"Greek National Pride" blog / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΓΕΕΘΑ & ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΣΤΟΛΟΥ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ


Η χώρα έχει Σύνταγμα και νόμους που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες και εμπειρίες της Πατρίδας μας. Όσο και εάν σε μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού η ιδέα πως οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να εμπλακούν σε επιχειρήσεις εν καιρώ ειρήνης είναι θελκτική και θα αποτελέσει την σωτήρια λύση, είναι σαφές πως μια τέτοια κατεύθυνση θα ήταν ολέθρια.

Η εμπλοκή των Ενόπλων δυνάμεων σε επιχειρήσεις εν καιρώ ειρήνης και η δυνατότητα να συλλαμβάνουν, όπως ακριβώς τα Σώματα Ασφαλείας, οδηγεί το πολίτευμα σε λάθος μονοπάτι. Σε καμμία σύγχρονη δημοκρατία δεν είναι αυτό αποδεκτό, παρά μόνο με συγκεκριμένες εγγυήσεις, όπως η έγκριση του Attorney General στην Αμερική ή την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Πρόεδρο σε συγκεκριμένες χώρες στην Ευρώπης. Αυτές οι χώρες όμως δεν είχαν στο πρόσφατο παρελθόν τους την εμπειρία της στρατιωτικής δικτατορίας. Η κατεύθυνση του Αρχηγείου Στόλου προς την ανάπτυξη δυνατοτήτων σύλληψης, ειδικά όταν τα προφίλ επιχειρήσεων για τα οποία προορίζεται να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή καλύπτεται από τα Σώματα Ασφαλείας, μας οδηγεί σαν χώρα σε μονοπάτια επικίνδυνα. Σε αντίθεση με την άποψη πολλών, η λύση των προβλημάτων της χώρας δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να είναι εξωθεσμική. Δεν είναι λύση στα προβλήματα του λαού μας να συλλαμβάνουν Έλληνες πολίτες οι καταδρομείς, οι αλεξιπτωτιστές ή οι βατραχάνθρωποι της ΔΥΚ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Think News πριν από το καλοκαίρι που διανύουμε επικοινωνήθηκε σε συγκεκριμένους ομαδάρχες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών πως πρέπει να αναπτυχθεί η δυνατότητα σύλληψης με σκοπό την χρήση της σε επιχειρήσεις εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων. Είναι στην διάθεση μας τα ονόματα των Ομαδαρχών και το όνομα του αξιωματικού ο οποίος μετέφερε την διαταγή καθώς και το περιεχόμενο των συζητήσεων που ακολούθησαν εντός της ΔΥΚ.

Μας δημιουργούνται εύλογα απορίες. Ποιο είναι το νομικό πλαίσιο στο οποίο προβλέπεται η σύλληψη ατόμων, και κυρίως Ελλήνων, εντός Ελληνικών ή διεθνών χωρικών υδάτων από τις Ένοπλες Δυνάμεις; Το Π.Ν. δεν έχει δηλώσει ρητά την άρνηση του σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών να εμπλακεί σε επιχειρήσεις εντός των χωρικών υδάτων; Σε περίπτωση σύλληψης, ποια υπηρεσία του Π.Ν. θα πραγματοποιεί την προσαγωγή στα πολιτικά δικαστήρια; Τι θα συμβεί σε περίπτωση σύλληψης στα διεθνή ύδατα; Ποιο δικαστήριο θα δικάσει το αδίκημα και ποια υπηρεσία του Π.Ν. διαθέτει ανακριτικούς υπαλλήλους; Είναι δυνατόν να συλλάβουν άντρες της ΔΥΚ Έλληνες πολίτες;

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη διαβιβαστεί στοιχειοθετημένη καταγγελία στο Ναυτοδικείο που αναλύει στο τακτικό, επιχειρησιακό, στρατηγικό και νομικό επίπεδο τις προθέσεις του Α.Σ. και τους λόγους που αυτές κατα την άποψη πάντα του καταγγέλοντος συνιστούν θεσμική εκτροπή. Φυσικά μόνο η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια για να κρίνει και σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να προδικάζουμε την απόφαση της.

Το Ευαγγέλιο λέει: Έκαστος εφ’ ω ετάχθη  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: