"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / Τουρκία

Ξεκίνησε την υποχρεωτική στρατολόγηση πιλότων ο Ερντογάν


Πολύ σκληρή αερομαχία επί 28 λεπτά ανατολικά της Ρόδου

Πάει φουλ για επεισόδιο η Τουρκία

Ξεκίνησε η υποχρεωτική στρατολόγηση πιλότων για τα μαχητικά της Τουρκικής Αεροπορίας από τον  Ερντογάν όπως σας είχε ενημερώσει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σε προηγούμενη ανάρτηση.

Ο Ερντογάν θέλει να ακυρώσει στην πράξη ενέργειες της Κύπρου και της Ελλάδας σε Αιγαίο και Μεσόγειο αναβαθμίζοντας ποιοτικά τις προκλήσεις του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι είχαμε μια πολύ σκληρή αερομαχία που διήρκησε 28 λεπτά.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Ερντογάν υποχρέωσε λίγο πολύ όσους είχαν περάσει από την τουρκική πολεμική αεροπορία ή να εργαστούν και πάλι για αυτήν ή να χάσουν την άδεια πτήσεως, εξαναγκάζοντάς τους να φύγουν στο εξωτερικό.

Το διάταγμα αφορά ειδικότερα όσους πιλότους είχαν αποστρατευθεί από το 2012 και μετά κάνοντας χρήση του νόμου που προέβλεπε την αποστρατεία τους μετά από 13 ή 15 χρόνια υπηρεσίας, ανεβάζοντας το όριο αυτό στα 18 χρόνια.

Για όσους δεν συμμορφωθούν μέσα στην ασφυκτική προθεσμία των δυο εβδομάδων, η ποινή θα είναι η αφαίρεση της άδειας πιλότου, κάτι που θα αναγκάσει όσους δεν υπακούσουν, να αναγκασθούν να φύγουν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας σε άλλη αεροπορική εταιρία.

Το πρόβλημα φυσικά είναι και ο μισθός καθώς από τις 8.000 δολάρια που είναι ο μισθός στην Αεροπορική εταιρία οι τούρκοι πιλότοι θα πρέπει να αρκεστούν σε μισθούς αρκετά μικρότερους από 4.000 δολάρια που είναι ο μισθός τους στην Πολεμική Αεροπορία, ενώ θα πρέπει φυσικά να μετακινηθούν από την Κωσταντινούπολη και να εγκατασταθούν στην Ανατολή και στην Κεντρική Τουρκία που είναι οι μεγάλες στρατιωτικές βάσεις.

Στα κίνητρα που προσπαθεί να προσφέρει η Άγκυρα είναι η δέσμευση για αύξηση του μισθού των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας και η δέσμευση της Αεροπορικής Εταιρίας ότι θα τους επαναπροσλάβει μετά την συμπλήρωση των 18 χρόνων συνολικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία υπέστη σοβαρό πλήγμα καθώς μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τουλάχιστον 600 πιλότοι, σχεδόν οι μισοί από όσους διαθέτει, συνελήφθησαν ως συνεργάτες του Γκιουλέν.

Οι Τούρκοι έχουν αναβαθμίσει όλες τις προκλήσεις τους.

Αυτό που έχει γίνει πλέον κατανοητό είναι πως σταδιακά «ψάχνουν» να «ξεχειλώσουν» το πράγμα.

Είναι το γεγονός πως η προκλητικότητα των Τούρκων ήταν τέτοια που χρειάστηκε να σημειωθούν τέσσερις εμπλοκές.

Χτες έστειλαν δέκα μαχητικά σε πέντε σχηματισμούς στο Αιγαίο ενώ σημειώθηκε και μια εμπλοκή.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 15η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 5 (5 x 2 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 3 (2 CN-235 & 1 ε/π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 13
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 6
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 14
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 14 (από τους σχηματισμούς)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Την Τετάρτη η Τουρκία έστειλε, όχι ένα ή δύο, αλλά 12 μαχητικά F-16 που ήταν όλα οπλισμένα ενώ σημειώθηκε μέχρι το μεσημέρι μια σκληρότατη αερομαχία που διήρκησε σχεδόν μισή ώρα όπως ανέφεραν πηγές του ΓΕΑ.

Συγκεκριμένα , τα μαχητικά της Τουρκίας μπήκαν στο Αιγαίο χωρισμένα σε έξι ζεύγη σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά μαχητικά σημείωσαν συνολικά 15 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και 12 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας καθώς μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδια πτήσεως.

Μέχρι το μεσημέρι είχαν μπει στο Αιγαίο έξι τουρκικά F-16 και δύο Φάντομ F-4. Το πρώτο ζεύγος των τουρκικών μαχητικών F-16 μπήκε στο Αιγαίο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου στις 11:15 και παρακολουθούμενο στενά από ελληνικά μαχητικά βγήκε μεταξύ Χίου και Σάμου στις 11:38

Τα δύο τουρκικά Φάντομ F-4 μπήκαν μεταξύ Λήμνου και Λέσβου στις 10:34 και βγήκαν δύο λεπτά αργότερα από το ίδιο σημείο.

Η σκληρή αερομαχία έγινε με δύο τουρκικά μαχητικά F-16 που μπήκαν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο, ανατολικά της Ρόδου στις 12:21.

Τα δύο αυτά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Τα ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν από την Κρήτη και στάλθηκαν να τα αναχαιτίσουν, υπέδειξαν στα τουρκικά την παραβίαση που είχαν κάνει και τα κάλεσαν να αποχωρήσουν.

Τα τουρκικά μαχητικά δεν υπάκουσαν και τότε τα ελληνικά προχώρησαν σε εμπλοκή.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι συγκεκριμένοι τούρκοι χειριστές ήταν πεπειραμένοι καθώς δεν παρέδωσαν γρήγορα την προσπάθεια.

Βγήκαν από τον ΕΕΧ στις 12:49, δηλαδή 28 ολόκληρα λεπτά μετά την χρονική στιγμή της εισόδου τους.

Αν πέντε λεπτά είναι μια αιωνιότητα σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς από ιπτάμενους που έχουν εμπλακεί σε αερομαχίες στο Αιγαίο, προφανώς τα 28 λεπτά είναι τεράστιο διάστημα.

Το συγκεκριμένο τουρκικό ζεύγος μάλιστα προσπαθώντας να πάρει «το αίμα του πίσω» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά ξαναμπήκε στην ίδια περιοχή στις 12:53 και βγήκε δύο λεπτά αργότερα στις 12:55, ίσα ίσα για να προκαλέσει.

Άλλα δύο τουρκικά F-16 μπήκαν στο Αιγαίο μεταξύ Χίου και Σάμου λίγη ώρα αργότερα που και αυτά αναχαιτίστηκαν κατά πάγια τακτική από την ελληνική πολεμική αεροπορία.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s