"Greek National Pride" blog

ΑΛΗΤΕΣ «ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ» Πολιτικοί, Δημοσιογράφοι, Επιχειρηματίες ….


ΑΛΗΤΕΣ «ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ» Πολιτικοί, Δημοσιογράφοι, Επιχειρηματίες ….

Η Απόλυτη Διαπλοκή

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
Ο Λάτσης, ο Κωνσταντόπουλος, ο Σημίτης και ο Κακαουνάκης…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
http://www.egerssi.gr

Μετά την πτώση της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, και τον ερχομό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Πατρίδα μας εισήλθε σε μια νοσηρή πολιτική περίοδο, η οποία ζει και βασιλεύει μέχρι και τις ημέρες των Μνημονίων! Την ονόμασαν “Μεταπολίτευση”. Σ΄ αυτή λοιπόν, την “Μεταπολίτευση” ανδρώθηκαν τα πολιτικά τζάκια της διαπλοκής και των απατεώνων. Αυτά στηρίχτηκαν, προωθήθηκαν και μεγαλούργησαν από κάποιους κατ΄ όνομα και μόνο μεγαλοδημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν ως μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών τους, από τη στιγμή που αυτοί δεν ήταν μόνο εκδότες εφημερίδων και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, αλλά αναλάμβαναν και μεγάλα έργα του Ελληνικού Δημοσίου. Επακόλουθη βεβαίως, ήταν και η προσωπική προβολή αυτών των δημοσιογράφων, που κάποια στιγμή εκμεταλλευόμενοι αυτήν την προβολή, μεταπηδούσαν στον πολιτικό στίβο για να ασχοληθούν με την “επίλυση” των προβλημάτων μας. Έτσι, μεταξύ πολιτικής και δημοσιογραφίας, δημιουργήθηκε ένας ομφάλιος λώρος που σφιχταγκάλιασε το κορμί του Ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα να το θρυμματίσει!

Η απόλυτη διαπλοκή πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών

Σας έκανα αυτήν την εισαγωγή – διαπίστωση για να σας τονίσω, πως σε τούτον τον ευλογημένο τόπο δεν υπάρχει καμιά μα καμιά σωτηρία! Γιατί, όλο το Σύστημα κινείται μεταξύ ανέντιμων πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών!

Ωστόσο, από το ελεύθερο – προς το παρόν ακόμη – διαδίκτυο ανακαλύπτει κάποιος “θησαυρούς” ενημέρωσης! Τέτοιους που δεν θα ακούσει σε κανένα τηλεοπτικό σταθμό, σε κανένα ραδιόφωνο, σε καμιά εφημερίδα!

Έναν τέτοιο “θησαυρό” θα σας παρουσιάσω σήμερα και θα ήθελα να γνωρίζω εάν η Ελληνική Δικαιοσύνη ασχολήθηκε ποτέ με αυτές τις καταγγελίες μεγατόνων!

Διαπιστώστε παρακάτω με ονοματεπώνυμα την απόλυτη διαπλοκή μεταξύ πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών!

Το κείμενο που θα διαβάσετε το έγραψε ο έντιμος δημοσιογράφος Νίκος Ρούσσης με τίτλο «Η …”αδέσμευτη” δημοσιογραφία με τα “τυχερά” της» και το άντλησα από την ηλεκτρονική σελίδα “Φιλονόη και φίλοι”!

Είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ!

Εν έτει 1976, λάδωμα από το ΚΚΕ

Νεαρός συντάκτης τότε, του “Οικονομικού Ταχυδρόμου” παρίσταμαι, κατόπιν προσκλήσεως, σε μια συνέντευξη Τύπου που έδινε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλοβιοτεχνών Αδαμόπουλος (στέλεχος του ΚΚΕ) προς τους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ. Μέσα στο ντοσιέ με τα ενημερωτικά χαρτιά, ανακαλύπτω κλειστό φάκελο με 5 χιλιάδες δραχμές. Σηκώνομαι και ρωτάω τον πρόεδρο, τι σημαίνει αυτό; Ο Αδαμόπουλος γίνεται παντζάρι και κατ΄ ιδίαν μου εκμυστηρεύεται ότι “έτσι τον συμβούλευσαν να κάνει για να πάρει δημοσιότητα η συνέντευξη”! Τα καϊνάρια του οικονομικού ρεπορτάζ αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και μου κουνούν το δάχτυλο, λέγοντάς μου ότι “χαλάω την πιάτσα”!

Εν έτει 1978, το λαδωτήρι ο μπάρμπα – Γιάννης ο Λάτσης

Ο επονομαζόμενος και μπάρμπα – Γιάννης ο Λάτσης έχει καλέσει τους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ επάνω σ΄ ένα πλοίο στον Πειραιά, για να μας αναγγείλει ότι, μετά το άνοιγμα του Σουέζ, στέλνει στόλο και τεχνική βοήθεια στην Μέση Ανατολή. Βρίζει χυδαία και δημόσια την τότε πολιτική ηγεσία του τόπου, ότι είναι μαλάκες, άχρηστοι και ότι δεν μπορούν να προβλέψουν καμιά κατάσταση, για το καλό της ελληνικής οικονομίας και της χώρας. Οι επικεφαλείς του αποκαλούμενου – και τότε – λόμπυ του οικονομικού ρεπορτάζ χασκογελούν και χειροκροτούν, χωρίς να κρατούν σημειώσεις. “Τι χειροκροτάτε ρε καργιόλια ”, τους λέει φόρα παρτίδα ο μεγαλοεφοπλιστής. “Πάρτε τα φακελάκια στο ντοσιέ και γράψτε κάτι να αβαντζάρετε την προσπάθεια”!

Αντέδρασα οργισμένος και ήλθε ο Λάτσης και μ΄ έπιασε από τον ώμο. Καταλαβαίνω, μου λέει, είσαι καινούργιος αλλά αν δεν συμμορφωθείς με την πιάτσα, είσαι χαμένος!

Εν έτει 1982, ο Κακαουνάκης, ο Τσάτσος, η ΑΓΕΤ Ηρακλής και ο Σιδέρης

Στα ΝΕΑ πλέον, με μεταγραφή από τον “Οικονομικό Ταχυδρόμο”, έχω προϊστάμενο τον Κακαουνάκη και χτυπά το τηλέφωνό μου. Ένας φίλος (“πηγή” που λέμε) μου μεταφέρει την πληροφορία ότι έχει γίνει ντου στα γραφεία της ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Λυκόβρυση, προκειμένου να κατασχεθούν έγγραφα που αποδεικνύουν την λαθραία εξαγωγή συναλλάγματος εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, που είχε κάνει ο Τσάτσος στην αλλοδαπή, φοβούμενος την επικράτηση του Ανδρέα Παπανδρέου!

Το λέω στον προϊστάμενο και ζητάω φωτογράφο να φύγω για το σημείο.

Κάτσε κάτω μου λέει ο Κακαουνάκης, θα πάει ο Δημάκας (τριών μηνών συντάκτης, σταλμένος από το ΠΑΣΟΚ) με φωτογράφο και εσύ θα συντονίσεις από εδώ το ρεπορτάζ. Κάτι φωτογραφίες που τράβηξε τότε ο Άγης ο Λιόντας, στις οποίες φαίνονταν καθαρά το αμάξι του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γιώργου Σιδέρη να μεταφέρει όλο το αρχειακό υλικό από τα γραφεία της ΑΓΕΤ, δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ! Λεπτομέρειες!

Ο Σιδέρης είχε μια ασφαλιστική εταιρεία, στην οποία είχε ασφαλίσει όλο το προσωπικό της ΑΓΕΤ, ήταν κολλητός φίλος του Κακαουνάκη και όταν έρχονταν στα ΝΕΑ τις γιορτές, για να παίξει ζάρια, άνοιγε μια βαλίτσα τίγκα στο πεντοχίλιαρο!

Αργότερα διαπίστωσα από μια λίστα που μου έδωσε ο τότε προϊστάμενος των Δημοσίων Σχέσεων του Τσάτσου, Θεόδωρος Καλούδης, ότι ο Κακαουνάκης ήταν πρώτος στα pay roll της εταιρείας του Τσάτσου!

Εν έτει 1985, ο Καραπαναγιώτης, η φοροδιαφυγή της Coca – Cola και ο Μανώλης Μαυρομάτης

Ένας φίλος από την Ομοσπονδία Εκτελωνιστών, μου έχει δώσει μια πλαστή ταυτότητα μέλους και μπαίνω στη ζούλα και το μαγνητόφωνα υπό μάλης, στο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας όπου οι άνθρωποι αρχίζουν να ξερνούν για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, που απεκάλυψαν και δεν διερευνήθηκαν ποτέ!

Συγκεντρώνω ένα τεράστιο υλικό και κατόπιν συνεννοήσεως με τον Καραπαναγιώτη (και ευπατρίδη της ελληνικής δημοσιογραφίας αποκαλούμενο), αρχίζω να δημοσιεύω κομμάτια μιας μεγάλης έρευνας για το πώς οι μεγάλες πολυεθνικές της Ελλάδος φοροδιαφεύγουν.

