"Greek National Pride" blog / ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ / Αμυντική βιομηχανία. / ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ / ΕΘΝΙΚΗΑΜΥΝΑ

Η καταστροφή της πολεμικής μας βιομηχανίας, μέρος δεύτερο.


Η καταστροφή της πολεμικής μας βιομηχανίας, μέρος δεύτερο.

 

Από τον Δικαίο Γεώργιο!

 

Το πρώτο μέρος θα το διαβάσετε εδώ:

Η καταστροφή μιας μικρής πολεμικής βιομηχανίας. Ένα μυθιστόρημα; Μια πραγματική ιστορία; ή ένας εφιάλτης!

 

https://national-pride.org/2017/10/03/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B2%CE%B9/

Η πικρή αλήθεια.

Όποιον και αν ρωτήσεις για την καταστροφή της πολεμικής μας βιομηχανίας έχει την δική του γνώμη, λέει όπως την αλήθεια; Την αλήθεια που μας την κρύβουν επιμελώς. Δυστυχώς ο κόσμος αναφέρει συνεχώς πράγματα που δεν ισχύουν! Αναπαράγει τα ψέματα που σας είπαν κάποιοι επιτήδειοι για να θολώσουν τα νερά και να σας παραπλανήσουν κρύβοντας την αλήθεια. Παραπάνω από 25 χρόνια γίνετε αυτό, να ακούγονται τέρατα και σημεία! Ψέματα συνεχείς παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση της αλήθειας,  απαγόρευση δημοσιεύσεων και συνεχείς κυνηγητό όλων αυτών που δούλεψαν που είχαν ιδέες, λύσεις και μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της πολεμικής μας βιομηχανίας. Τους εξόντωσαν  όλους χωρίς οίκτο και έλεος, τους κυνήγησαν χωρίς λόγο και αιτία, λες και αυτοί είναι οι απατεώνες οι κλέφτες και οι δολοφόνοι αυτής της χώρας!

Λέτε πως το Άρτεμις 30 στοίχισε 25 δισεκατομμύρια δραχμές, αν είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο! Μα το ανέφερε ο τάδε πολιτικός. Ναι το ανάφερε γιατί όμως οι δημοσιογράφοι δεν τον ρώτησαν να τους κάνει ανάλυση δαπανών; Μήπως γιατί ήταν δικοί του και τους επιχορηγούσε το υπουργείο εθνικής άμυνας; Τώρα μετά από χρόνια το άλλαξαν και αυτό, πήγαν τον λογαριασμό πολύ παραπάνω από τότε. Τον έφτασαν στα 80 δισεκατομμύρια δραχμές αν είναι δυνατόν! Τι λες βρε άσχετε πολιτικέ που τα πουλάς τα ψέματα σου; Τι γράφεις εσύ έξυπνε δημοσιογράφε; Από που προκύπτει μια διαφορά 55 δισεκατομμυρίων δραχμών; Έτσι στον αέρα βρέθηκε αυτή η διαφορά; Ξέρεις πόσα χρήματα είναι σε δολάρια και σε ευρώ;

Στα χρήματα που ανέφεραν ότι δήθεν στοίχησε, (στα 25 δισεκατομμύρια ευρώ) είναι μέσα η αγορά βιομηχανικού εξοπλισμού της τότε ΕΒΟ για να παράγει τα πυροβόλα εργαλειομηχανές. Δηλαδή όχι μόνο για τα πυροβόλα αλλά και για άλλες δουλειές, είναι μέσα και μηχανήματα κατασκευής πλακετών σε άλλη πολεμική βιομηχανία. Δηλαδή μέσα στα χρήματα που δήθεν στοίχισε το Άρτεμις 30 αγόρασαν μηχανήματα όχι μόνο για την ΕΒΟ που θα το κατασκεύαζε αλλά για άλλες δυο βιομηχανίες! Αθάνατη Ελλάς το μεγαλείο σου και όχι μόνο θα μάθετε και άλλα!

Πρέπει επιτέλους να πούμε την αλήθεια:

Ναι την αλήθεια όπως ακριβώς είναι, χωρίς σάλτσες και πολιτικές σκοπιμότητες γιατί αυτές μας κατέστρεψαν σαν χώρα. Που βάλανε προτεραιότητα πρώτα το κόμμα και μετά την χώρα, πρώτα την τσέπη και μετά όλα τα άλλα!

Γιατί καθυστέρησε το Άρτεμις 30; Τι έγινε τότε; Γιατί επιλέχτηκε ένα ραντάρ έλεγχου πυρός από την Σουηδία για να συνδυαστεί σαν ενιαίο οπλικό σύστημα; Τι επιδόσεις είχε από το ραντάρ-σύστημα έλεγχου πυρός; Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει το Άρτεμις 30 εν συνδυασμό με το σύστημα έλεγχου πυρός; Γιατί καθυστέρησαν της πληρωμές στην σουηδική εταιρία; Γιατί το έκαναν αυτό και πολλά άλλα και τελικά την έκλεισαν; Τι άλλο έγινε τότε; Πως ήταν η κατάσταση στην χώρα; Τι οπλικά συστήματα έπρεπε να αντικατασταθούν πάσει θυσία; Πόσα ΑΑ συστήματα είχαμε ανάγκη για να καλύψουμε την αντικατάσταση των οπλικών συστημάτων του δευτέρου παγκοσμίου πόλεμου; Γιατί τότε ακούγαμε για την κορβέτα φρεγάτα για ένα πιο μικρό πλοίο; Τι συνέβαινε στο ναυτικό τότε; Τι επεισόδιο έγινε τότε με τους τούρκους στο αιγαίο;

Πόσα ερωτήματα σας έβαλα; Λιγότερα από όσα πρέπει και θα συνεχίσω: ποιος ήταν ο ρόλος των γερμανών στην καταστροφή του αντιαεροπορικού συστήματος Άρτεμις και εν γένη στην προσπάθεια ανάπτυξης της πολεμικής μας βιομηχανίας; Δεν λέει κανένας πως δεν έπαιξαν το ρόλο τους και οι αμερικανοί σε αυτό μετά όμως, δίνοντας μίζες για να επιλέξουν τα δικά τους οπλικά συστήματα! Δηλαδή οι άνθρωποι των γερμανών εδώ στην Ελλάδα σακάτεψαν το αντιαεροπορικό σύστημα Άρτεμις 30 και οι άνθρωποι των αμερικανών εδώ στην Ελλάδα το αποτελειώσαν! Μα δεν είναι μόνο αυτό το θέμα που θα γράψω σήμερα γιατί κανείς; Ναι κανείς δεν ξέρει τι ικανότητες είχε το οπλικό σύστημα που είχε ενσωματωθεί στο Άρτεμις 30! Στον κιλλίβαντα με τα δυο πυροβόλα των 30 χιλιοστών δηλαδή και έχει μείνει σε όλους η εντύπωση πως το Άρτεμις 30 ήταν τα δίδυμα πυροβόλα των χιλιοστών. Κανείς δεν ξέρει για της συζητήσεις τότε για την κατασκευή πλοίων στην Ελλάδα, με την ενσωμάτωση του ΑΑ συστήματος Άρτεμις στα πλοία και στα παλιά πολεμικά μας πλοία του δευτέρου παγκοσμίου πόλεμου για να βελτιώσουν της ΑΑ δυνατότητες που δεν είχαν!

