"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / Κύπρος / Τουρκία

ΕΚΤΑΚΤΟ- Υπό τουρκική «ομηρεία» παραμένει το κυπριακό γεωτρύπανο


Σπεύδει η Φρεγάτα «Λήμνος» μαζί με γαλλικό πλοίο και υποβρύχια

Μετά από εντολή του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας η Φρεγάτα «Λήμνος» έχει καταπλεύσει στο  λιμάνι Λεμεσού , ενώ συμμετείχε  στη δύναμη της UNIFIL. Πιθανότατα συνοδεύεται από υποβρύχιο τύπου  Τ-214 «Παπανικολής».

Το ελληνικό πολεμικό πλοίο «αποσπάστηκε» από την ευρωπαϊκή ναυτική δύναμη , εφόσον ενημερώθηκαν και οι Βρυξέλλες για την «ομηρία» του πλωτού γεωτρύπανου της εταιρείας ΕΝΙ και την κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή.   

Επίσης την θαλάσσια περιοχή έχει προσεγγίσει πολεμικό σκάφος του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού που διενεργεί περιπολίες στην Ανατολική Μεσόγειο και ανήκει στην ίδια δύναμη.

Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ (F 451)

Διαστάσεις: 130,5/14,6/6,2 μέτρα
Εκτόπισμα: 3.630 τόν.
Πρόωση: COGOG , 2 Α/Σ RR Olympus (ισχύς 56.800 H P ) – 2 Α/Σ RR Tyne 10 (ισχύς 10800 ΗΡ).
Ταχύτητα: 30 κόμβοι
Πλήρωμα: 198
Οπλισμός: 2 πυροβόλα 76χιλ. ΟTΟ Melara, 2 συστήματα εγγύς προστασίας Phalanx, σύστημα Κ/Β Ε.Ε. Harpoon και Ε/Α Sea Sparrow.

Επίσης Α/Υ τορπίλες και σύστημα ΗΝ αντίμετρων. Έχει δυνατότητα μεταφοράς 2 Ε/Κ ΑΒ 212ASW

Πληροφορίες φέρουν την ΕΕ να έχει «ενημερωθεί» και αναμένεται να  εκδώσει ανακοινωθέν , ενώ επίσης το Παρίσι αναμένεται ότι θα στείλει ενδεχομένως και άλλα πολεμικά πλοία , όπως φρεγάτες FREMM με πυραύλους SCALP NAVAL, οι οποίες θεωρούνται οι καλύτερες στο είδος τους.

Την ίδια στιγμή στην Κύπρο ο Πρόεδρος και το επιτελείο του με προσοχή και με κινήσεις σχεδιασμένες κλιμακώνουν τις αντιδράσεις στην τουρκική προκλητικότητα, η οποία θα χτυπήσει «κόκκινο» το επόμενο διάστημα.  

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα εγκαταλείψει κυριαρχικά δικαιώματα λόγω των προκλήσεων της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη», ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτηρίζει το Ενεργειακό ως κίνητρο της λύσης του Κυπριακού.

Εντωμεταξύ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις στο πλωτό  γεωτρύπανο SAIPEM 12000 ανέφερε ότι η Κύπρος σε συνεργασία με εταιρείες και Ιταλία προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

«Δεν υπάρχει κάτι που να μας ανησυχεί, με απόλυτη ψυχραιμία προβαίνουμε σε όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, τονίζει ο ίδιος.

Πρωταγωνιστής των διαβημάτων είναι η Ιταλία, ο πρωταγωνιστικός αυτός ρόλος, τονίζει και την ενόχληση της Ρώμης από τις προκλήσεις.

Σε συνεχή επαφή με Ιταλία και ΕΝΙ η Κύπρος

Είναι γνωστή η συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, εμείς δεν θα παρασυρθούμε σε τέτοιες ενέργειες ή σε διάλογο. Είναι ξεκάθαρα τα ενεργειακά μας δικαιώματα, συνεχίζουμε κανονικά και απρόσκοπτα τους σχεδιασμούς μας», είπε ο Εκπρόσωπος.

«Είναι ξεκάθαρη πρόθεση τόσο της ιταλικής κυβέρνησης όσο και της εταιρείας ΕΝΙ για απρόσκοπτη συνέχιση των ενεργειακών τους σχεδιασμών», συνέχισε.

Αναφορικά με την συνάντηση του Κύπριου προέδρου  με τον Σπέχαρ, ο ίδιος  ανέφερε ότι «μέσα στο πλαίσιο συζήτησης για επανέναρξη διαλόγου, συμβαδίζουν αυτές οι συμπεριφορές της Τουρκίας, και είναι κάτι που θα τεθεί στο τραπέζι», ξεκαθάρισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Ερντογάν έχει σχέδιο να εξάγει το «τέλμα» στο οποίο έχουν  περιπέσει οι τουρκικές δυνάμεις στην Συρία και στην επιχείρηση για την κατάληψη της Αφρίν, στην Κύπρο .

Αυτό όμως είναι το ένα σκέλος , διότι το άλλο αφορά τις ξεκάθαρες βλέψεις των Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ στην οποία θα προβούν και σε άλλες προκλήσεις μέχρι να δημιουργηθεί «πολεμικό επεισόδιο» για αμφισβητήσουν ελληνικό θαλάσσιο χώρο .

Η «ψυχραιμία και η νηφαλιότητα» που ακούγονται από τα επίσημα χείλη σε Κύπρο και Αθήνα δεν συνιστούν σχέδιο αντιμετώπισης του νέο-οθωμανού εισβολέα σε καμία περίπτωση .

Για αυτό και τα τουρκικά πλοία πρέπει να νιώσουν την «καυτή ανάσα» του ελληνικού πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας μας  λόγω του δόγματος κοινής άμυνας για να κάνουν «κράτει» οι Τούρκοι στην άνανδρη «συμπεριφορά τους» αλλιώς…..

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s