"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Μυστικές Υπηρεσίες / ΡΩΣΙΑ

Για πρώτη φορά ρωσικό κρατικό ΜΜΕ παρουσιάζει το σχέδιο δολοφονίας Κ.Καραμανλή και με αγγλικούς υπότιτλους


«Οι δολοφόνοι είχαν συμμάχους σε Στρατό, πολιτική και άλλες εξουσίες»!

Ειδικού Συνεργάτη

***Η Ρωσική κρατική τηλεόραση για πρώτη φορά αποκαλύπτει όλη τη συνωμοσία και το σχέδιο δολοφονίας εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Κ.Καραμανλή, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι το θέμα πλέον «παίζει» πολύ δυνατά σε όλα τα  ξένα ΜΜΕ.

Το βίντεο έχει  αγγλικούς υπότιτλους για να μπορέσει να παίξει και στα δυτικά ΜΜΕ. Ταυτόχρονα υπάρχουν και νέες αποκαλύψεις:

«Οι δολοφόνοι του Κ.Καραμανλή είχαν συμμάχους σε Στρατό, πολιτική και σε άλλες εξουσίες»! Στο 3.36 του βίντεο.

Στο πλαίσιο της αντι-κυβερνητικής συνωμοσίας, συμμετείχαν τουλάχιστον 7 τρομοκρατικές ομάδες, από αυτές, οι 3 ειδικεύονταν σε κλοπές και απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών, τέσσερις ακόμη τρομοκρατικές ομάδες ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους των δρόμων .

Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ παρουσίασε προχτές νέες πληροφορίες στο άρθρο ***Στο φως για πρώτη φορά το επιχειρησιακό σχέδιο δολοφονίας του Κ.Καραμανλή και ο «φύλακας άγγελος» από τη Ρωσία – Πως οι Ρώσοι εξάρθρωσαν τρομοκρατικά και αμερικανικά δίκτυα μέσα στη χώρα μας!

Συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα, το ρωσικό  κανάλι *** Vesti.ru, δημοσιοποίησε  μια εντυπωσιακή έρευνα στο δελτίο ειδήσεων , υποστηρίζοντας ότι το 2009 η ρωσική FSB αποκάλυψε συνωμοτική συνομιλία πρακτόρων της CIA με στόχο την «εξουδετέρωση» του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από το αξίωμα του και και τον φερόμενο επικείμενο θάνατο του. 

 

Το βίντεο τιτλοφορείται  ως «συνωμοσία στην Αθήνα»

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι : «Μια συνωμοσία στην Αθήνα και ένα πολιτικό θρίλερ, μια αίσθηση, που θυμίζει  John Le Carre ή  Ian Fleming.

Μια ιστορία, η οποία σχεδόν χάθηκε από όλα τα διεθνή ΜΜΕ. Αλλά η ιστορία είναι συναρπαστική, με απροσδόκητες ανατροπές.

Είναι σίγουρα μια ιστορία μυστηρίου , αλλά δεν αφορά το Χόλιγουντ, την Βρετανία ή ακόμα και την Σκανδιναβία.

Αυτή η ιστορία αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα.

Πρόκειται για την δράση των  μυστικών υπηρεσιών των Η.Π.Α. που παρακολουθούν τα τηλέφωνά ξένων ηγετών, ενώ παρακολουθούν  πολυάριθμους πολιτικούς ηγέτες, ακόμα κι αν είναι ηγέτες μιας ανεξάρτητης χώρας ή μιας κυβέρνησης. Αυτό πλέον όμως δεν εκπλήσσει  κανέναν .

Ας θυμηθούμε την Άνγκελα Μέρκελ και τα σχέδια για απομάκρυνση της από την εξουσία.

Πρόκειται για σχέδιο εξουδετέρωσης μιας ηγέτιδας ενός μεγάλου κράτους  μέσα  στο έδαφος της ΕΕ.

Δεν το συναντάς πολύ συχνά αυτό. .

Η ιστορία στην Ελλάδα αρχίζει το 2008 ή ίσως ακόμη και πριν από την χρονιά αυτήν. Πρωθυπουργός της Ελλάδος τότε ήταν ο Κώστας Καραμανλής που ηγούνταν ενός δεξιού συντηρητικό κόμματος,  της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες πρωθυπουργοί, αντιμετώπιζε  πολλές δυσκολίες στα οικονομικά ενώ είχε να αντιμετωπίσει την «ακούραστη» αντιπολίτευση που διαφωνούσε σε όλα .

Ο Καραμανλής αποφασίζει τότε να κάνει μια μεταρρυθμιστική πορεία και να καταπολεμήσει την ανεργία.