Τα ξέρετε αυτά; Όχι σίγουρα όχι! Σας έχουν αφήσει να τα μάθετε; Όχι φυσικά! Γιατί έγινε αυτό; Γιατί ακόμα και τα περιοδικά του τότε αμυντικού χώρου συνέβαλαν σε αυτό; Γιατί δεν άφησαν τους ανθρώπους που ήξεραν να μιλήσουν; Γιατί το κάνουν ακόμα και τώρα σε εμένα; Γιατί δεν αφήνουν να βγει η αλήθεια στο φως; Πέρασαν 25-35 χρόνια από τότε και τα κρατούν όλα σαν εφτασφράγιστο μυστικό, γιατί; Γιατί καλύπτουν τους πολιτικούς που κατέστρεψαν την χώρα για αυτό. Θα τα μάθουμε αναλυτικά στην συνέχεια όλα αυτά, χωρίς να αφήσω ούτε ένα αναπάντητο ερώτημα.

Μετά άρχισε η προσπάθεια καταστροφής του συστήματος, έμπλεξαν και άσχετους ανθρώπους μέσα όπως ο Γκιολβάς! Ναι ο άνθρωπος με της μελέτες και τα οπλικά συστήματα που θα έσωζε την χώρα, αλλά δεν έχουμε δει καμία μελέτη δικιά του!

http://andromedios.blogspot.gr/2007/12/30.html

Θα βάλω και ένα κομμάτι από το onalert.gr/

Α/Α ΑΡΤΕΜΙΣ, η Πρόβα Τζενέραλε

(Το σύντομο χρονικό της μεγάλης Χίμαιρας)

Κόστος ενός «Ελληνικού» οπλικού συστήματος που δεν λειτούργησε ποτέ, 80 δις δρχ. Ουδείς λογοδότησε καίτοι επρόκειτο περί καθαρής απάτης.

Τραπεζικό σκάνδαλο Κοσκωτά, της ίδιας εποχής. Μέγεθος 30 δις δρχ.

Πολλοί καταδικάσθηκαν με πρώτο τον κ. Γιώργο Κοσκωτά (30 χρόνια ειρκτή).

Η ανάγκη ενός αντιαεροπορικού συστήματος μέσου βεληνεκούς ήταν μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες τους Στρατού (εξακολουθεί να είναι και σήμερα). Δύο μόλις ημέρες προ των εκλογών της 18/10/81, που έφεραν στην εξουσία, πανηγυρικά, το ΠΑΣΟΚ, ο τότε ΥΕΘΑ, αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ υπέγραψε, εσπευσμένως, αναπτυξιακή σύμβαση με την ΕΒΟ, κατασκευής ενός τέτοιου συστήματος. Δεν αποδίδω υπόνοια κομπίνας, στον Ε.Α. Φοβόταν, όπως έλεγε, ότι το ΠΑΣΟΚ θα διαλύσει την άμυνα και έσπευσε να προλάβει! Έκανε όμως ένα τεράστιο σφάλμα. Δεχόμενος συμβουλές, πιθανώς, αιθεροβαμώνων ή «πονηρών» άρχισε με τα δύσκολα. Ένα τέτοιο σύστημα δεν είναι εύκολο με μια χαμηλής Τεχνολογίας επιπέδου εταιρεία που μαστιζόταν από την διαφθορά, την αναξιοπιστία και τον συνδικαλισμό.

Το σύστημα προχώρησε «μπουσουλώντας», το πυροβόλο άρχισε να κατασκευάζεται εδώ αλλά τα πανάκριβα ηλεκτρονικά συστήματα και ραντάρ, αγοράσθηκαν, με απευθείας ανάθεση, από το εξωτερικό. Περνούσαν τα χρόνια ενώ παράλληλα η εταιρεία αναζητούσε αγορές για να πωλήσει ένα…. ανύπαρκτο σύστημα!

Η υπόθεση χόντραινε πολύ ενώ κατάπινε σειρά δις δρχ. Έφθασε ο κόμπος στο χτένι και ο Α/ΓΕΣ, αείμνηστος Στρατηγός Β. Κούρκαφας δήλωσε (Αύγουστος ’84) ότι αν δεν πάρει τα πρώτα συστήματα μέχρι τα Χριστούγεννα θα απευθυνθεί σε ξένες αγορές. Πριν από τα Χριστούγεννα αποστρατεύτηκε βιαίως αφού ούτε καν τον είχαν ενημερώσει, όπως μου είχε αφηγηθεί προσωπικά, ότι κρυφίως είχε υπογραφεί η παρακάτω σύμβαση – απάτη μεταξύ ΥΕΘΑ (Υφυπουργός κ. Παυσ. Ζακολίκος) και ΕΒΟ (κ. Βικ. Αρσένης) την 15-10-84 όπου το άρθρο 2 είναι, ακριβώς, το πειστήριο της απάτης.

«Ήδη ο προμηθευτής (ΕΒΟ) έχει μελετήσει, αναπτύξει και κατασκευάσει το Α/Α Σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ-30 που υποβλήθηκε από τον αγοραστή (Ελληνικός Στρατός) με επιτυχία στις προβλεπόμενες δοκιμές. »

Το σύστημα ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχε υποβληθεί με επιτυχία αφού δεν είχε κατασκευασθεί.

Το ΑΡΤΕΜΙΣ, δεδομένου ότι ΟΥΔΕΙΣ ελέγχθηκε ή διώχθηκε για το φιάσκο, πέρασε το μήνυμα της ατιμωρησίας στα επόμενα χρόνια. Ευτυχής συμπαράταξη ανθρώπων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Κάποτε, μετά 10ετίας, αφού ρήμαξε τα ταμεία, αναγγέλθηκε ο θάνατός του.

http://www.onalert.gr/stories/apo-to-artemis-mexri-ta-tor-m1/46132

Επιβαλλόμενη προσθήκη.

Από τα παραπάνω εύκολα συνάγεται ότι ηθικός αυτουργός της λεηλασίας δεν είναι άλλος από τον τ. Πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη. Γνώριζε τα πάντα και υποκρινόταν τον αγνοούντα… Εκείνο που με αηδίασε είναι η υποκριτική δήλωσή του στο Εφετείο όπου δικάζεται ο κ. Α.Τ. Είπε απευθυνόμενος τον Άκη «Αν γνώριζα τι διέπραττες θα σε είχα απολύσει πάραυτα…». Αν ο κ. Σημίτης διέθετε το κύρος και τη βούληση που έπρεπε, στοιχειώδες ενδιαφέρον για την Οικονομία και την Άμυνα, τότε, σήμερα ίσως να μην ήσαν εγκάθειρκτοι οι κ.Τσοχατζόπουλος, Λιακουνάκος, Δαφέρμος, Κάντας, κ.α. Το μόνο που φρόντιζε είναι η σύναψη δανείων (καίτοι γνώριζε την τραγική κατάσταση της Χώρας, να παίρνει χρήμα και να το διαθέτει σε ακόρεστους Υπουργούς του).

Οι περισσότερες περιπτώσεις που ανέφερα δεν αποτελούν απλά, αρπαγή δημοσίου χρήματος, αλλά ξεπερνούν τα όρια Εθνικής προδοσίας.

Συγγνώμη για την τυμβωρυχία. Προτείνω στον εξαίρετο Γεν. Δντή της ΓΔΑΕΕ Πτέραρχο κ. Κοσμά Βούρη να ανοίξει μαύρη βίβλο που να περιέχει όλα τα δυσώδη έγγραφα της παραλυσίας.

Για να μην τα γράφω εγώ και κουράζομε αν και δεν είναι έτσι ακριβώς η αλήθεια. Δηλαδή υπάρχουν ακόμα περισσότερα στοιχεία γιατί έγιναν όλα αυτά και γιατί και ποιος καθυστέρησε της πληρωμές τότε! Πολλοί συνέβαλαν σε αυτό, ένας όμως ήταν ο ηθικός αυτουργός που δεν έδινε τα χρήματα εκεί που έπρεπε αλλά τα πάσαρε αλλού! Μέχρι και τα πολεμοφόδια που έστειλαν στο Ιράκ μέσα από αυτές της πληρωμές έγιναν. Δηλαδή ένα μέρος από τα απαιτούμενα χρήματα για να κατασκευαστούν και τα χρέωσαν στο Άρτεμις 30! Ελλάς σε όλο το μεγαλείο σου! Ενώ οι μίζες έπεφταν στα παντελόνια των υπεύθυνων για ποιον αναφέρομαι; Μα για τον υπουργό οικονομικών επί ΠΑΣΟΚ με τον Αντρέα Παπανδρέου πρωθυπουργό! Δυο φορές ήταν σε αυτή την θέση την μια στην περίοδο 1993-1995 την άλλη νωρίτερα και τον έδιωξε ο Αντρέας Παπανδρέου και αντικαταστάθηκε από τον Τσοβόλα! Θα τα πιάσουμε όλα αναλυτικά δεν ήρθε ακόμα η ώρα.

Στο πρώτος μέρος.

Στο πρώτο μέρος έβαλα την καταστροφή μιας μικρής πολεμικής βιομηχανίας μήπως έλεγα ψέματα; Ασφαλώς και όχι αλλά παρέθεσα όλη την αλήθεια με πάση λεπτομέρεια και αυτό πείραξε πολλούς, να βγουν αυτά στο φως; Όχι πρέπει να τα κρύψουμε, πρέπει να τα σκεπάσουμε!

Λένε για το Άρτεμις 30 και μας παραθέτουν σαν τα τεχνικά του χαρακτηριστικά ότι έχει εμβέλεια τα 3 χιλιόμετρα, έχει 250 βλήματα ανά πυροβόλο έτοιμα για βολή, ότι έχει έναν κινητήρα τόσων ίππων και τόσο ρυθμό στροφής! Είναι αυτά τα σωστά τεχνικά του χαρακτηριστικά; Όταν έγραψα το πρώτο μέρος για τον ρυμουλκούμενο εκτοξευτή ρουκετών των 2,75 ιντσών αυτά έγραψα και εγώ ότι έχει βεληνεκές τα 7,5 χιλιόμετρα, έχει 6Χ7 δηλαδή 42 ρουκέτες των 2,75 ιντσών και τόσο ζυγίζει ο κιλλίβαντας; Ασφαλώς και όχι αλλά έγραψα για περισσότερα από δέκα πλεονεκτήματα που έχει και τι μπορεί να κάνει σε πλήρη ανάλυση.

Ασχολούμαι παραπάνω από  35 χρόνια με τα οπλικά συστήματα και γράφω αναλύσεις για αυτά ξέρω τι μπορεί να κάνει το ένα και τι το άλλο οπλικό σύστημα. Δεν είμαι ένας δημοσιογράφος του αμυντικού χώρου, ξέρω από οπλικά συστήματα και αυτό είναι που πειράζει πολλούς. Βάση αυτών που ξέρω θα αναφερθώ για τα οπλικά συστήματα που θα αναφέρουμε.

Το σύστημα που μας ενδιάφερε.

Η μικρή μας πολεμική  βιομηχανία κατάφερε να πάρει μια σημαντική επιχορήγηση των 50 εκατομμυρίων δραχμών για να σχεδιάσει και κατασκευάσει ένα πολύ σημαντικό οπλικό σύστημα. Το αντιαεροπορικό σύστημα Άρης! Όχι δεν ήταν μια αντιγραφή του αμερικανικού συστήματος chaparal όπως νομίζουν κάποιοι αλλά κάτι το καλύτερο. Μπορεί να έμοιαζε με το αμερικανικό σύστημα αλλά εξωτερικά μέχρι εκεί εσωτερικά όμως ήταν διαφορετικό. Η ομοιότητα ήταν ότι έπαιρνε 4 πυραύλους υπέρυθρης ακτινοβολίας ΑΙΜ-9

 

Για να αντιγράψουμε της ειδήσεις της τότε εποχής και μετά θα της σχολιάσουμε.

Το αντιαεροπορικό σύστημα ARIS, αποτελείτο από ένα πυργίσκο, ο οποίος διέθετε εκατέρωθεν δύο ζεύγη ραγών εκτόξευσης, επί των οποίων τοποθετούνταν οι πύραυλοι. Στην κορυφή του πυργίσκου είχε τοποθετηθεί το ήλεκτρο-οπτικό σύστημα ημέρας/νύκτας, με το οποίο γινόταν ο εντοπισμός και η σκόπευση του στόχου σε συνδυασμό με τον αισθητήρα υπερύθρων των πυραύλων. Ο πυργίσκος μπορούσε να πραγματοποιήσει πλήρη περιστροφή και να ανυψωθεί από 0-70 μοίρες.

