"Greek National Pride" blog / AFRICA

ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


 ΤΙΝΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ! ΔΥΟ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΛΕΕΙ Η ΕΛΑΣ! 

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ 40 ΛΕΠΤΩΝ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ)

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στο κτίριο του Εφετείου της Αθήνας. Άγνωστος τηλεφώνησε σε εφημερίδα και ιστοσελίδα στις 2 και 55, προειδοποίησε ότι υπάρχει βόμβα η οποία θα σκάσει στις 3:20.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε τσάντα την οποία άφησαν μπροστά από το κτίριο δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η περιοχή αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στο σημείο μετέβησαν και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι συγκεντρώνουν στοιχεία προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας και να βρουν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Éó÷õñüò åêñçêôéêüò ìç÷áíéóìüò åîåñÜãåé ôá îçìåñþìáôá óôï Åöåôåßï Áèçíþí êáé ðñïêÜëåóå åêôåôáìÝíåò êáôáóôñïöÝò óôçí ðñüóïøç ôïõ êôÞñéïõ. ÕðÞñîå ðñïåéäïðïéçôéêü ôçëåöþíçìá óå äõï ìÝóá åíçìÝñùóçò,ÐáñáóêåõÞ 22 Äåêåìâñßïõ 2017 (ÅUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ : Οι πρώτες εικόνες από το Εφετείο Αθηνών μετά την έκρηξη της βόμβας

Éó÷õñüò åêñçêôéêüò ìç÷áíéóìüò åîåñÜãåé ôá îçìåñþìáôá óôï Åöåôåßï Áèçíþí êáé ðñïêÜëåóå åêôåôáìÝíåò êáôáóôñïöÝò óôçí ðñüóïøç ôïõ êôÞñéïõ. ÕðÞñîå ðñïåéäïðïéçôéêü ôçëåöþíçìá óå äõï ìÝóá åíçìÝñùóçò,ÐáñáóêåõÞ 22 Äåêåìâñßïõ 2017 (ÅUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Αμέσως, η αστυνομία κινητοποιήθηκε και η περιοχή εκκενώθηκε. Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 03:25.

bomba2

bomba5

bomnba3

booo

Οι πρώτες φωτογραφίες από το κτήριο του Εφετείου, ελάχιστα λεπτά μετά την βόμβα:

Όπως δήλωσε η ίδια χαρακτηριστικά «ο καπνός από την βόμβα στο Εφετείο φαινόταν από μακριά, δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη».

Η δημοσιογράφος που κατοικεί επί της Αλεξάνδρας, διαγωνίως απέναντι από το κτήριο του Εφετείου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, τόνισε ότι «όλοι οι περίοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους, ενώ άμεσα αποκλείστηκε η κυκλοφορία στην Αλεξάνδρας από δύο περιπολικά»

.Επίσης, «ένα ακόμα όχημα της Αστυνομίας φώναζε στους κατοίκους να μην κατεβαίνουν στο δρόμο, αλλά να παραμείνουν στα σπίτια τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΆ ΤΗΣ

Πηγή φωτογραφιών: eurokinissi

ΤΟΥΣ ΕΙΔΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!

ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΥΡΟ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗ ΒΟΜΒΑ.

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ: ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΞΑ «ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ;»

02

Βόμβα στο Εφετείο: «Είδα δυο άντρες να κρατούν ένα σακίδιο πλάτης και να έχουν ανέβει τη σκάλα που οδηγεί στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου του Εφετείου. Ήμουν μέσα στο κτίριο και τους είδα από τη τζαμαρία», είναι τα λόγια του αστυνομικού που είδε τους τρομοκράτες να τοποθετούν την βόμβα στο Εφετείο

 

«Βγήκα έξω και τους φώναξα «τι θέλετε εδώ;;». Τότε ο ένας από τους δυο άφησε στην κολώνα το σακίδιο και έτρεξαν να φύγουν. Κατέβηκαν τη σκάλα και στην οδό Λουκάρεως ήταν σταθμευμένο ένα νομίζω χρυσάφι αυτοκίνητο στο οποίο μπήκαν και εξαφανίστηκαν….».

 

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΚΑΙ: ΔΕΙΤΕ πως ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ το ΕΦΕΤΕΙΟ οι ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ! (ΦΩΤΟ)

Έτσι περιέγραψε στα στελέχη της ΕΛΑΣ ο αστυνομικός φρουρός του εφετείου Αθηνών τη στιγμή που οι τρομοκράτες έφτασαν μέχρι την είσοδο των δικαστηρίων και τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

 

Την ίδια ώρα, άγνωστος τηλεφωνούσε στην Εφημερίδα των Συντακτών και σε ιστοσελίδα λέγοντας ότι σε 40 λεπτά θα σκάσει βόμβα.

