"Greek National Pride" blog / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΒΡΑΧΟΙ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ & Ν. ΤΟΣΚΑΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ


Ο Π. Καμμένος μέσα σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικά περιβάλλον έχει προσπαθήσει τα μέγιστα για την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν κάθε εξωτερική απειλή, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Εξωτερική, όχι εσωτερική. Επίσης, έχει στα σκαριά την πιο σημαντική αναδιοργάνωση στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων. Μια αναδιοργάνωση που για πρώτη φορά θα έχει επιχειρησιακό έρεισμα και θα εκπλήξει πάρα πολλούς θετικά.

Ο Υπουργός Νίκος Τόσκας έχει κριθεί σκληρά από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Δεν είναι σύνηθες ένας αξιωματικός να έχει αριστερές ιδέες. Πέραν της κριτικής που μπορεί όμως να του ασκηθεί πρέπει να αναγνωρίσουμε οτι έχει υπάρξει θεματοφύλακας του Συντάγματος και των αξιών της Δημοκρατίας.

Όπως είχε αποκαλύψει το Think News το Αρχηγείο Στόλου και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έχει δώσει σαφή διαταγή σε ομαδάρχες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών να εκπαιδευτούν σε συλλήψεις και χειροπέδιση πολιτών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις πιέζουν ασφυκτικά ώστε να εμπλακούν σε επιχειρήσεις εν καιρώ ειρήνης και να αναλάβουν καθήκοντα του κοινού ποινικού δικαίου. Πιέζουν να επιχειρήσουν στην ξηρά, πιέζουν να επιχειρήσουν στην θάλασσα. Θέλουν να ξεκινήσουν με επιχειρήσεις για σύλληψη ναρκωτικών, λαθρεμπόρων, όπλων. Αναρωτιόμαστε που θέλουν να το πάνε απο εκεί και πέρα σε περίπτωση που υπάρξει θεσμική εκτροπή και τους επιτραπεί κάτι τέτοιο. Δεν τους επιτρέπεται όμως. Και δικαίως γιατι υπάρχουν βάσει Συντάγματος και νόμων συγκεκριμένες υπηρεσίες που επιχειρούν για την καταπολέμηση των ανωτέρω απειλών.

Η Μονάδα Ειδικών επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή η ΕΚΑΜ, διαθέτει την επιχειρησιακή εμπειρία για να καλύψει σημαντικά περισταστικά. Το έχει πράξει έως τώρα, και μέσα από τα λάθη της έχει βελτιωθεί. Εάν η απειλή είναι δυσανάλογη των δυνατοτήτων της, τότε υπάρχει το άρθρο 48 του Συντάγματος, βάσει του οποίου η χώρα μπορεί να ανακηρυχθεί σε κατάσταση πολιορκίας. Τότε μπορεί νομίμως να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Λ.Σ., δηλαδή η ΜΥΑ/ΛΣ , έχει τεράστια εμπειρία σε πραγματικές επιχειρήσεις, νηοψίες, βολές απο ελικόπτερα, διασώσεις ομήρων και σχεδίαση αληθινών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αρχή του χρόνου εκπαιδεύει και τους βατραχανθρώπους της ΔΥΚ σε εξελιγμένα αντικείμενα ενδιαφέροντος. Με τα έμπειρα στελέχη της έχει την δυνατότητα να ανταπεξέλθει, όπως το έχει κάνει μέχρι τώρα δεκάδες φορές.

Τα ανωτέρω τα γνωρίζει πολύ καλά και ο κ. Τόσκας και ο κ Καμμένος. Για αυτό και έχουν αντικρούσει τις λυσσαλέες προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού να εμπλακεί σε επιχειρήσεις εν καιρώ ειρήνης.

Οι υπουργοί έχουν αποτελέσει τους θεματοφύλακες της δημοκρατίας μας.  πηγη

Μετά απο επικοινωνία μας με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενημερωθήκαμε πως η μανία του Π.Ν. έχει γίνει γνωστή και στον κομματικό μηχανισμό και σε καμμία περίπτωση δεν θα μείνει αναπάντητη. Δεν προβλέπεται να επιχειρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις ούτε στην ξηρά, ούτε στην θάλασσα εφόσον δεν έχει κηρυχθεί πόλεμος ή η χώρα σε κατάσταση πολιορκίας. Όσο αφορά τα διεθνή ύδατα, σύμφωνα με νόμο του κ. Παπουτσή, αρμόδιο είναι το Λιμενικό Σώμα. Κανείς άλλος.  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: