"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / Τουρκία

Τί συμβαίνει; – Δίνουν βαρύ οπλισμό στους Εθνοφύλακες των νησιών του Αιγαίου


Με νέα «πυραυλοφόρα» UCAV απαντά η Τουρκία

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξοπλίζει τους εθνοφύλακες και ενεργοποιεί μεγάλες δυνάμεις μετά από πολιτική απόφαση. Εκτιμά (επιτέλους) πως μπορεί οι εθνοφύλακες να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην απόκρουση μίας επίθεσης από την Τουρκία, ιδιαίτερα στα νησιά, εκεί όπου η όποια βοήθεια μπορεί να καθυστερήσει. Και σε μια στρατιωτική σύρραξη και τα λεπτά έχουν τεράστια σημασία.

Η λειψανδρία που υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε κρίσιμες μάλιστα ειδικότητες, ανάγκασε την στρατιωτική ηγεσία να στραφεί σε κάτι που όλες οι χώρες οι οποίες έχουν προβλήματα με τους γείτονες τους αξιοποιούν.

Τις δυνάμεις εθνοφυλακής.

Μετά από συνεχείς ασκήσεις που έγιναν μεταξύ του Τακτικού Στρατού και των Ταγμάτων Εθνοφυλακής στα νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο, έγινε αντιληπτό πώς ο τοπικός πληθυσμός είναι αυτός που μπορεί να «οπλίσει» και να βάλει εναντίον των Τούρκων σε μία επιχειρούμενη κατάληψη εθνικού εδάφους. Μιλάμε για νησιά, και ιδίως τα μικρά, όπου η στρατιωτική παρουσία δεν είναι δυνατόν να είναι αυξημένη.

Αφού λοιπόν τους τελευταίους μήνες καλλιεργήθηκε το κλίμα συνεργασίας μεταξύ του Στρατού και των Εθνοφυλάκων, καθώς το 2017 είχε κηρυχθεί «έτος Εθνοφυλάκων», φαίνεται πώς τώρα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας περνάει στην επόμενη φάση που είναι ο εξοπλισμός των Εθνοφυλάκων με σύγχρονα όπλα, όπως και μέσα ατομικής προστασίας.

Ενδεικτικό είναι πώς χθες, στο ΓΕΣ έγινε παρουσία του Αρχηγού αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή παρουσίαση προτάσεων για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των Εθνοφυλάκων. Συγκεκριμένα οι Διοικήσεις των Ταγμάτων Εθνοφυλακής Καλπακίου, Κομοτηνής και Χανίων, παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις στην κατεύθυνση της βελτίωσης του ατομικού οπλισμού, του ιματισμού και της εξάρτησης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΣ, «η εντυπωσιακή παρουσίαση ανέδειξε, για μία ακόμη φορά, την τεράστια δυναμική του θεσμού της Εθνοφυλακής, καθώς και το εξαιρετικά ποιοτικό προσωπικό που τη στελεχώνει.

Το προσωπικό αυτό έχει ενστερνιστεί απόλυτα, ότι η προσφορά στην Εθνοφυλακή αποτελεί την πεμπτουσία προσφοράς προς την Πατρίδα. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού συγχαίρει θερμά τις Διοικήσεις και τους Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής».

 Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που η Τουρκία συνεχίσει να εξοπλίζεται. Προχώρησε στην επιχειρησιακή ένταξη ακόμα 8 UCAV BAYRAKTAR με δυνατότητα μεταφοράς 4 πυραύλων το καθένα.

Η πρόοδος της Τουρκίας στον συγκεκριμένο τομέα είναι αλματώδης. Στις 28 Ιουλίου είχε γίνει η τελευταία δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου. Οι Τούρκοι τα ΄χουν εξοπλίσει με αντιαρματικούς πυραύλους.

 

Από το 2016 το UAV είχε κάνει βολή «έξυπνου» πυραύλου MAM-L, κατασκευής της τουρκικής εταιρείας Roketsam πετώντας σε ύψος 18.000 ποδών (5.486 μέτρα) σε επίγειο στόχο ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση 8 χιλιομέτρων (μέγιστο βεληνεκές πυραύλου).

Η πρώτη δοκιμαστική βολή πυραύλου (χωρίς όμως εκρηκτική κεφαλή) από το UAV Bayraktar πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, στις 17 Δεκεμβρίου 2015 πάλι επί επιγείου στόχου σε απόσταση 8 χιλιομέτρων και από ύψος 16.000 ποδών. Δύο οπλισμένα UAV BAYRAKTAR εκτέλεσαν προσβολή επίγειων στόχων στο έδαφος της Βόρειας Συρίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».

Oι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) έχουν παραλάβει 20 UAV Bayraktar,τα οποία κατασκευάζει η εταιρεία Baykarmakina του Selçuk Bayraktar μελλοντικού γαμπρού του Ερντογάν.

πηγη

One thought on “Τί συμβαίνει; – Δίνουν βαρύ οπλισμό στους Εθνοφύλακες των νησιών του Αιγαίου

  1. SINCE THE TURKISH AIM REMAIN THE SAME WHICH IS THE OPPORTUNITY TO GET THE FUTURE ATTACK BLOW ON THE GREEK ISLANDS THEN THE GREEK ARMY HIGH COMMAND DOING THE RIGHT THING WITH THE NATIONAL /GUARD WHICH IS PREPARATION ON THE DEFENSE WHICH AGAIN ITS VITAL BECAUSE WILL UNDER CERTAIN CONDITIONS CAN ELIMINATED OR SLOW DOWN ANY ENEMY ATTACK PENETRATION UNTIL FRESH HELP CAN ARRIVED ON THE SPOT …YOU SEE ???ITS NOT SO EASY BECAUSE THE PEOPLE AS A WHOLE THE CIVIL POPULATION THE NATIONAL /GUARD AND THE GREEK ARMED FORCES ARE ALL UNITED TO ONE SOLID TEAM AND THEY WILL PUT UP A VERY GOOD FIGHT FOR THEIR LAND BECAUSE ALL KNOW WELL WHAT THIS MEAN THEY SHOW IT IN CYPRUS THEY KNOW NOW BETTER THIS TIME WON’T BE SO EASY .-

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s