Στην εξωτερική πολιτική του, προσπαθεί να έρθει πιο κοντά στη Ρωσία σε πολλά επίπεδα .

Από την αύξηση του όγκου των συναλλαγών στον εμπορικό τομέα μέχρι την αγορά σύγχρονων οπλικών συστημάτων .

Ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός κάποια στιγμή αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «φίλο του» και η Μόσχα ήταν πλέον στρατηγικός συνεργάτης του.  

Το  κύριο θέμα ήταν ο τομέας της ενέργειας και ο Καραμανλής υποστήριξε τη συμμετοχή της Ελλάδας στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και στον αγωγό South Stream. Αυτός ήταν ένας αγωγός φυσικού αερίου για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νότια και Κεντρική Ευρώπη.

Για τους Έλληνες, και τα δύο έργα ήταν πράγματι επικερδή.

Υπογράφηκαν συμφωνίες μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Ο Κώστας Καραμανλής δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι εξαιτίας αυτών των συναντήσεων και διαπραγματεύσεων, ορισμένες δυνάμεις εντός και εκτός  Ελλάδος   θα ξεκινούσαν ένα περίπλοκο σχέδιο για να διαταράξουν την κυβερνητική ισορροπία .

Έτσι είχαμε από μια  τυπική κατάσταση αποσταθεροποίησης στη χώρα μέχρι την προσπάθεια  αλλαγής της πολιτικής πορείας, και την εξάλειψη  του κύριου στόχου της κυβέρνησης Καραμανλή.

Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο Καραμανλής βρέθηκε στο στόχαστρο ξένων δυνάμεων.

Αυτό το σενάριο έγινε διάσημο και φιλοξενήθηκε σε πολλά ελληνικά  ΜΜΕ. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι όμως πήραν στα χέρια τους κομμάτια πληροφοριών.

Τώρα όμως είναι δυνατόν πλέον να προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε ολόκληρη την εικόνα, και να φτιάξουμε  μαζί αυτό το περίπλοκο παζλ.

Αν θέλουμε να πιστέψουμε το τι έχει δημοσιευτεί, πρόκειται για το περιβόητο  σχέδιο  Πυθία-1.

Η Πυθία, όπως γνωρίζουμε από την αρχαία ελληνική ιστορία, ήταν μια μάντισσα, την οποία όλοι οι μεγάλοι αρχαίοι ηγέτες άκουγαν πριν πάρουν σημαντικές αποφάσεις.

Το σχέδιο αυτό έπρεπε να εκτελεστεί από κάποιους ξένους πράκτορες, που για τον λόγο αυτό είχαν αναπτυχθεί  στην Ελλάδα.

Κανείς δεν ξέρει από ποιες χώρες προήλθαν.

Αλλά είναι γνωστό ότι είχαν «συμμάχους» μεταξύ των Ελλήνων, σε στρατό, στις αρχές και στους βουλευτές.

Πρόκειται για μια καλά προετοιμασμένη, καλά οργανωμένη ομάδα, η οποία παρακολουθούσε τον Έλληνα ηγέτη συνεχώς.

Φαίνεται ότι ετοίμαζαν  τη δολοφονία του.

Αλλά πώς έμαθαν οι ελληνικές αρχές ασφαλείας γι ‘αυτό;

Αν πιστέψουμε τον ελληνικό Τύπο, το έμαθαν από τους Ρώσους. Η ελληνική  Υπηρεσία Πληροφοριών έλαβε μια ειδοποίηση από την FSB .

Με βάση αυτά τα δεδομένα, αποστάλθηκε  ένα άκρως απόρρητο έγγραφο.

Παρόλο που είχε διαβάθμιση  ως άκρως απόρρητο, κάποια στιγμή δημοσιεύεται  στον Τύπο και γίνεται η βάση για δεκάδες δημοσιεύσεις, αλλά και για μια δικαστική έρευνα.

Αλλά πώς έμαθε η FSB για τη συνωμοσία κατά του Καραμανλή;

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δηλώνουν ότι οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες ενδιαφέρθηκαν για αυτή την ιστορία μετά από προσπάθειες ορισμένων ξένων πρακτόρων να παρακολουθήσουν τα κινητά τηλέφωνα του Κώστα Καραμανλή, του Γεωργίου Παρβάνοφ,  πρώην προέδρου της Βουλγαρίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε αυτές τις συνομιλίες, οι τρεις τους μιλούσαν για αγωγούς φυσικού αερίου και για τον εφοδιασμό με πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Στη Δύση, «κάποιοι»  πραγματικά δεν ήθελαν  να υλοποιηθεί το έργο του αγωγού  Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και ο αγωγός South Stream.