Το σύστημα μπορούσε να διασυνδεθεί με άλλους αισθητήρες, ενώ η εμβέλεια του πυραύλου έφτανε τα 10 χλμ. Δυστυχώς όμως, το σύστημα δεν δοκιμάστηκε, αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Ώστε Δεν υπήρξε ενδιαφέρον; Από της ελληνικές ένοπλες δυνάμεις; πόσα αστεία θα διαβάσουμε ακόμα πια; Την αλήθεια ρε; Όχι φυσικά από τον δημοσιογράφο αλλά από αυτούς που μας την έκρυψαν τόσα χρόνια.

Αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς «Άρης» από άλλη πηγή!

Το σύστημα «Άρης» της Advanced Technology Applications S.A παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση αμυντικού υλικού Defendory το 1990 .Το σύστημα είχε αναπτυχθεί με την βοήθεια της Γερμανικής KUKA και έφερε 4 βλήματα ΙR καθοδήγησης ΑΙΜ-9L Sidewinder, η μέγιστη ακτίνα εμπλοκής των εχθρικών αεροσκαφών της τάξης των 10 χιλιομέτρων. Ο τετραπλός εκτοξευτής έκανε χρήση υδραυλικού μηχανισμού για κίνηση καθ’ ύψος και περιστροφικά ,και είχε ενσωματωμένη κάμερα ημέρας με πρόβλεψη για περαιτέρω αναβάθμιση. Ο έλεγχος γινόταν από ειδική κονσόλα με το κατάλληλο χειριστήριο (όπως φαίνεται στην εικόνα)

Το Άρης είχε προταθεί στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 για την προστασία των βάσεων της ΠΑ η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει βλήματα AIM-9 από το απόθεμα της (με κάποιες μετατροπές στο κινητήρα που να επιτρέπουν εκτόξευση από το έδαφος) . Σημείωση προσέξτε το παρακάτω που είναι η πραγματικότητα: Ο πιθανός συνδυασμός τους με τα α/α Άρτεμις επίσης ελληνικής κατασκευής και η ανάπτυξη ενός ραντάρ θα μπορούσε αποδώσει ένα ολοκληρωμένο α/α σύστημα. Τα οφέλη, οικονομικά και μη, είναι προφανή. Και αυτό το σύστημα απερρίφθη λόγω επιλογής SHORADS ξένης παραγωγής.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:

-Ένα οπλικό σύστημα είναι τόσο καλό, όσο μεγαλύτερη είναι η προμήθεια που δίνει ο κατασκευαστής στους εμπλεκόμενους….

http://www.efenpress.gr/2009/11/blog-post_8119.html

Η άξια του αντιαεροπορικού συστήματος Άρης.

Είπα πως έμοιαζε με το αμερικάνικο chaparal αλλά δεν ήταν το ίδιο αλλά καλύτερο! Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε το αμερικάνικο σύστημα.

Θα μπορούσε να τοποθετηθεί και σε πλοία όπως βλέπουμε παρακάτω και να συνδυαστεί με ραντάρ.

http://greendef.blogspot.gr/2013/11/la-fayette-frigates-missile-upgrade-set.html

Θα μπορούσε όμως να πάρει ακόμα καλυτέρους πυραύλους στο μέλλον, όπως τους Γαλλικούς Mica VL με μεγαλύτερη εμβέλεια που θα έφτανε τα 15 χιλιόμετρα και με μεγαλύτερες δυνατότητες από τους AIM-9 με δυο συστήματα κατεύθυνσης και με κεφαλή ενεργού ραντάρ και όχι μόνο υπέρυθρων.

Το ποιο σημαντικό πλεονέκτημα του εκτοξευτή Άρης όμως ήταν, πως θα μπορούσε να συνδυαστεί με τα δίδυμα πυροβόλα Άρτεμις 30 για να φτιάξουμε ένα χαμηλού κόστους ΑΑ σύστημα. Για να το καταλάβουμε καλύτερα αυτό σας έβαλα την παρακάτω φωτογραφία με το Άρτεμις 30 που έχουν ενσωματωθεί επάνω του δυο εκτοξευτές πυραύλων στίγκερ. Το ίδιο έκαναν οι Κινέζοι στα δικά τους δίδυμα πυροβόλα των 30 χιλιοστών που έβαλαν 2 πυραύλους αντιστοίχου μεγέθους του ΑΙΜ-9L.

 

Το μεγαλύτερο ψέμα ήταν πως μας είπαν πως η πολεμική μας αεροπορία έβαλε βέτο στο αντιαεροπορικό σύστημα Άρης! Το έβαλε γιατί φοβόταν πως θα χρησιμοποιούσαν το δικό της απόθεμα πυραύλων που τότε είχε ελάχιστα βλήματα ΑΙΜ-9L τα πιο σύγχρονα της εποχής. Στην πραγματικότητα οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της αεροπορίας είπαν, πως δεν είχαν ικανό απόθεμα βλημάτων για να τα χορηγήσουν στο αντιαεροπορικό σύστημα Άρης. Δηλαδή με το ζόρι έφταναν για την αεροπορία μας και αφού δεν μπορούσε να τα χορήγηση η αεροπορία τσάμπα για να κατασκευάσουμε το αντιαεροπορικό σύστημα Άρης, δεν θα το κατασκευάσουμε γιατί οι πύραυλοι στοιχίζουν είπαν οι ξύπνιοι πολιτικοί! Λες και οι πύραυλοι του άλλου αντιαεροπορικού συστήματος που αγοράσαμε δεν στοίχιζαν! Ελλάς το μεγαλείο σου! Αυτά μας είπαν τότε και αντί να τους πάρουμε με της πέτρες για αυτά που μας έλεγαν, θάψαμε το οπλικό σύστημα πετώντας το στα σκουπίδια και τελείωσε η ιστορία! Ησυχία η πατρίδα κοιμάται, μην την ξυπνάτε λέγοντας την αλήθεια! Άλλους πολιτικούς τους πείραξε κάτι άλλο: μα να πάρω το τάδε οπλικό σύστημα που σχεδιάστηκε όταν ήταν άλλο πολιτικό κόμμα επάνω; Να μου λένε μετά στην βουλή ότι εμείς το καταφέραμε αυτό, εσείς βάλατε μια υπογραφή μόνο!

Το πρόβλημα και η πραγματική ιστορία των γεγονότων.

Αυτά που διαβάσαμε από τα διάφορα σαιτ δεν είναι και η αλήθεια των γεγονότων, θα πάμε πολύ πίσω για να καταλάβουμε την αλήθεια.

Η αλήθεια είναι μόνο μια

http://www.tideon.org/index.php/2012-02-03-08-47-53/2012-02-16-20-59-44/2446–lr–artemis-30-v15-2446

Θα σας βάλω ένα κομμάτι του άρθρου:

Ο έλεγχος πυρός γινόταν από ειδικό κλωβό επί οχή- ματος, που έπαιρνε δεδομένα από τρέιλερ, το οποίο διέθετε ραντάρ ελέγχου πυρός και ηλεκτροοπτικό σύστημα επιλεγόμενης πολυπλοκότητας: από απλή τηλεοπτική συσκευή ως σύστημα ημέρας-νυκτός με τηλέμετρο λέιζερ. Η διάταξη του συστήματος ελέγχου πυρός (ΣΕΠ) σε ρυμουλκούμενο (τρέιλερ) μείωνε το οπτικό και υπέρυθρο ίχνος εναντίον εχθρικών αποστολών καταστολής και δεν ήταν ασυνήθιστη όσο νομίζουμε σήμερα, με τις εντυπωμένες εικόνες από το Skyguard, που τα συνδύαζε όλα σε ένα. Καθόλου ανόητα, η ελληνική ανάπτυξη ανέθεσε αυτό το κομμάτι σε σουηδική εταιρεία (Bofors), καθώς η χώρα είχε φήμη για έξυπνες λύσεις, αλλά και για υψηλή τεχνολογία σε Α/Α συστήματα πυροβολικού. Το ελληνικό σύστημα, διαφορετικά δομημένο και με τελείως διαφορετική φιλοσοφία πυροβόλου, δεν θεωρείτο ανταγωνιστικό των σουηδικών αντίστοιχων προϊόντων (που τότε, προφανώς, δεν είχαν ξεπεράσει το στά- διο της ανάπτυξης).

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο λόγος που προτιμήθηκε η εμπλοκή της γερμανικής Siemens για το κέντρο διοίκησης- ελέγχου (ΚΔΕ) και το ραντάρ ερεύνης, όταν, λόγω του Skyguard, υπήρχε ήδη η εμπειρία με το σουηδικό Super Giraffe, του οποίου η επιλογή ενείχε μικρότερο κίνδυνο και μεγαλύτερη ομοιοτυπία. Οι πιθανές απαντήσεις, ίσως, να βρίσκονται σε εταιρικές συμφωνίες ή σε διαφορετική δομή διοίκησης των δύο συστημάτων. Άλλη πιθανότητα ήταν η υπόσχεση της Siemens για δυνατότητα ελέγχου από το ΚΔΕ μέχρι 12 υφιστάμενων κλιμακίων (ΣΕΠ), αν και ουδέποτε στην ανάπτυξη δεν θεωρήθηκε εφικτή η διασύνδεση άνω των 2 ΣΕΠ.

Δηλαδή για να πάρουν τις μίζες διάλεξαν να ενσωματώσουν δυο διαφορετικά συστήματα ενώ αρχικά θα τα ενσωμάτωναν από έναν κατασκευαστή.

 

Τα μεγάλα προβλήματα της εθνικής μας άμυνας!

Προβλήματα υπήρχαν παντού πρώτη η χούντα μετά από πολλά χρόνια προσπάθησε να τα λύσει, παραγγέλλοντας στο εξωτερικό δεκάδες σύγχρονα οπλικά συστήματα και παραλαμβάνοντας μερικά μεταχειρισμένα. Δυστυχώς η μετέπειτα κυβέρνηση έδειξε μια απραξία, μη παραλαμβάνοντας μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα που υπήρχε ενδιαφέρων αλλά και μεγάλη ανάγκη. Όπως τα 8+4 αντιτορπιλικά από την Ολλανδία που μέρος τους αντικαταστάθηκε από της φρεγάτες S, αφού είχαμε πλοία του δευτέρου παγκοσμίου πόλεμου σε υπηρεσία από το 1942-45 και αυτά είχαν κατασκευαστεί μετά.

Ναυτικό.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα δηλαδή ήταν τα μεγάλα πλοία μας εκτός από δυο σύγχρονες φρεγάτες S. Είχαμε τα παλιά αντιτορπιλικά 4 fletser, 4 canon, 8 fram. Δηλαδή έπρεπε να αντικαταστήσουμε 16 κύριες μονάδες με νέα ή με μεταχειρισμένα που δεν υπήρχαν αλλά νεωτέρα από αυτά που είχαμε! Υπήρχαν και άλλα προβλήματα αλλά θα σταθούμε σε αυτό το κομμάτι-σημείο που μας ενδιαφέρει.

Tα τουρκικά πλοία εκτελούσαν πυρά στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στον Κόλπο Ξηρού. Tο ΓΕΝ είχε στείλει το αντιτορπιλικό ΠΑΝΘΗΡ για “στενή παρακολούθηση” των κινήσεων των τουρκικών πλοίων. Ξαφνικά τα τουρκικά πολεμικά πλοία άρχισαν να βάλλουν προειδοποιητικές βολές  προς το αντιτορπιλικό ΠΑΝΘΗΡ, όταν το πλοίο επιχείρησε να πλησιάσει πολύ κοντά στην περιοχή της ασκήσεως. Ήταν το 1983 όταν τα βλήματα των τουρκικών πλοίων έσκασαν σε απόσταση μόλις μισού μιλίου από το ΠΑΝΘΗΡ. Αν ήταν όμως μια σύγχρονη φρεγάτα ή μια μεγάλου μεγέθους κορβέτα δεν θα τολμούσαν να το κάνουν αυτό.

Στρατός ξηράς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η ΑΑ άμυνα του στρατού ξηράς, με τα χιλιάδες πυροβόλα μποφόρ των 40 χιλιοστών και τα τετράδυμα πολυβόλα των 0,5 ιντσών του δευτέρου παγκοσμίου πόλεμου. Αλλά και η έλλειψη ΑΑ συστημάτων με πυραύλους που τόσα είχαν δείξει στους αραβοϊσραηλινούς πόλεμους και είχαν αποδείξει την άξια τους. Όπως και ο πόλεμος στην Κύπρο το 1974 που έδειξε το μεγάλο πρόβλημα και την έλλειψη ΑΑ άμυνας. Όλα αυτά έπρεπε να αντικατασταθούν πάση θυσία με καινούργια οπλικά συστήματα.

Θα κάνουμε μια παρένθεση εδώ: τότε εκείνη δηλαδή την εποχή δεν υπήρχαν ολοκληρωμένα συστήματα ΑΑ άμυνας. Δηλαδή που να έχουν και πυροβόλα και πυραύλους ταυτόχρονα συνδεδεμένα με ραντάρ όλα μαζί σε υπηρεσία, εκτός από τα συστήματα που είχαν τα πλοία. Αυτή την υποσημείωση να την κρατήσετε στο μυαλό σας, όπως και να κρατήσετε πως τότε έφτιαχναν οι εταιρίες αυτά τα συστήματα όπως πχ το βέλος που απόκτησε μετά η πολεμική μας αεροπορία.

Αεροπορία.

Εδώ τα προβλήματα ήταν μεγαλύτερα και αναφερόμαστε, όχι στα σύγχρονα αεροσκάφη αλλά στην ΑΑ άμυνα των αεροδρομίων που είχε και αυτή πυροβόλα και πολυβόλα του δευτέρου παγκοσμίου πόλεμου. Εκτός από τα πυροβόλα μποφόρ των 40 χιλιοστών και τα τετράδυμα πολυβόλα των 0,5 ιντσών, υπήρχαν πυροβόλα και πολυβόλα που τα είχαν αφαιρέσει από αεροσκάφη των 20 χιλιοστών από τα σπιτφάιαρ και δίδυμα πολυβόλα των 0,5 ιντσών που τα είχαν αφαιρέσει από τα αεροσκάφη F-86! Υπήρχαν και σταθερές βάσεις για τα οπλοπολυβόλα μπρεν που υπήρχαν σε αφθονία σε όλα τα αεροδρόμια. Ας έχουμε υπόψιν πως η άμυνα του αεροδρόμιου βασίζετε στα ΑΑ πυροβόλα –πολυβόλα, σε περίπτωση επίθεσης από δυνάμεις εχθρικού πεζικού-καταδρομών- αλεξιπτωτιστών γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να καλύψεις έναν τόσο μεγάλο χώρο σε έκταση όπως είναι ένα αεροδρόμιο με την φρουρά που έχεις και με τα ατομικά τους όπλα. Η έλλειψη δηλαδή τέτοιων οπλών σε μεγάλους αριθμούς δυσχεραίνει την άμυνα του αεροδρόμιου.

Το μέγεθος του ικανού πολεμικού πλοίου!

Την ίδια περίοδο ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τα νέα πολεμικά μας πλοία. Πρώτα από όλα εξετάστηκε το εκτόπισμα του πλοίου εν σχέση με της κυρίες μονάδες που είχαμε και πόσο μπορούσε να μείνει στο αιγαίο, βάση του καιρού και των 9-10 μποφόρ που συχνά πιάνουν εκεί που δεν το περιμένεις. Δηλαδή η δύναμη του αέρα-κυμάτων εν σχέση με το εκτόπισμα, πόσες ήμερες των χρόνο θα μπορούσε αντίστοιχα να βρίσκετε σε υπηρεσία το πλοίο. Τα πλοία της κλάσης CANON τα γνωστά θηρία δηλαδή που είχαν και το πιο μικρό εκτόπισμα, αλλά είχαν μικρή διαφορά από τα υπόλοιπα πλοία σε ήμερες παραμονής στα δύσκολα νερά του αιγαίου. Οι ναύαρχοι δηλαδή είπαν ότι όχι το ιδανικό μέγεθος είναι ένα πλοίο ίδιο με τα θηρία (όπως μάθαμε). Αλλά πως δεν πρέπει με τίποτα να είναι το εκτόπισμα πιο μικρό από τα πλοία της κλάσης, για να χαμηλώσει το κόστος και να αγοραστούν- κατασκευαστούν περισσότερα πλοία με τα ίδια χρήματα. Μετά και εδώ παραποιήθηκαν τα στοιχεία και έγινε διαστρέβλωση της πραγματικότητας, συνέβαλαν σε αυτό άσχετοι άνθρωποι του ναυτικού ναι μεν αλλά που δεν ήξεραν την αλήθεια.

Στις συζητήσεις που έγιναν για το πολεμικό μας πλοίο και στο πως θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος κατασκευής. Έπεσε και η ιδέα της χρήσης του ΑΑ συστήματος Άρτεμις 30 με ενσωμάτωση στο πλοίο του συστήματος έλεγχου πυρός, με δυνατότητα χρήσης και άλλων οπλικών συστημάτων όπως πυραύλους ασπιντ και πυροβόλο των 76 χιλιοστών.! Φυσικά επαναλαμβάνω πως αυτά δεν τα ήξεραν όλοι αλλά ένας μικρός πυρήνας ανθρώπων της πολεμικής βιομηχανίας, των αξιωματικών και ελάχιστοι πολιτικοί μετρημένοι στα δάκτυλα της μιας χειρός.

Η καλές σχέσεις με την Σουηδία το σύστημα έλεγχου πυρός.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε καλές σχέσεις με την Σουηδία, γνωριμίες με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και τον τότε πρωθυπουργό της. Έπρεπε να επιλέξουν από πού θα αγοράσουν το σύστημα έλεγχου πυρός που θα ενσωμάτωναν τα δίδυμα πυροβόλα Άρτεμις 30 και μετά να το κατασκευάσουν στην Ελλάδα αλλά να έχουν και δυνατότητες εξαγωγών. Έτσι μια από της ελάχιστες λύσεις ήταν η σουηδική πολεμική βιομηχανία. Έλα όμως που δεν υπήρχε κανένα αντίστοιχο σύστημα σαν αυτό που ήθελαν, εδώ σπάνιζαν στης άλλες χώρες το ανέφερα και πριν αυτό. Η λύση που βρέθηκε στις μεταξύ τους συζητήσεις ήταν, να αγοράσουν ένα οπλικό σύστημα που το τοποθετούσαν στα πλοία με μεγαλύτερο ραντάρ έρευνας όμως.

Δηλαδή θα έπρεπε η σουηδική εταιρία να μειώσει τον όγκο και να το κάνει κατάλληλο για να τοποθετηθεί σε ρυμουλκούμενη έκδοση, τοποθετώντας ένα άλλο πιο μικρό ραντάρ έρευνας και αφαιρώντας κομμάτια που αφορούσαν την κατεύθυνση μεγάλων πυροβόλων. Το σημαντικό ήταν πως θα μπορούσε το ίδιο σύστημα με το μεγαλύτερο ραντάρ και με μεγαλύτερο αριθμό από πλακέτες-μονάδες, να τοποθετηθεί και σε πλοία μειώνοντας κατά πολύ το κόστος κατασκευής. Μαζί με τα πυροβόλα των 76 χιλιοστών και τους πυραύλους χαρπτούν που είχαν τοποθετηθεί σε μερικά αντιτορπιλικά fram και τα νέα σονάρ που είχαν παραγγείλλει. Φυσικά θα έπρεπε να συνεργαστεί με την γερμανική εταιρεία για να τα καταφέρουν!

