"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

“Αποφασίζουμε και επιβάλλουμε”! Αιχμηρό άρθρο για τους πολιτικούς από ένα Στρατηγό


Άρθρο του Στρατηγού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΙΑΖΙΑ* Πρώην Α/ΓΕΣ

Τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται ,  χωρις Εθνικη Στρατηγικη ,χωρις μακροπροθεσμο και μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό ,χωρις έντιμους και αποφασιστικούς ανθρώπους ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ κρατικό μηχανισμό , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ να εχουν μεγαλουργήσει στον επαγγελματικό τους αλλα και στον ατομικο τους βίο και οχι στους κομματικούς ” σωλήνες “, βεβαια  δεν εξυπηρετούνται ουτε με μεγαλοστομίες, παλληκαρισμούς, μικροπολιτικές, εξυπνακισμούς,  επικοινωνιακά τρυκ και κατεδάφιση όλων των ιερών και οσίων της φυλής μας.

Ούτε το ηθικό  ενος λαου σφυρηλατείται με απλοϊκές ατάκες και ευκαιριακούς ιστορικούς αναχρονισμούς , χωρις ΕΣΕΙΣ  να εχετε ποτε νοιώσει τον παλμό και τον καημό αυτού του λαου , χωρις να εχετε νοιώσει τα αποτελέσματα αυτής της κρισης που μαστίζει ,με ευθύνη καθαρά δικη σας , την Πατριδα μας ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΣΧΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ,ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ ……οτι κυβερνάτε …….

Σε μια εποχή ,που ζητείται στην πράξη η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ , ΕΣΕΙΣ φροντίζετε με πράξεις και λόγια να καλλιεργείτε την διχόνοια και την δυσπιστία προς τους θεσμούς της Πατρίδος . Ανακαινειτε θέματα που έχουν επιλυθεί συνενετικά εδώ και πολλές δεκαετίες ,που είναι ριζωμένα στην ψυχή του Έλληνα .

Φαίνεται ότι αυτή η κατάσταση διευκολύνει την ύπαρξη και λειτουργία όλου του πολιτικού φάσματος .

 Γνωρίζετε ,πολύ καλά ,οτι στα χείλη όλων των επαϊόντων , όλων των πολιτικών αποχρώσεων ,πλανάται το βουβό ερώτημα , όλοι εμείς που κάνουμε τον Σταύρο μας και στις χαρές και στις λύπες κοιτάζουμε προς τον ουρανό ,όλοι εμείς που ψάλλουμε τον Εθνικό μας Ύμνο , όλοι εμείς που κάνουμε την προσευχή μας , όπως αισθάνεται ο καθένας , όλοι εμείς που σεβόμαστε τον συνάνθρωπο μας , όλοι εμείς που σεβόμαστε τους νόμους της Πατρίδος μας,είμαστε οπισθοδρομικοί ;

Και εσείς  μια μικρή μειοψηφία και το γνωρίζετε αυτό ,  να θεωρείται τους εαυτούς σας ” προοδευτικούς “, ” δημοκράτες ” , ενώ έχετε συμβάλει και εσείς με όλες σας τις δυνάμεις στην ηθική και οικονομική εξαθλίωση του λαού μας και η μόνη έννοια  και εσάς, όπως και των προηγούμενων , είναι  η ” καρέκλα” και το χρήμα !!!!

 Ως σταυροφόροι της μεταμοντέρνας δηθεν προοδευτικής αποδόμησης επιχειρειτε σημερα να επιβάλλετε την ατζέντα σας ΒΟΛΟΝΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ,  ουσιαστικά περιφρονώντας τα «θέλω» της κοινωνίας. 

Ως επαγγελματίες ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ θεωρείτε  πως γνωρίζετε την «αλήθεια» της Ιστορίας και το συμφέρον του λαού καλύτερα από τον ίδιο.

Γι’ αυτό και δεν έχετε κανένα ηθικοπολιτικό δισταγμό να τον υποκαθίστατε .

Το δικό σας «αποφασίζουμε και επιβάλλουμε», άλλωστε, έχει  “προοδευτικό ” πρόσημο και κατ’ επέκτασιν είναι ιδεολογικά καθαγιασμένο!

Προσπαθείτε με πάθος , να αλλάξετε τις αρχές  που διέπουν την ΠΙΣΤΗ μας με καθαρά ιδεοληπτικους λόγους , ενώ θα πρέπει να γνωρίζετε ότι διαχρονικά  η Ορθοδοξία και ως πράξη και ως δόγμα είναι ελευθερία, πολιτισμός, καταξίωση του ανθρώπινου προσώπου .

