"Greek National Pride" blog / ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν θα επηρεαστεί η γερμανική πολιτική έναντι της Ελλάδας»


Η στρατηγική των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων στη Γερμανία κινείται προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ο οποίος γι’ αυτό το λόγο εκτίμησε πως το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα προκαλέσει τέτοια αλλαγή των συσχετισμών, ώστε να επηρεάσουν την πολική στρατηγική απέναντι στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να υπάρξει μία ιδιαίτερα μεγάλη πολιτική έκπληξη με μεγάλη ενίσχυση κομμάτων με ακραίες αντιλήψεις, για να δούμε στρατηγική στροφή της Γερμανίας σχετικά με το ελληνικό ζήτημα».

Επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι η συμφωνία της 15ης Ιουνίου είναι μια καλή βάση για να συνεχιστεί η τεχνική συζήτηση και ότι κλειδώνει το ζήτημα της εφαρμογής των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. «Υπάρχει εκ μέρους του ΔΝΤ, το stand by agreement το οποίο σχετίζεται με τις υπεραπαισιόδοξες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την πορεία της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η τεχνική συζήτηση θα συνεχιστεί μετά τις γερμανικές εκλογές και εκτιμώ ότι θα καταλήξει πολύ γρήγορα σε θετικό αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση για την αυριανή επίσκεψη του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα και για το εάν η επιτροπεία θα συνεχιστεί και μετά το 2018, απάντησε ότι στην ατζέντα των επαφών θα είναι το ζήτημα της ολοκλήρωσης του προγράμματος και ότι μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος η ελληνική οικονομία θα εποπτεύεται από τους θεσμούς στη βάση των όσων προβλέπονται στο ευρωπαϊκό δίκαιο και στους κανονισμούς λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει γίνει από το υπουργείο Ναυτιλίας, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης μπήκε σε λειτουργία 15 λεπτά μετά την ειδοποίηση ότι υπάρχει ναυάγιο. «Προβλέπει συγκεκριμένες ενέργειες και αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες θα δούμε αν και κατά πόσο, στη βάση συγκεκριμένων πορισμάτων και όχι στη βάση δημοσιογραφικής κριτικής, η επιχείρηση εξελίχθηκε όπως προβλέπεται για τις περιπτώσεις αυτές, ή εάν έγιναν συγκεκριμένα λάθη.

»Εφόσον υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν και οι υπαίτιοι να αντιμετωπισθούν με την μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα. Αυτήν τη στιγμή η κατάσταση είναι σαφέστατα βελτιωμένη» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ εκτίμησε ότι «πολύ σύντομα θα έχει αποκατασταθεί η ισορροπία» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Τέλος, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκραία για επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος και «μη σοβαρή αντιπολιτευτική στάση». «Ο κ. Μητσοτάκης αρέσκεται να κάνει επικοινωνιακά σόου κατά τη διάρκεια της επιχειρησιακής δράσης για να αποφευχθεί μια οικολογική καταστροφή. Το ίδιο έκανε και το καλοκαίρι με τις φωτιές. Δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις. Αντί να συζητάμε για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ναυτιλία στη χώρα όπως το γεγονός ότι οι μηχανισμοί ελέγχου είναι αποδυναμωμένοι εξαιτίας μιας πολιτικής που ακολουθούνταν επί χρόνια».  πηγη

One thought on “«Δεν θα επηρεαστεί η γερμανική πολιτική έναντι της Ελλάδας»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s