
– Κατήγγειλε πως κληρωτοί στρατιώτες καλούνται να εκτελούν 12ωρες σκοπιές, καλύπτοντας κενά
– Ένεκα βουλευτικών εκλογών η κυβέρνηση αγνόησε τις προειδοποιήσεις του ΓΕΕΦ για μείωση θητείας
– Προσέλαβαν χωρίς οργάνωση επαρκή 3.000 επαγγελματίες οπλίτες και τους έφυγαν οι 1.000!
– Ο ΠτΔ και συνεργάτες του τεκμηριωμένα έχει συγκρουστεί με την ελληνική κυβέρνηση και τον Κοτζιά
– Αν επανεκλεγεί ο ΠτΔ στοχεύει να συνεχίσει το Κυπριακό από κει που έμεινε στις υποχωρήσεις του Κραν Μοντανά
– Η τοποθέτηση Παπαδόπουλου για το υπό διαμόρφωση προεκλογικό σκηνικό των Προεδρικών εκλογών

Ο κοινός υποψήφιος Πρόεδρος της πλειοψηφίας των κομμάτων του «Ενδιάμεσου Χώρου» και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ευρισκόμενος στο στούντιο του ΡΙΚ τοποθετήθηκε με ιδιαίτερα έντονο και καυστικό τρόπο αναφορικά με τις εξελίξεις στην Εθνική Φρουρά και το αξιόμαχό της, ένεκα της σημερινής παρουσίας του ΠτΔ στο ΓΕΕΦ. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στις «τυμπανοκρουσίες» της κυβέρνησης περί εκσυγχρονισμού και δημιουργίας ενός ευέλικτου στρατεύματος, αντέτεινε πως ουσιαστικά η κυβέρνηση έχει διαλύσει την Εθνική Φρουρά.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ μάλιστα ανεφέρθη σε περιπτώσεις που κληρωτοί Εθνοφρουροί καλούνται να καλύψουν τα τεράστια κενά που έχουν πλέον δημιουργηθεί, ένεκα και της μείωσης της θητείας σε 14 μήνες, με σκοπιές μέχρι και 12 ωρών, ενώ αναφορά έκανε και στο πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» για τον σκοπό – κούκλα που είχε τοποθετηθεί σε φυλάκιο της γραμμής αντιπαράταξης. Όλα αυτά καταγγέλλει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ συνέβησαν καθαρά προς άγραν ψήφων κατά τη παρελθούσα προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

Ο κ. Παπαδόπουλος προσέθεσε δε, πως η κυβέρνηση επέλεξε να κωφεύσει στις εκκλήσεις και εισηγήσεις του ΓΕΕΦ να καθυστερήσει η μείωση στην θητεία, ώστε αυτή να επισυμβεί με οργανωμένο τρόπο, προς αποφυγήν προβλημάτων και κλυδωνισμού στο ηθικό και το αξιόμαχο της πολύπαθης Εθνικής Φρουράς. «Προσέλαβαν 3.000 επαγγελματίες οπλίτες, τους έφυγαν .1000», κατήγγειλε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, προσθέτοντας ότι αυτή η εξέλιξη έχει δημιουργήσει δυσαναπλήρωτα κενά.

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε αναφορές και στο παραγκωνισμό για ακόμα μια φορά του Εθνικού Συμβουλίου εκ μέρους του ΠτΔ, καθώς δεν ενημέρωσε για την πρόθεσή του να αποστείλει επιστολή στον Γ.Γ. του ΟΗΕ με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών, προειδοποιώντας εκ παραλλήλου τους Κύπριους πολίτες πως εφόσον ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανεκλεγεί, σκοπεύει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με βάσει τις υφιστάμενες υποχωρήσεις στις οποίες προέβη στο Κραν Μοντανά, όπως για το δικαίωμα παραμονής σχεδόν όλων των εποίκων, αλλά και των χρηστών της περιουσίας των προσφύγων, τις 4 ελευθερίες, την εκ περιτροπής Προεδρία κλπ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ξανά στα περί σύγκρουσης Κοτζιά – Προεδρικού στην Γενευή, παρά τις περί του αντιθέτου εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις, με τον κ. Παπαδόπουλο να λέει πως πραγματικές προθέσεις του ΠτΔ, εφόσον αυτός επανεκλεγεί, έχουν σκιαγραφηθεί στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ», και την επόμενη φορά θα προχωρήσει και στο κεφάλαιο της Ασφάλειας, των Εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων και του Στρατού, προβάλοντας αντ’ αυτού την δική του πρόταση και του ΔΗΚΟ για το τι θα πρέπει πλέον να συμβεί από δω και μπρός.

Ο κ. Παπαδόπουλος ερωτώμενος για το υπό διαμόρφωση προεκλογικό σκηνικό των Προεδρικών εκλογών αρνήθηκε να σχολιάσει τις υπόλοιπες υποψηφιότητες πέραν αυτής του νυν ΠτΔ.  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s