"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / Τουρκία

Δεν «μάσησαν» στις απειλές των Τούρκων: Οι κρίσιμες στιγμές του επεισοδίου στα Ίμια και ο ήρωας – κυβερνήτης


Ανατριχιαστικές περιγραφές

Οι κρίσιμες στιγμές, του παρολίγον θερμού, επεισόδιου που καταγράφηκε στα Ίμια την προηγούμενη Τετάρτη, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Πριν ακριβώς από μια βδομάδα, η *** ελληνική κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και τουρκικό περιπολικό «συγκρούστηκαν», με αφορμή την επιμονή των Τούρκων να μην «ξεκουμπίζονται» από το σημείο θεωρώντας ότι οι βραχονησίδες είναι δικές τους.

Ο Τούρκος Κυβερνήτης φωνάζει να φύγει η Κανονιοφόρος «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» απο τα Ιμια γιατί είναι στα τουρκικά χωρικά ύδατα … Ο Κυβερνήτης της Κανονιοφόρου συνεχίζει απτόητος την πορεία του και κόβει ταχύτητα…Αν ο Κυβερνήτης της Κ/Φ Νικηφόρος συνέχιζε χωρίς να κόψει ταχύτητα η βύθιση της Τούρκικης ακταιωρού ήταν δεδομένη. Η τουρκική ακταιωρός δεν δίστασε να συγκρουστεί με ένα πλοίο πολύ μεγαλύτερο , ενδεικτικό των πολεμικών προθέσεων των Τούρκων.

Ας περάσουμε τώρα στις περιγραφές, που πραγματικά είναι συγκλονιστικές:

«Παραμείναμε εκεί. Σταθεροί. Τηρήσαμε την πορεία μας. Και δεν κόψαμε ούτε μια στροφή. Αυτό έχει σημασία. Ήταν μια σχεδιασμένη κίνηση από πλευράς τους. Το παλικάρι ανταπεξήλθε όπως έπρεπε.» αναφέρει υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΓΕΝ. Προσθέτει δε στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στη γείτονα: |Και δεν είναι μόνος, Υπάρχουν κι άλλοι. Ψυχωμένοι και επαγγελματίες και θαλασσινοί»

Οι κρίσιμες στιγμές

«Πίσω από τις πόρτες του πλοίου ήταν όλοι έτομοι. Στο κατάστρωμα δεν κυκλοφορούσε κανένας και ήταν όλοι έτοιμοι.»

«Αυτοί ήταν τέσσερις. Ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου ακολουθούσε το τουρκικό πολεμικό στις 500 γυάρδες από πίσω και ήταν τα τρία του τουρκικού λιμενικού που προσπαθούσαν να του ανακόψουν την πορεία.

Αυτός κρατούσε σταθερή πορεία, ταχύτητα, δεν έκανε κανέναν χειρισμό, δεν αυξομείωσε να δημιουργήσει καμμία σύγχυση ή ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος.» Οι τούρκοι όμως είχαν μια ξεκάθαρη επιδίωξη: «Αυτοί τον παρενοχλούσαν έχοντας υψηλότερη ταχύτητα περνώντας από την πλώρη του ακόμη και στα δέκα μέτρα. Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα που περνάει η τουρκική SG στα δέκα μέτρα από την πλώρη του.»

Το εγκληματικό σχέδιο βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη:

«Όταν βλέπεις έναν να σου έρχεται από δεξιά με μεγάλη ταχύτητα και σε περνάει δέκα μέτρα από την πλώρη, πρέπει να έχεις ολύμπια ψυχραιμία εκείνη τη στιγμή, να μην κόψεις ταχύτητα, να μην στρέψεις το πλοίο σου, να παραμείνεις σταθερός σε αυτό που κάνεις.

Θέλει ψυχή για να το κάνεις.

Το παλικάρι αυτό απέδειξε ότι έχει ψυχή. Το πλήρωμα του ήταν έτοιμο.

Τα πυροβόλα του ήταν έτοιμα, και θα έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνει όταν θα ερχόταν η ώρα. Είναι δεδομένο. Αλλά τον είχαν τέσσερις και τον “παίζανε”. Ένα το πολεμικό και τρεις οι ακτοφυλακίδες του λιμενικού της Τουρκίας. Μόνος του με τέσσερις. Και ήταν ψυχραιμότατος.»

 Ο Ηρωας Κυβερνήτης 

Δείτε τα βίντεο από τις προκλήσεις των Τούρκων: 

Η ιστορία της Κανονιοφόρου

Η Κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ είναι η δεύτερη τύπου ΜΑΧΗΤΗΣ, εξ’ ολοκλήρου Ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης. Ενεργοποιήθηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (Σκαραμαγκά) την 30 Μαρτίου 2004.

Από την ενεργοποίησή της μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει σειρά αποστολών, κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έχει συμμετάσχει σε πολλές ασκήσεις του Στόλου, μεγάλης, μεσαίας και μικρής κλίμακας. Εκτός αυτών έχει συμμετάσχει σε διάφορες εθιμοτυπικές εκδηλώσεις, σε αποστολές εξωτερικού με πολυεθνική συμμετοχή και λοιπές αποστολές κοινωνικού περιεχομένου.

Όπως γράφει το site του Πολεμικού Ναυτικού η ελληνική Σημαία, που κυματίζει περήφανα στον ιστό, αποτελεί και το σύμβολο της αποστολής της.

Προβάλλει τα χρώματά της σε όλο το Ανατολικό Αιγαίο αλλά και όπου κληθεί, με σκοπό την υπεράσπιση του φυσικού της χώρου, δηλαδή των θαλασσίων συνόρων μας.

Διάσπαρτα είναι τα νησιά του Αιγαίου, μέρη που η Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ τιμά και την τιμούν όποτε σ’ αυτά βρίσκεται για ξεκούραση του πληρώματός της.

Η πορεία της Κανονιοφόρου πάντα Ανατολική άγρυπνα να επιτηρεί, έτοιμη να αναλάβει δράση, διατηρώντας πλήρη εικόνα της περιοχής.

*** ελληνική κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και τουρκικό περιπολικό «συγκρούστηκαν»,

πηγη

Σχολιάστε