"Greek National Pride" blog

Η αμφίεση μετά το Φλας : Στρατιωτική Παραλλαγή (Μέρος 2ο)


Η αμφίεση μετά το Φλας : Στρατιωτική Παραλλαγή (Μέρος 2ο)

 

Η αμφίεση μετά το Φλας : Στρατιωτική Παραλλαγή (Μέρος 2ο)

Συνεχίζουμε με το 2ο μέρος της ανάρτησης σχετικά με την αμφίεση μετά το επερχόμενο φλας του Ήλιου.

Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με την ένδυση του κάτω κορμού και θα παρουσιάσουμε κάποια προαιρετικά υλικά, η χρήση των οποίων θα διευκολύνει σε κάποιο βαθμό την επιβίωση στην ύπαιθρο την περίοδο αυτή.

Να διευκρινίσω πως σκοπός της ανάρτησης είναι να γίνει μια γενική εισαγωγή στον κόσμο του στρατιωτικού ρουχισμού. Υπάρχει πληθώρα στρατιωτικών ενδυμάτων, που ποικίλουν ανάλογα με την ποιότητα και το είδος, οπότε μια συνολική παρουσίασή τους δεν είναι εφικτή.  Ξεκινάμε λοιπόν ….

 Παντελόνι παραλλαγής

Είναι άνετο και προσφέρει ευκινησία και ευελιξία κατά το βάδισμα και το τρέξιμο. Επίσης στα στρατόπεδα η διέλευση των στίβων μάχης και εμποδίων πραγματοποιείται με τη στολή παραλλαγής (χιτώνιο+παντελόνι), οπότε είναι ιδανικό για υπερπήδηση εμποδίων, αναρρίχηση τοίχων, έρπυση στο έδαφος κλπ. Βέβαια, όπως είναι φυσικό με την συχνή χρήση φθείρεται και σκίζεται, γι’ αυτό καλό είναι στο σάκο επιβίωσής  σας να έχετε άλλα 2-3 σαν εφεδρικά.

 Ζώνη στρατιωτικού τύπου

 

Το πλεονέκτημα αυτή της ζώνης είναι ότι αυξομειώνεται όσο θέλετε εσείς, σε αντίθεση με τις κλασσικές ζώνες με τις τρύπες, που σε περιορίζουν. Επίσης μπορεί  να χρησιμοποιηθεί για σφίξιμο και δέσιμο π.χ. του ποδιού σας για να σταματήσετε την κυκλοφορία του αίματος αν σας τσιμπήσει φίδι ή για ακινητοποίηση κάποιου σπασμένου άκρου σε περίπτωση κατάγματος.  Μην ξεχνάτε ότι  στην επιβίωση χρησιμοποιούμε κάθε διαθέσιμο υλικό, είτε τεχνητό είτε φυσικό.

 Στρατιωτική ζώνη από υψηλής αντοχής νάιλον (εναλλακτική)


Όπως παραπάνω.

 Στρατιωτικές μάλλινες κάλτσες

Οι μάλλινες στρατιωτικές κάλτσες είναι κατάλληλες για το κλίμα της Ελλάδος. Το μέγεθός τους ποικίλει και είναι ανάλογο με το μέγεθος των αρβύλων. Οι υπερβολικά μεγάλες κάλτσες διπλώνουν μέσα στα άρβυλα, με αποτέλεσμα να προξενούν φλύκταινες και γδαρσίματα. Αντίστοιχα, οι μικρές κάλτσες φθείρονται γρήγορα και εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία του αίματος στα πόδια.

Επιπλέον, όταν είναι ακάθαρτες γίνονται καλοί αγωγοί της θερμότητας,  αφήνοντας την θερμοκρασία να διαφεύγει με αποτέλεσμα να κρυώνετε. Γι’ αυτό πρέπει να αλλάζετε συχνά κάλτσες και να τις πλένετε σε χλιαρό νερό, διότι σε ζεστό μαζεύουν υπερβολικά. Τέλος για την προστασία από τους τραυματισμούς απλώστε στα πόδια σας (και ανάμεσα στα δάκτυλα) πριν τις πορείες ειδική ποδόσκονη ώστε να διατηρηθούν στεγνά.

 Στρατιωτικά άρβυλα

 

Τα στρατιωτικά άρβυλα σαν υποδήματα έχουν πολλά οφέλη. Υπάρχουν άρβυλα που είναι κατάλληλα για αστικό περιβάλλον, για βουνό, για χιονοσκεπείς περιοχές ή για περιβάλλον κάθε είδους. Σε γενικές γραμμές όμως προστατεύουν από τραυματισμούς των ποδιών (γδάρσιμο, στραμπούληγμα κλπ.) και παρέχουν μια υποτυπώδη προστασία από το νερό. Στην αγορά πωλούνται πάρα πολλά διαφορετικά είδη αρβύλων η ποιότητα των οποίων μπορεί να είναι από μέτρια έως η μέγιστη δυνατή. Πάντως η καλύτερη λύση για την εποχή του φλας είναι να επιλέξετε άρβυλα παντός καιρού και εδάφους, που θα παρέχουν αδιαβροχοποίηση και αντιολισθητικότητα. Επίσης πρέπει να είναι ανατομικά και να επιτρέπουν στα πόδια σας να «αναπνέουν».

 Στρατιωτικά άρβυλα ερήμου

Υπάρχουν άρβυλα ερήμου για  διάφορες χρήσεις. Σε γενικές γραμμές είναι ειδικά για περιβάλλοντα με άμμο και λάσπη. Επίσης είναι ιδανικά για το καλοκαίρι και τις υψηλές θερμοκρασίες. Προσφέρουν καλύτερη παραλλαγή και απόκρυψη από τα άρβυλα μαύρου χρώματος. Βέβαια υπάρχουν και άρβυλα ερήμου που είναι αδιάβροχα και μπορείτε να τα φορέσετε και την χειμερινή περίοδο.

 ΠΡΟΣΟΧΗ ! Ειδικά για την επιλογή των κατάλληλων για εσάς αρβύλων απαιτείται εντατική έρευνα αγοράς. Επισκεφτείτε αρκετά καταστήματα και συμβουλευτείτε το διαδίκτυο για να πάρετε την τελική απόφαση, διότι οι προσφερόμενες επιλογές είναι πολυάριθμες.

 Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η γενική παρουσίαση του στρατιωτικού ρουχισμού. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση κάποιων υλικών, των οποίων η αγορά και η χρήση είναι προαιρετική βέβαια, αλλά θα διευκολύνουν την επιβίωση σας στην ύπαιθρο.

Camel back 


Το  camel back είναι ουσιαστικά ένα έξυπνο σύστημα ενυδάτωσης. Όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα εξωτερικά μοιάζει με σακίδιο πλάτης. Εσωτερικά διαθέτει μια θήκη για νερό, η χωρητικότητα της οποίας μπορεί να είναι από 1 lt (λίτρο) έως και 3 lt (λίτρα) { Προσωπικά έχω ένα camel back 3 lt και με ικανοποιεί απόλυτα. Ίσως υπάρχουν και μεγαλύτερης χωρητικότητας, δεν το έχω ψάξει περαιτέρω}.

 Θήκη νερού


Το φλασκί μπορεί να βγει από το σάκο του camel back και να πλυθεί. Διαθέτει αντιβακτηριδιακή δράση. Φέρει λάστιχο με πώμα και μεγάλο άνοιγμα για εύκολο γέμισμα και άδειασμα.

Είναι απαραίτητο υλικό γιατί μετά το φλας οι πηγές νερού θα είναι περιορισμένες. Έτσι κάθε φορά που θα βρίσκεις μια πηγή νερού θα  μπορείς αφού πρώτα καθαρίσεις το νερό να αποθηκεύσεις μεγάλη ποσότητα (αν είναι διαθέσιμη) στο camel back συνεχίζοντας την πορεία σου για το Αραντίς,  χωρίς  να χρειάζεται να παραμείνεις κοντά στην περιοχή που βρήκες νερό και να καθυστερείς. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεις πόσιμο νερό για τις επόμενες 2-3 μέρες και αυξάνεται το ηθικό σου γνωρίζοντας πως έχεις νερό για να πιεις.