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε, αλλά η μετατόπιση μιας ολόκληρης χώρας στο χάος εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετικά ύποπτη επιλογή.

Για να καταλάβει το μέγεθος της συνωμοσίας, να καθορίσει τα μέλη της αλλά και για να την αποτρέψει από το να συμβεί, η FSB έστειλε μια ομάδα έρευνας στην Ελλάδα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι όλα αυτά προέρχονται από τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και αποτελούν διαβαθμισμένες πληροφορίες που βγήκαν στον ελληνικό Τύπο.

Η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών φέρεται να διαπίστωσε ότι στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της αντι-κυβερνητικής συνωμοσίας, συμμετείχαν τουλάχιστον 7 τρομοκρατικές ομάδες.

Από αυτές, οι 3 ειδικεύονταν σε κλοπές και  απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών .

Όλα αυτά έγιναν για να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα  χάους και φόβου στους δρόμους και στις επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει όμως αποσταθεροποίηση ενός κράτους.

Τέσσερις ακόμη τρομοκρατικές ομάδες ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους των δρόμων .

Το 2008 ήταν η χρονιά των συνεχών εσωτερικών  συγκρούσεων σε ελληνικές πόλεις μεταξύ της αστυνομίας και διαφόρων διαδηλωτών.

Το χάος ξεκίνησε όμως αφού οι αστυνομικοί σκότωσαν έναν έφηβο στα Εξάρχεια .

Οι διαμαρτυρίες τότε φούντωσαν από φοιτητές και χιλιάδες θυμωμένους πολίτες και ξεκίνησαν τα επεισόδια .

Υπήρχαν όμως και άνθρωποι που απλά απολάμβαναν τέτοιες κινήσεις.

Μεταξύ αυτών ήταν αυτοί οι άνθρωποι με μαύρες μάσκες. Ακραίοι μαχητές που ανήκαν στην αριστερή πτέρυγα και  αναρχικοί.

Κανείς δεν ξέρει ποιοι ήταν .

Είναι ένα άλλο ερώτημα που τέθηκε ήταν ποιος τα έλεγχε  όλα αυτά, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι εκατοντάδες ξένοι μετανάστες κατέστησαν τα πράγματα χειρότερα στους δρόμους.

Το μαζικό χάος στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, καθώς και η αύξηση της οικονομικής και κοινωνικής έντασης, εξασθένησαν πραγματικά την ισχύ και τις θέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ωστόσο, οι  ξένοι πράκτορες   δεν κατάφεραν αρκετά ώστε να μπορέσουν να δολοφονήσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό. Εντούτοις, τον παρακολουθούσαν όμως προσεκτικά συνεχώς

Σε αυτό το διαβαθμισμένο  έγγραφο των ελληνικών αρχών  περιγράφεται ένα επεισόδιο, κατά το οποίο Ρώσοι πράκτορες  συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ξένους συνωμότες .

Το περιστατικό φέρεται να  συνέβη τον Απρίλιο του 2008, σε περιοχή στην Νέα Μάκρη της Αττικής, μετά από μια εκκένωση στο δρόμο προς τη Μονή του Αγίου Εφραίμ.

Υποτίθεται ότι οι κινήσεις των φρουρών του Έλληνα πρωθυπουργού και των Ρώσων κατασκόπων καταγράφονταν από ένα παράξενο μίνι βαν.

Τα άτομα που ήταν μέσα σε αυτό κατάφεραν και διέφυγαν μετά το συμβάν με μηχανές χωρίς  πινακίδες κυκλοφορίας.

Μέσα στο Μίνι βαν οι ελληνικές αρχές βρήκαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο συμπεριλαμβανομένων εκρηκτικών, τυφεκίων  Kalashnikov, συστημάτων επικοινωνίας, εξοπλισμού νυχτερινής όρασης, λεπτομερείς χάρτες με τη διαδρομή του πρωθυπουργού και πληροφορίες για τους σωματοφύλακες του.

Ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε στον Καραμανλή και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αν δεν έρχονταν το περιστατικό αυτό στο  φως. Τα όπλα και οι χάρτες κατασχέθηκαν από τις ελληνικές αρχές  ως απόδειξη.

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ξεκίνησε έρευνα. Και μετά από αρκετά χρόνια, η υπόθεση κατέληξε στο δικαστήριο.

Όλα τα ονόματα των μελών της συνωμοσίας κρατούνται μυστικά όπως και όλη η έρευνα .

Ξέρουμε μόνο λίγα ονόματα. Όπως τον William Basil, πρώην πράκτορα της CIA.

