"Greek National Pride" blog / ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Μεγάλο βήμα για την έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό


Ένα σημαντικό πρώτο βήμα έγινε για την επένδυση στο Ελληνικό, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίθηκε το κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Στόχος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι να έχει υπογραφεί αύριο το μεσημέρι από τους συναρμόδιους υπουργούς, (τον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο, την υπουργό Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου και την υφυπουργό Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου), έτσι ώστε στις 28 του τρέχοντος μήνα να υποβληθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν σοβαρές μεταβολές στο Προεδρικό Διάταγμα σε σχέση με το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του ακινήτου που υπέβαλαν οι επενδυτές, ενώ παραμένουν ως έχουν οι έξι ουρανοξύστες ύψους 200 μέτρων.

Πρακτικά, τα παραπάνω σημαίνουν ότι εφόσον το Προεδρικό Διάταγμα πάρει σύντομα το πράσινο φως από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ανοίγει ο δρόμος ώστε μέσα στο 2018 να ξεκινήσουν τα πρώτα εκσκαφικά έργα στο πρώην αεροδρόμιο.

Ας ελπίσουμε ότι το 2018 θα μπει με… αναπτυξιακό ρυθμό.

Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό νωρίτερα ο Όμιλος Olympia από κοινού με την VNK Capital ανακοινώνουν την είσοδό τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development S.A. με ποσοστό 12,8%.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο μέσω πακέτου 10.227.206 τεμαχίων, στην τιμή των 5,40 ευρώ, ενώ η συνολική αξία του πακέτου ανήλθε στα 55.226.912 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Olympia Group

Ο Όμιλος Olympia από κοινού με την VNK Capital ανακοινώνουν την είσοδό τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development S.A. με ποσοστό 12,8% μέσω του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings.

Η συγκεκριμένη επένδυση της Voxcove Holdings στην εισηγμένη LAMDA DEVELOPMENT S.A., αφορά σε τοποθέτηση μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. έχει επιδείξει ένα επιτυχημένο ιστορικό επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, ενώ η επερχόμενη δημιουργία του έργου στο Ελληνικό θα συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην ανάπτυξη της χώρας, καθιστώντας την επενδυτικό, τουριστικό και πολιτισμικό προορισμό. Η είσοδος του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings στο μετοχικό κεφάλαιο της LAMDA DEVELOPMENT S.A. την παρούσα χρονική συγκυρία, υπογραμμίζει την πίστη των δύο εταιριών (VNK Capital και Olympia Group) στις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η ελληνική επιχειρηματικότητα και δη ο ιδιωτικός τομέας χρειάζεται να επενδύσει στο παραγωγικό μέλλον της χώρας, ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία και σταδιακή αποκατάσταση της διεθνούς της εικόνας.

Η Ελλάδα διανύει μία φάση σταδιακής ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών και με σωστό σχέδιο και στρατηγική θα κερδίσει το στοίχημα της επιστροφής σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, με ενισχυμένη αισιοδοξία και θετικές εκτιμήσεις για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τοποθετείται η απόφαση της Voxcove Holdings στην LAMDA DEVELOPMENT S.A..  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s