"Greek National Pride" blog / AFRICA / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Καταργούν τον όρκο στα Πανεπιστήμια γιατί περιέχει τη λέξη «αριστεία»


 Εμετική απάντηση Γαβρόγλου στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βάλει σκοπό να ισοπεδώσει τα πάντα σε αυτή την πολύπαθη χώρα.

Αφού ψήφισε μνημόνια από εκεί που θα τα… έσκιζε, ψηφίζει νόμους που της επιβάλει η Νέα Τάξη Πραγμάτων, όπως αυτός για την αλλαγή ταυτότητας και έρχεται διαρκώς σε σύγκρουση με την Εκκλησία για τα θρησκευτικά και την εκκλησιαστική περιουσία, τώρα έχει βάλει στο στόχαστρο και τα Πανεπιστήμια.

Θέλει να καταργήσει τον όρκο στα Πανεπιστήμια γιατί δεν αναγνωρίζει το όρο «αριστεία». Έτσι επειδή θέλουν οι Καρανίκες του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη κλείνει τα μάτια στο γεγονός ότι τα Πανεπιστήμια έχουν γίνει άνδρο ναρκομανών και ταραξιών που διαλύουν την περιουσία των Ελλήνων.

Πρόσφατα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας οργάνωσε τελετή για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών. Όπως σε όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου, οι πρωτοετείς διάβασαν έναν όρκο (δεν ορκίστηκαν πουθενά, σχηματικά η λέξη «όρκος», λέγεται και «διαβεβαίωση»), ο οποίος ήταν ο εξής:

«Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς ξεκινάμε τις σπουδές μας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνδράμουμε στη γνώση θα διατηρήσουμε τις αξίες του Πανεπιστημίου και θα υιοθετήσουμε τη νοοτροπία της αριστείας μέσα από τη μελέτη και την έρευνα.

Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διαβεβαιώνουμε ότι θα φροντίσουμε να δρούμε μέσα κι έξω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με αξιοπρέπεια ήθος και θα συμβάλουμε στη διατήρηση ενός περιβάλλοντος ποιότητας ελευθερίας δημοκρατίας αξιοκρατίας και προσωπικής ανάπτυξης».Αυτά έγιναν στο ΠΑ.ΜΑΚ. και ο ανωτέρω «όρκος» δίδεται περίπου όμοια και στο Harvard και σε χιλιάδες άλλα Πανεπιστήμια.  Ιδού ο αντίστοιχος «όρκος» (pledge) του Harvard:

Αυτό όμως δεν άρεσε καθ’ όλου στην κυβέρνηση της Αριστεράς (όποτε βεβαίως την συμφέρει να είναι κυβέρνηση Αριστερών πεποιθήσεων). Το υπουργείο Παιδείας λοιπόν εξέδωσε μία κατάπτυστη ανακοίνωση σε βάρος του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αχιλλέα Ζαπράνη, αφού βέβαια τον φακέλωσε ως «δεξιό». Και για ένα θέμα που δεν έχει να κάνει με κομματικές τοποθετήσεις, αλλά για το έργο του στο Πανεπιστήμιο. 

Αξίζει να σημειωθεί πώς ο πρύτανης βρίσκεται σε κόντρα με μια μικρή μειοψηφία φοιτητών, που τον προπηλακίζουν συνεχώς και ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάνω από 3% στο ΠΑΜΑΚ. Τον πρύτανη λοιπόν δεν χωνεύουν καμιά εικοσαριά συριζαίες φοιτήτριες, επειδή κάποτε κάλεσε την αστυνομία, όταν ήθελαν να τον …χτίσουν μέσα στο γραφείο του και να τον αφήσουν να πεθάνει.

Και ερχόμαστε τώρα στο μείζον θέμα. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έκανε την επανάσταση του ενάντια στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που μοίρασε τον «όρκο» με μία ανακοίνωση μνημείο αμορφωσιάς, εμπάθειας και Συριζαϊκής ιδεοληψίας. 

Διαβάστε λοιπόν και μόνοι σας τί γράφει η ανακοίνωση-απάντηση που εξέδωσε σε βάρος εντός εκλεγμένου πρύτανη ενός αυτοδιοίκητου Πανεπιστημίου το υπουργείο Παιδείας ενός Ευρωπαϊκού Κράτους:

«Με αφορμή τα όσα αναφέρονται στο σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τον «όρκο» που διένειμε στην τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει:

Προτείνουμε ο κ. πρύτανης να διαβάσει ενώπιον των φοιτητών το εξής κείμενο:

Δεν θα χρησιμοποιώ εμπρηστικές εκφράσεις στις συνεντεύξεις μου, μιας και η ελληνική γλώσσα διαθέτει λεξικό πλούτο ώστε να μπορώ να εκφράζομαι με ευπρέπεια.

Δεν θα στέλνω επιστολές στους συναδέλφους μου πρυτάνεις που με γελοιοποιούν, μιας και η αυτογελοιοποίησή μου αντανακλάται και στο Πανεπιστήμιό μου.

Δεν θα διδάσκω σε εννέα μεταπτυχιακά, μιας και δεν είναι σωστό να διπλασιάζω τον μισθό μου σε βάρος νέων επιστημόνων.

Δεν θα απειλώ ότι θα κλείσω τα μεταπτυχιακά προγράμματα, μιας και η ίδρυση και λειτουργία τους δεν εξαρτάται από εμένα προσωπικά αλλά είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών.

Δεν θα καλώ κάθε λίγο την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, μιας και η Δημοκρατία παρέχει πολλούς τρόπους να επιλύει διαφορές.

Και τέλος, δεν θα ζητήσω από τους φοιτητές και φοιτήτριες να διαβάζουν κείμενα που τους στέλνω, μιας και η αρλουμπολογία πρέπει να έχει όρια.

Ως προς την πρόταση του αντιπρύτανη κ. Σαρτζετάκη, να επιβληθούν τέλη εγγραφής στους φοιτητές του ΠΑ.ΜΑΚ., η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία: Αυτά κύριε αντιπρύτανη, όταν ανοίξετε δικό σας »μαγαζί»».

Αυτά ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται.

Έχουν όμως εξήγηση στην Ελλάδα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να καταργήσει τις παρελάσεις στις Εθνικές Επετείους και γενικώς να υποστείλει την ελληνική σημαία. 

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s