Έζησε και εργάστηκε στην Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και θεωρούνταν ο καλύτερος στην παρακολούθηση και ειδικά στην τηλεφωνική παρακολούθηση.

Εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή του  το 2015 αλλά ο ίδιος κατάφερε και διέφυγε  .

Είναι γνωστό ότι η παρακολούθηση του Καραμανλή έγινε από τα τηλέφωνα που αγόρασε προσωπικά ενώ χρησιμοποιούσε  κάρτες SIM, οι οποίες «ελέγχονταν»   από την αμερικανική πρεσβεία.

Επίσης φέρεται να εμπλέκεται και το όνομα του πρώην βουλευτή, Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος κατηγορείται για  για  προδοσία και διάδοση κρατικών μυστικών.

Ανήκε στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Ήταν σύμμαχος του Γεωργίου Παπανδρέου και  πολιτικός εχθρός του Καραμανλή, ως σοσιαλιστής.

Μεταξύ άλλων κατηγορουμένων είναι και δύο πρώην πράκτορες ειδικών υπηρεσιών πληροφοριών  της Ελλάδας.

Κατηγορούνται  για προδοσία και διάδοση κρατικών μυστικών σχετικά με την εθνική ασφάλεια.

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που διέρρευσαν από τις ελληνικές υπηρεσίες στον Τύπο, από τους 20 πολιτικούς που εμπλέκονται, γνωρίζουμε μόνο τους 4 που είναι η κορυφή του παγόβουνου, η υπόθεση έχει «πολύ δρόμο ακόμη».

Ο Κώστας Καραμανλής γλίτωσε και  ήταν  ζωντανός, αλλά έπρεπε να αποσυρθεί από την δημόσια ζωή .

Ο ίδιος έχασε τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 τις οποίες  αναγκάστηκε να τις κάνει με διαρκείς διαδηλώσεις και κάτω από  μια συνολικά τεταμένη ατμόσφαιρα.

Τελικά, η Ελλάδα εξήλθε αργά αλλά σταθερά από τον σχέδιο κατασκευής του αγωγού  Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον αγωγό South Stream.

Αποφασίστηκε  επίσης να μην αγοραστεί ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός και να ακυρωθούν αμυντικές  συμφωνίες με την Μόσχα.

Αν και η σχέση όλων των Ελλήνων πρωθυπουργών  με τη Ρωσία είναι ακόμα θερμότατη, σταθερή και καλή, όλοι αυτοί , που αντικατέστησαν τον Καραμανλή, δεν μιλούν πλέον για στρατηγική συνεργασία.

Ας θυμηθούμε την αλληλογραφία μεταξύ Αμερικανών διπλωματών από το WikiLeaks.

Η εξωτερική πολιτική που ασκούσε ο Κώστας Καραμανλής  δυσαρέστησε τις ΗΠΑ σε υπερθετικό βαθμό. Για αυτό και η Ουάσιγκτον έκανε  πολλές προσπάθειες συνεχόμενες μάλιστα,    ανατροπής της κυβέρνησης Καραμανλή  .

Ωστόσο, αυτό δεν αφορούσε μόνο τη σχέση του ίδιος του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Ρωσία, αλλά μια ολόκληρη σειρά θεμάτων, που ανησυχούσαν τις ΗΠΑ.

Όπως  για παράδειγμα η  μη αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, το  βέτο στην ΠΓΔΜ  για να εισέλθει  στο ΝΑΤΟ λόγω του ζητήματος της ονομασίας , το κυπριακό  και κά.

Ο τόνος συμπεριφοράς των ΗΠΑ προς την Ελλάδα ήταν  πολύ θυμωμένος και αλαζονικός. «Τι συμβαίνει? Η Ελλάδα μπαίνει σε μια στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία; Είμαστε μπερδεμένοι!»  αναφωνούσαν οι Αμερικανοί διπλωμάτες.

 Η έρευνα της υπόθεσης   συνωμοσίας με το όνομα  «Πυθία-1″ λαμβάνεται σοβαρά από τις ελληνικές αρχές . Θα υπάρξουν πιθανώς και νέες λεπτομέρειες και νέοι ύποπτοι», καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα.

***Η Ρωσική κρατική τηλεόραση

***Στο φως για πρώτη φορά το επιχειρησιακό σχέδιο δολοφονίας του Κ.Καραμανλή και ο «φύλακας άγγελος» από τη Ρωσία – Πως οι Ρώσοι εξάρθρωσαν τρομοκρατικά και αμερικανικά δίκτυα μέσα στη χώρα μας!

*** Vesti.ru

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s