Η ανάπτυξη δηλαδή της πολεμικής μας βιομηχανίας θα ήταν γεγονός, 25-30 χρόνια πριν ξεκινήσουν οι τούρκοι να φτιάχνουν τα δικά τους συστήματα! Το σύστημα έλεγχου πυρός με μεγαλύτερες δυνατότητες από το σύστημα Βέλος που έχει η αεροπορία μας και με μεγαλύτερη εμβέλεια, τροποποιήθηκε για χρήση σε μικρότερη ρυμουλκούμενη έκδοση κατασκευάστηκε και ήρθε στην Ελλάδα. Για να γίνουν όλα αυτά όμως πέρασε πολύτιμος χρόνος και έγιναν καθυστερήσεις.

Ο υπουργός οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια περίοδο ο άνθρωπος των γερμανών ήταν υπουργός οικονομικών και οι γερμανοί το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να πουλήσουν τα δικά τους όπλα, όπως της φρεγάτες MEKO 200 που τελικά αγόρασαν και οι έλληνες και οι τούρκοι. Το παρασκήνιο ήταν μεγάλο και έκανε ότι μπορούσε και περνούσε από τα χέρια του για να βάλει εμπόδια στο οπλικό σύστημα Άρτεμις 30. Καθυστερούσε της πληρωμές προς την σουηδική εταιρία, έδινε χρήματα αλλού αλλά τα έγραφε και τα περνούσε στον προϋπολογισμό για το αντιαεροπορικό σύστημα Άρτεμις! Έδωσε χρήματα στην ΕΑΒ για να αγοράσουν-φτιάξουν τα απαραίτητα μηχανήματα για να κατασκευάζουν ηλεκτρονικές πλακέτες και μετά δικαιολογήθηκε, μα που θα κατασκευάσουμε της πλακέτες του αντιαεροπορικού Άρτεμις; Φυσικά με της ανάλογες μίζες, υπερβάσεις κόστους κλπ! Χρέωσε και τους μισθούς διαφόρων αεριτζήδων στον προϋπολογισμό του αντιαεροπορικού συστήματος Άρτεμις 30!

Serbias MTI develops hybrid airdefence system, Αν μας άφηναν θα μπορούσαμε και εμείς να είχαμε σε υπηρεσία κάτι τέτοιο!

Τι να γράψεις και τι να αφήσεις για το τι έκανε αυτός ο καλός άνθρωπος, έδωσε και σε άλλη εταιρία μηχανήματα και τα χρέωσε στο αντιαεροπορικό σύστημα Άρτεμις 30! Μόνο στους ανθρώπους που δούλευαν για το αντιαεροπορικό σύστημα Άρτεμις δεν έδινε τα χρήματα και η κατασκευάστρια εταιρία είχε να πάρει χρήματα για πολύ καιρό πέραν του έτους! Δεν είχε πληρωθεί ούτε τα χρήματα που διάθεσε για να γίνει αυτή η κατασκευή. Δεν έδωσε τα χρήματα στην εταιρία για να γίνουν οι δόκιμες στην Ελλάδα και η πλήρη εξέλιξη του συστήματος έλεγχου πυρός με ενσωμάτωση των δίδυμων πυροβόλων των 30 χιλιοστών. Δηλαδή ήρθε το σύστημα στην Ελλάδα και μετά έμεινε εκεί ανεκμετάλλευτο! Περίμεναν τα χρήματα οι σουηδοί, αμ δε σιγά μην τους τα έδινε ο άνθρωπος των γερμανών για να προχώρηση η δουλειά σε άλλες τσέπες τα έχωνε!

Από την άλλη μεριά η σχεδίαση νέου πολεμικού πλοίου βάλτωσε. Αυτοί που θα αναλάμβαναν την σχεδίαση αποδείχτηκαν αναξιόπιστοι. Οι δεύτεροι στην σειρά από τα ελληνικά μας ναυπηγεία, πρότειναν ένα πλοίο που ήταν στην πράξη μια μετασκευή εμπορικού πλοίου. Ενός μικρού επιβατικού οχηματαγωγού μια τροποποιημένη σχεδίαση σε πολεμικό με εκτόπισμα μεγαλύτερο όμως από 4000 τόνους με μεγάλο πλάτος και με ποιο ισχυρές Ντήζελ, κάτι που δεν το ήθελε το ναυτικό με τίποτα! Υπήρχε και η διαφωνία με το μέγεθος του ελικοδρομίου και το εκτόπισμα- μήκος, αν δηλαδή θα έπρεπε να είναι τόσο πολύ μεγάλο για να μπορεί να πάρει και σινούκ ή όχι! Έτσι και το εθνικό πλοίο καθυστέρησε η σχεδίαση του ανεπανόρθωτα με αυτά που έγιναν και με της συζητήσεις με άλλη τρίτη χώρα (στην τρίτη προσπάθεια) που θα συνέβαλε στην σχεδίαση. Δεν θυμάμαι όμως αν Ιταλία η Γαλλία ήταν η τρίτη χώρα, αν και νομίζω πως ήταν η Ιταλία φυσικα όλα αυτά έγιναν στην τρίτη προσπάθεια.

http://www.janes.com/article/72099/serbia-s-mti-develops-hybrid-air-defence-system

he system features an anti-aircraft gun and SAMs. (IHS Markit/Christopher F Foss)

Κάποιοι το παλεύουν ακόμα σε άλλες χώρες, εμάς μας ξίνιζε!

Έτσι ήρθε το τέλος.

Ναι ήρθε το τέλος, η σουηδική εταιρία που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα ήρθε σε κατάσταση πτώχευσης. Τα χρήματα σε αυτή ήρθαν κατόπιν εορτής και μόνο επειδή μεσολάβησε ο Ολαφ Πάλμε, ο σουηδός πρωθυπουργός στον Ανδρέα Παπανδρέου. Υπήρχε χρόνος όμως να σωθεί το πρόγραμμα, μπορούσαν να αγοράσουν με ελάχιστα χρήματα την τεχνολογία και για πλοία και την ρυμουλκούμενη έκδοση και να τα κατασκευάσουν στην Ελλάδα. Πάλι όμως ο άνθρωπος των γερμανών και ο άλλος ο άνθρωπος των αμερικανών έβαλε το χεράκι του και δεν έγινε πράξη αυτό.

Ο υπουργός οικονομικών διώχτηκε κανήν κακώς από τον Ανδρέα Παπανδρέου και στην θέση του ανάλαβε ο Τσοβόλας. Στην Ελλάδα η ενημέρωση τρέχει σαν την χελώνα όπως ξέρετε και πήγαν όλα στράφι! Ο ίδιος άνθρωπος ανέλαβε και πάλι υπουργός οικονομικών την περίοδο 1993-1995 και πάλι τον έδιωξε ο Ανδρέας Παπανδρέου με αυτά που έκανε. Όμως έφτασε τελικά στα ανώτερα και ανώτατα αξιώματα αυτής της χώρας και είναι αυτό που συνέβαλε τα μέγιστα για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

Οι γερμανικές φρεγάτες ήρθαν με το ζόρι, το ναυτικό ήθελε της φρεγάτες της Ολλανδίας Μ αλλά ποιος να τους ακούσει; Εδώ δεν τους άκουσαν όταν τους έλεγαν να αγοράσουν της 2 μεταχειρισμένες φρεγάτες L και της φρεγάτες Μ από την Ολλανδία για να την βολέψει το ναυτικό για 20 τουλάχιστον χρόνια! Αλλά οι πολιτικοί μας επέμεναν ότι δήθεν θα αγόραζαν καινούργια πλοία για το ναυτικό, όπως θα αγόραζαν και αεροπλάνα και τομα και μείναμε στα θα και στο περίμενε γιατί οι μίζες ήταν μεγάλες στα καινούργια οπλικά συστήματα, οι ολλανδοί δεν έδιναν μίζες.

Η πολεμικής μας βιομηχανία σταμάτησε την προσπάθεια αναβίωσης του Άρτεμις 30 την περίοδο 1990-1993! Την σταμάτησαν άλλα ξεφτέρια άλλου μεγάλου πολιτικού κόμματος, άνθρωποι των αμερικανών που αγόρασαν από εκεί τα δικά τους οπλικά συστήματα. Τι να πεις και τι να γράψεις πια; Πως έκλεισαν όλες της μικρές πολεμικές μας βιομηχανίες και κατέστρεψαν της μεγάλες; Ναι όλα τυχαία έγιναν κανένας δεν έβαλε το χεράκι του! Και η επόμενη κυβέρνηση τα ίδια έκανε σας είπα για το τέλος της μικρής πολεμικής βιομηχανίας.

Όχι δεν φταίνε οι αμερικανοί ούτε οι γερμανοί, αυτή την δουλειά τους έκαναν γιατί η Τουρκία τα κατάφερε όμως; Γιατί δεν το έβαλε κάτω το πάλεψε και είναι να ντρέπεσαι! Ναι να ντρέπεσαι γιατί οι χαζοί απολίτιστοι τούρκοι με την συμπεριφορά τους, με της συνεχείς επαναδιαπραγματεύσεις και τους επαναλαμβανομένους διαγωνισμούς και περισσότερες μίζες πήραν και καλύτερες τιμές πέτυχαν και μεγαλύτερη δουλειά για την πολεμική τους βιομηχανία, είχαν την διπλασία-τριπλάσια και παραπάνω από εμάς! Προσέξτε τι γράφω μεγαλύτερες μίζες, καλύτερες τιμές, περισσότερα ανταλλάγματα για την πολεμική τους βιομηχανία κατάφεραν να πάρουν οι τούρκοι, είναι ψέματα αυτό νομίζετε; Δυστυχώς είναι η μαύρη αλήθεια, η ωμη πραγματικότητα. Τέτοια ξεφτέρια που κυβέρνησαν την χώρα σαν τα δικά μας δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο και μετά αναρωτιέσαι για τα σημερινά μας χάλια και το ποιος φταίει;

Θα μπορούσα να γράφω για μέρες.

Ναι θα μπορούσαν να γράφω όχι για ώρες αλλά για μέρες ακόμα. Αναφέροντας σας πράγματα για το τι έχει συμβεί στον χώρο της εθνικής μας άμυνας. Θα σας γράψω δυο σημαντικά γεγονότα που δεν τα ξέρετε και κανείς δημοσιογράφος δεν σας τα λέει. Η κυβέρνηση Καραμανλή παρήγγειλε δυο φρεγάτες S από την Ολλανδία το 1978 ποιος της πλήρωσε; Δηλαδή ποιον έβαλαν και της πλήρωσε; Μα ο ΟΤΕ από τα κέρδη του, δεν τον άφησαν να μπει στα ηλεκτρονικά κέντρα για να πληρώσει της φρεγάτες. Η αγορά του αιώνα το 1986 τα Μιράζ 2000 πήραν δάνειο από την Ιαπωνία με εγγύηση ΟΤΕ και τελικά ο ΟΤΕ πλήρωσε της δόσεις από τα κέρδη του! Δεν τον άφησαν να αποκτήσει ψηφιακά τηλεφωνικά κέντρα από τότε και να έχει και το τελευταίο χωριό τηλέφωνο, αλλά έφεραν από την ανατολική γερμανία κέντρα RFT που μετά το 1998-9 τα είχαν πετάξει όλα στα σκουπίδια αφού μπήκαν ψηφιακά κέντρα. Μετά έφταιγε ο ΟΤΕ που δεν είχε τηλέφωνα ο Έλληνας, η ΔΕΗ που δεν έδινε ρεύμα κλπ για μην σας κουράζω.

Ένα είναι το κρατούμενο πως θα μπορούσαμε να είχαμε ακμαιότατη πολεμική βιομηχανία που θα ήταν καλύτερη από αυτή της Σερβίας που ακόμα και τώρα παλεύει και βγάζει οπλικά συστήματα με ανύπαρκτους πόρους. Όσο για την καραμέλα και τα ψέματα που σας αναμασούν συνεχώς κάποιοι, πως δεν είχαμε χρήματα και διάφορες τέτοιες μπούρδες. Οι Σέρβοι δηλαδή πως τα καταφέρνουν να παράγουν αμυντικά προιόντα με τα ελάχιστα χρήματα που έχουν;

Ξέρουν πως δεν είναι δύσκολο να γίνει αυτό και δεν θέλουν να τα καταφέρει κάποιος, για να μην φανεί η γύμνια τους τόσα χρόνια. Για να μην φανεί η ανικανότητα τους, η αχρηστοσύνη τους και για να μην μαθευτεί η αλήθεια πως λύσεις υπήρχαν και πως θα μπορούσε αυτή η χώρα να είναι μπροστά. Κάποιοι επάνω δεν ήθελαν να γίνει αυτό και πως είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι και όχι κανένας ξένος δυνάστης και προστάτης, όπως πάνε να μας περάσουν στο υποσυνείδητο μας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s