 Υδροδοχείο στρατιωτικού τύπου

Είναι το γνωστό σε όλους υδροδοχείο που παραλαμβάνουν οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες όταν κατατάσσονται στον στρατό. Η χωρητικότητά του είναι 1 lt (λίτρο). Χρησιμοποιείται μόνο για αποθήκευση νερού. Σε συνδυασμό με ένα camel back 3 lt μπορείς  να έχεις 4 lt χωρητικότητα για νερό στη διάθεση σου και κάθε φορά που βρίσκεις μια ικανοποιητική πηγή νερού να τα γεμίζεις.

 Επιγονατίδες

Η χρήση τους είναι προφανής. Μπορείτε να επιβιώσετε και χωρίς αυτές, αλλά καλό είναι να ξέρετε ότι υπάρχει  σαν υλικό  στην αγορά και μπορείτε να τις προμηθευτείτε.

 Επιαγκωνίδες

 

Όπως παραπάνω.

 Γιλέκο μάχης

  
Στην αγορά υπάρχουν πολλών τύπων γιλέκα μάχης. Αυτό που φαίνεται στην εικόνα είναι ενδεικτικό και  όπως βλέπετε έχει αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους. Μπορείτε να μεταφέρεται με αυτό  τα υλικά άμεσης χρήσης, δηλαδή χάρτες, πυξίδα, υδροδοχείο, camel back (κάποια γιλέκα έχουν υποδοχή στο μέρος της πλάτης, όπως φαίνεται και στην εικόνα), S.O.S ΚΙΤ, σκόνη χαλκού, χάλκινες λεπίδες, μαχαίρι κλπ. Αν έχετε μεγάλο σάκο επιβίωσης (πάνω από 45 lt χωρητικότητα) είναι λίγο δύσκολο να τα φοράτε ταυτόχρονα. Μπορείτε να το έχετε μέσα στο σάκο και όταν θέλετε να εξορμήσετε να φοράτε μόνο το γιλέκο.  Αν έχετε απλά ένα σακίδιο και όχι μεγάλο σάκο μπορείτε να τα κουβαλάτε συνεχώς μαζί σας.

Γάντια ψύχους

Είναι πιο αποτελεσματικά από τα γάντια που έχουν υποδοχές για τα δάχτυλα και διατηρούν τη θερμοκρασία ακόμα και σε δριμύ ψύχος. Το μειονέκτημά τους είναι ότι δεν προσφέρονται για «λεπτές» εργασίες.

 Κασετίνα με Φούμο Παραλλαγής 

 
Ιδανικό για να πραγματοποιήσετε παραλλαγή του προσώπου, του λαιμού και των χεριών σας. Επίσης όποιοι αξιωθείτε από τον Θεό να φτάσετε στο Αραντίς,  μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  το κόκκινο χρώμα για να σχηματίσετε τον κόκκινο σταυρό στο μέτωπό σας πριν πείτε την ωδή στον Πολέμαρχο του Θεού.

 Φτάσαμε στο τέλος και του 2ου μέρους της ανάρτησης. Στο 3ο μέρος που θα ακολουθήσει θα προτείνω από τα είδη στρατιωτικού ρουχισμού και υλικού που διατίθενται στο εμπόριο εκείνα τα οποία κρίνω πως είναι τα πιο κατάλληλα και αξιόπιστα για να αγοράσετε, όχι από θέμα φίρμας εννοείται (αυτή είναι δική σας επιλογή), αλλά από θέμα χαρακτηριστικών, ιδιοτήτων και δυνατοτήτων.

 + IC XC NIKA +

  Ajax Dragonkiller 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s