 Διαλέγεται, αγκαλιάζει και αγαπάει τον κάθε άνθρωπο, αδιακρίτως φυλής, γλώσσας και θρησκείας, ηλικίας κα κοινωνικής κατάστασης.

Δεν εμπλέκεται στην πολιτική , αλλά μόνο βοηθάει τον άνθρωπο . 

Την Ορθοδοξία την προσεγγίζουμε  μόνο με τα μάτια της ψυχής μας  .

 Δεν αποτελεί ιδεολογία, είναι ιστορία, είναι πίστη, είναι παράδοση, είναι ρίζες κοινές, είναι αξίες , οι οποίες χρειάζεται αυτήν τη στιγμή να υπάρξουν, χρειάζεται να διατηρηθούν για να μπορέσει να ορθοποδήσει , σε όλα τα επίπεδα , η πατρίδα μας.

 Η γάπη πρός τήν Πατρίδα,  φοσίωση στήν Πίστη μας καί  σεβασμός στήν οκογένεια, μεσα στην καταιγίδα της παγκοσμιοποίησης  , δέν συνιστον ” οπισθοδρομιση” , αλλα ΒΑΘΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΖΩΗΣ . 

ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ………..!!!!!!!!!!!!

Η Ύπαρξη  Εθνικής Στρατηγικής είναι επιβεβλημένη  , για να ενεργοποιεί κατά συντονισμένο τρόπο το σύνολο των συστατικών στοιχείων για την προάσπιση των Εθνικών Συμφερόντων ,υπό οποιεσδήποτε συνθήκες .

Όμως  μια συνεπής υψηλή ΕΘΝΙΚΗ στρατηγική χρειάζεται κατ αρχήν εθνική πειθαρχία , σύνεση, ψυχραιμία, τόλμη, λιτότητα και σταθερότητα έκφρασης, μεθοδική και διαρκή προετοιμασία, σμιλεμένο χαλύβδινο ηθικό και σύμπνοια Κυβέρνησης, Λαού και Ενόπλων Δυνάμεων. 

Για να τα επιτύχετε όλα αυτά απαιτείται σκληρή δουλειά και πρέπει  , ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ , να  πείτε την αλήθεια στον λαό , όσο πικρή και αν είναι ,για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα , να λέτε λιγότερα και να πράττετε με σύνεση τα δέοντα για να πετύχετε τα ελάχιστα που απαιτούνται για να επιβίωση αυτός ο περήφανος λαός και να υπερασπίζεται τα εθνικά του θέματα με τις δικές του τις Δυνάμεις  , για να μην βρεθεί και πάλι να καλεί και ταυτόχρονα να ” ευχαριστεί” κάποιον άλλο να τον σώσει . ………..

Και να γνωρίζετε οτι ο ηγέτης πάντα συμμετέχει πρώτος στις θυσίες τις οποίες ζητά από άλλους .. ….Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι στην αρχαιότητα ο Σπαρτιάτης στρατηγός Βρασίδας στην αρχαία Αμφίπολη με 150 Σπαρτιάτες νίκησε χιλιάδες Αθηναίους γιατί όπως γράφει ο Θουκυδίδης μπήκε μπροστά λέγοντάς τους ότι “θα αποδείξω ότι δεν είμαι καλύτερος στο να προτρέπω άλλους , παρ΄ότι είμαι στο να θέτω σε εφαρμογή ο ίδιος τις προτροπές μου…”..

Η ηγεσία για να μπορεί να έχει επαφή με τους πολίτες και να τους συνεγείρει σε αγώνα ανασύνταξης της χώρας πρέπει να εμπνέει και σίγουρα η με ευρεία έννοια ηγεσία δεν μπορεί να εμπνεύσει όταν δίνει την εντύπωση ότι αγωνίζεται για διατήρηση της οικογενειοκρατίας και εξυπηρετήσει ίδιων συμφερόντων και κεκτημένων και κυρίως εξυπηρετήσει του “ξένου  παράγοντα ” .

 Άπαντες πρεπει να κατανοήσουμε τι,σ ατς τς δύσκολες  ώρες πο περνάει,  σκληρά δοκιμαζόμενος λληνιός Λαός, δεν προσφέρει τίποτε η αμφισβήτησή των πνευματικών του ριζών , της ιστορίας του , και των παραδοσιακών αξιών .

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ , ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑ ,ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ  , ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ  , ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ !

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ,με επιμέλεια του δημοσιογράφου Χρήστου Καπούτση.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s