"Greek National Pride" blog / Αμυντική βιομηχανία.

ΗΠΑ: Κυρώσεις – φωτιά, εναντίον της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας…


ΗΠΑ: Κυρώσεις – φωτιά, εναντίον της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας…

Όταν το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, το State Department, εντάσσει στη λίστα των κυρώσεων δεκάδες εταιρίες της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, αυξάνοντας έτσι την πίεση στη Μόσχα, οι τελευταίες και όχι μόνο εξελίξεις, εγείρουν την υποψία ότι πραγματικός στόχος θα μπορούσε να είναι η διακοπή της «αιμορραγίας» παραδοσιακών πελατών της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας, προς την αντίστοιχη ρωσική…

Η νέα λίστα ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας και περιλαμβάνει πού ηχηρά ονόματα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, η οποία αποτελεί τα τελευταία χρόνια «αιμοδότη» της ρωσικής οικονομίας που αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας των κυρώσεων. Κατά συνέπεια, αυτό την έθεσε στο στόχαστρο του αμερικανικού Κογκρέσου. Ή μήπως δεν είναι μόνο αυτό;

Ας δούμε πρώτα τη λίστα, η οποία εκτός από κάθε λογής ρωσική μυστική υπηρεσία, περιέχει όλους τους γνωστούς κατασκευαστές ρωσικών οπλικών συστημάτων πρώτης γραμμής, για όλους τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων παγκοσμίως, πολλά εκ των οποίων σημειώνουν σημαντικές εξαγωγικές επιτυχίες:

Admiralty Shipyard JSC
Almaz-Antey Air and Space Defense Corporation JSC
Dolgoprudny Research Production JSC
Federal Research and Production Center Titan Barrikady JSC (Titan Design Bureau)
Izhevsk Mechanical Plant (Baikal)
Izhmash Concern JSC
Kalashnikov Concern JSC
Kalinin Machine Building Plant JSC (KMZ)
KBP Instrument Design Bureau
MIC NPO Mashinostroyenia
Molot Oruzhie
Mytishchinski Mashinostroitelny Zavod
Novator Experimental Design Bureau
NPO High Precision Systems JSC
NPO Splav JSC
Oboronprom OJSC
Radio-Electronic Technologies (KRET)
Radiotechnical and Information Systems (RTI) Concern
Research and Production Corporation Uralvagonzavod JSC
Rosoboronexport OJSC (ROE)
Rostec (Russian Technologies State Corporation)
Russian Aircraft Corporation MiG
Russian Helicopters JSC
Sozvezdie Concern JSC
State Research and Production Enterprise Bazalt JSC
Sukhoi Aviation JSC
Tactical Missiles Corporation JSC
Tikhomirov Scientific Research Institute JSC
Tupolev JSC
United Aircraft Corporation
United Engine Corporation
United Instrument Manufacturing Corporation
United Shipbuilding Corporation

Όσον αφορά τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες συλλογής στοιχείων, συμπεριλαμβάνονται οι:

>Autonomous Noncommercial Professional Organization/Professional Association of >Designers of Data Processing (ANO PO KSI)
>Federal Security Service (FSB)
>Foreign Intelligence Service (SVR)
>Main Intelligence Directorate of the General Staff of the Russian Armed Forces (GRU)
>Special Technology Center
>Zorsecurity

Η λίστα με τις ρωσικές αμυντικές βιομηχανίες και τις υπηρεσίες του χώρου, είναι απολύτως εντυπωσιακή και περιεκτική, ενώ ανοίγει ένα ακόμα πολύ σοβαρό μέτωπο ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία. Το δε State Department έδωσε στη δημοσιότητα μια συνοδευτική δήλωση η οποία σα να γράφτηκε έχοντας στο μυαλό συνεχώς… την Τουρκία και τους S-400!

Αναφέρει, ότι «θα βοηθήσει φίλους και εταίρους να αποφύγουν δραστηριότητα που υπόκειται σε κυρώσεις, όταν ενισχύουν τις αμυντικές ικανότητες που χρησιμοποιούνται σε συνεργατικές αμυντικές προσπάθειες» (Wherever possible, the United States intends to work with our allies and partners to help them identify and avoid engaging in potentially sanctionable activity while strengthening military capabilities used for cooperative defense efforts).

Θέλει όμως ιδιαίτερη προσοχή από την Ουάσιγκτον, καθώς μπορεί να έχει ανεπιθύμητες επιπτώσεις… Αφενός στα μέτωπα πολεμικής εμπλοκής όπως το συριακό, περιπλέκοντας την αμερικανική εξωτερική πολιτική, εάν υποτεθεί ότι στόχος της είναι να τα κλείσει. Επίσης, επειδή ορισμένες χώρες θα ενοχληθούν σφόδρα, οι συνέπειες στο διπλωματικό πεδίο μπορεί να είναι τέτοιες που μοναδικός κερδισμένος στο τέλος να είναι η Μόσχα.

Αναφέρουμε μόνο μια ενδεικτική σειρά χωρών, κάποιες εκ των οποίων θα μπορούσαν να απορρίψουν τον αυτοπεριορισμό τους στο επίπεδο των εξοπλιστικών τους επιλογών, με την Τουρκία να αποτελεί απλά και μόνο ένα από τα παραδείγματα: Τουρκία, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ…

Καθίσταται προφανές για ποιον λόγο αντιδρά ο Λευκός Οίκος. Όλα δείχνουν ότι εάν δεν διευθετηθεί το εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα στις ΗΠΑ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η κατάσταση δεν πρόκειται να εξομαλυνθεί και οι επιπτώσεις στη διεθνή ασφάλεια θα μπορούσαν να αποδειχθούν εξαιρετικά σοβαρές.

 Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s