Ο χώρος αποκλείστηκε και πέντε λεπτά νωρίτερα από το χρονικό όριο που είχαν δώσει οι δράστες, σημειώθηκε η έκρηξη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στην επιχείρηση τοποθέτησης της βόμβας συμμετείχαν τέσσερα άτομα, που προσέγγισαν το σημείο με λευκό φορτηγάκι. Δύο εξ αυτών βγήκαν από το όχημα και τοποθέτησαν τσάντα παγιδευμένη με εκρηκτικά μπροστά στο Εφετείο.

 

Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι αρκετά μεγάλες, καθώς έχουν σπάσει τα τζάμια σχεδόν μέχρι το δεύτερο όροφο του Εφετείου, ενώ υπάρχουν ζημιές και σε απέναντι πολυκατοικίες. Η πρόσοψη των δικαστηρίων έχει σχεδόν καταστραφεί.

6

Οι αξιωματικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών κάνουν λόγο για ωρολογιακό μηχανισμό μεγάλης ισχύος και μετέφεραν τα υπολείμματα στα εργαστήρια για να διαπιστώσουν τι είδος εκρηκτικής ύλης χρησιμοποίησαν οι δράστες.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΙΝΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

εξωφυλλο

Αναβρασμός επικρατεί από το πρωί στις Τάξεις των Δικαστών και των Εισαγγελέων για την άναδρη και ύπουλη επίθεση στο Εφετείο Αθηνών.

Με καλάσνικοφ πυροβόλησε ο ένας από την ομάδα των τριών που τοποθέτησαν τη βόμβα στο Εφετείο Αθηνών, τον αστυνομικό φρουρό, o οποίος επιχείρησε να τους καταδιώξει, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία.

 

Αυτό προκύπτει από τον κάλυκα που βρέθηκε στην οδό Λουκάρεως, όπου περίμενε τους δύο από τους δράστες που τοποθέτησαν τη βόμβα ο τρίτος της ομάδας, ο οποίος οδηγούσε το μικρό βαν, μέσα από το οποίο πυροβόλησε εναντίον του αστυνομικού.

 

Ο κάλυκας εξετάζεται αυτή την ώρα για να διαπιστωθεί αν ανήκει στο όπλο που έχει χρησιμοποιήσει σε επιθέσεις ή άλλες εγκληματικές ενέργειες, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο κάλυκας είναι διαμετρήματος 7,62Χ39mm και παραπέμπει σε πολεμικό τουφέκι τύπου καλάσνικοφ.

 

Όσον αφορά στο όχημα που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες, είχε κλαπεί το 2015 από περιοχή του Κέντρου της Αθήνας, ενώ έφερε πινακίδες κυκλοφορίας όμοιου οχήματος, που κυκλοφορεί νόμιμα σε περιοχή των Νοτίων προαστίων. Πρόκειται για ένα μικρό βαν, το οποίο χρησιμοποίησαν για την διαφυγή τους και το έκαψαν προφανώς για να εξαφανίσουν τα ίχνη.

 

Η οδός Λουκάρεως παραμένει αποκλεισμένη από τα ξημερώματα. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης των Εγκληματολογικών Ερευνών ελέγχει τον τόπο της έκρηξης, κάτω από βροχή, για να συλλέξει όλα τα στοιχεία που μπορεί να σχετίζονται με την επίθεση και να αποδειχθούν χρήσιμα στην έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σχετικά με τους δράστες.

 

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Αστυνομία, οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις και συγκεκριμένα οι δύο που άφησαν το σακίδιο με τη βόμβα στην είσοδο του Εφετείου και ο οδηγός του βαν που τους περίμενε στο αυτοκίνητο, επί της οδού Λουκάρεως.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον αστυνομικό φρουρό, ο οποίος ήταν μέσα στο κτίριο, αμέσως μετά την εναπόθεση τσάντας που περιείχε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών, κατά την προσπάθεια διαφυγής τους. Στη θέα του αστυνομικού σκοπού, ο συνεργός των δραστών που ανέμενε στο όχημα, πυροβόλησε μια φόρα εναντίον του, χωρίς ωστόσο να του επιφέρει τραυματισμό. Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι ζημιές από την έκρηξη είναι εκτεταμένες.

 

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα της οργάνωσης που πραγματοποίησε την επίθεση, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης ή αναφορά στο όνομα, από τον άνθρωπο που έκανε τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

 

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν ως πιθανότερη εκδοχή να πρόκειται για την Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), καθώς το σημερινό χτύπημα, έχει ομοιότητες με τις βομβιστικές επιθέσεις στην EUROBANK στην οδό Σανταρόζα και στον ΣΕΒ στο Σύνταγμα, καθώς και τη βομβιστική απόπειρα στο υπουργείο Εργασίας, για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η ΟΛΑ.

 

Άλλωστε, ακόμα και το πολεμικό Καλάσνικοφ, που φαίνεται ότι είχαν στην κατοχή τους οι δράστες, αποτελεί ένα όπλο που χρησιμοποιείται από επιθέσεις της ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν τον αστυνομικό που είδε τους δράστες, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν υλικό από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους βομβιστές πριν και μετά την επίθεση.

http://www.makeleio.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s