Πρώτο κομμάτι για την φοροδιαφυγή μιας γερμανικής εταιρείας που έφτιαχνε ρουλεμάν για αγροτικά μηχανήματα, δεύτερο κομμάτι μια άλλη πολυεθνική (που δεν θυμάμαι και να με συγχωρείτε) κι εκείνο το βράδυ, συνέτασσα μετά μανίας το κομμάτι που αφορούσε στην φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή που είχε κάνει στην Ελλάδα η Coca – Cola.

Την ώρα που έγραφα, εμφανίστηκε σαν φάντασμα ο Μανώλης Μαυρομάτης (σπορ κάστερ και στο αθλητικό τμήμα των ΝΕΩΝ τότε και μετέπειτα ευρωβουλευτής της ΝΔ και κολλητάρι του Σαμαρά). Έριξε μια διακριτική ματιά στο κείμενό μου και έφυγε ήσυχα όπως ήλθε!

Σε μισή ώρα με κάλεσε ο μακαρίτης ο ευπατρίδης που λέγαμε, μου ανακοίνωσε ότι είναι αναγκασμένος να διακόψει την έρευνα που δημοσιεύαμε, καθότι δεν …πούλαγε και αναγνωρίζοντας ότι είμαι πολύ κουρασμένος, μου έδωσε μια εβδομάδα άδεια!

Τις επόμενες εβδομάδες τα ΝΕΑ είχαν πλημμυρίσει από άμεσες διαφημίσεις της Coca – Cola και κατόπιν έρευνας έμαθα ότι ο Μανώλης ο Μαυρομάτης ήταν μισθοδοτούμενος ως άτυπος επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων αυτής της πολυεθνικής στην Ελλάδα!

(σ.σ. Έτσι, επιλέγονται από τα κόμματα όλοι εκείνοι οι ευρωβουλευτές που μας εκπροσωπούν στην ΕΕ. Διαπίστωση δεύτερη: Την φοροδιαφυγή των πολυεθνικών εταιρειών τη δημιουργούν με το αζημίωτο τα πολιτικά κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα που τα απαρτίζουν τους υποδεικνύουν τρόπους φοροαποφυγής! Τέτοιοι δημοσιογράφοι ευπατρίδες – οι ίδιοι αποδίδουν τους τίτλους – υπήρχαν και υπάρχουν και σήμερα πολλοί! Η κόρη του Καραπαναγιώτη στις βουλευτικές εκλογές του 2009 τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να εκλεγεί. Τον Φεβρουάριο του 2012, όμως, κλήθηκε να αντικαταστήσει τη Μάγια Τσόκλη, που είχε παραιτηθεί, με αποτέλεσμα να καταλάβει τη βουλευτική έδρα. Στις 17 Μαΐου 2012 διορίστηκε υπηρεσιακή Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην Κυβέρνηση Πικραμμένου. Σήμερα είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ).

Εν έτει 1986, ο Κωνσταντόπουλος και ο Σημίτης

Το 1986 ξεσπάει το σκάνδαλο της Τραπέζης Κεντρικής Ελλάδος, όπου έχει εξαφανισθεί ο τότε πρόεδρός της (με τρία διαβατήρια) Φειδίας Δούκαρης, έχοντας μεταβιβάσει στο εξωτερικό ένα δυσθεώρητο ποσό και αφήνοντας την Τράπεζα σύξυλη, για να κρατικοποιήσει μετέπειτα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. του “μεγάλου” ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου)!

Δικηγόρος των εργαζομένων, στους οποίους είχε έντεχνα φορτώσει ο Δούκαρης όλη αυτή την ιστορία ο Νίκος Κωνσταντόπουλος (σ.σ. πρόεδρος του Συνασπισμού που μετεξελίχθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ) και μπαμπάς της ανάρμοστης!

Με την συνεργασία του και με βάση το ρεπορτάζ μου, αποκαλύπτω ότι ιδρυτικό μέλος της Τραπέζης Κεντρικής Ελλάδος ήταν η γυναίκα του Κώστα Σημίτη, Δάφνη, ότι ο μεγαλύτερος μέτοχός της ήταν ο αποθανών Χρήστος Λαμπράκης (σ.σ. ιδιοκτήτης τότε της εφημερίδας τα ΝΕΑ) και ότι στα pay roll – έτσι χωρίς λόγο και αιτία – αυτής της Τραπέζης ήταν ο τότε διευθυντής του Οικονομικού Ταχυδρόμου (σ.σ. ιδιοκτησίας Λαμπράκη) Γιάννης Μαρίνος (μετέπειτα ευρωβουλευτής της ΝΔ), ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Δημήτρης Στεργίου και όλο το λόμπυ του οικονομικού ρεπορτάζ! Και μετά ήλθαν οι μέλισσες, ο …Μαυρίκος και ο Παππάς που θα εξυγιάνει τον χώρο της ενημέρωσης!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s