"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ύπουλο σχέδιο της κυβέρνησης κατά της Εκκλησίας: Πάνε να αρπάξουν τα τάματα της Παναγίας της Τήνου


 Στοχοποιούν Ιεράρχες που πρωτοστάτησαν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία

Ύπουλο σχέδιο κατά της Εκκλησίας, προκειμένου να πληγεί η ηγεσία της και ειδικά οι Μητροπολίτες που πρωτοστάτησαν στα συλλαλητήρια κατά της παράδοσης του όρου «Μακεδονία» φαίνεται πώς έχει βάλει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.

Η τροπολογία που αφορά στο Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας της Τήνου αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί, όπως και το να δεσμευτούν τα τάματα και η περιουσία του συγκεκριμένου Ιδρύματος.

Η κυβέρνηση άλλωστε και ειδικά συγκεκριμένοι υπουργοί, όπως ο νυν Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, έχουν δείξει τις ιδεοληψίες τους που στρέφονται κατά της Εκκλησίας της Ελλάδας και συγκεκριμένων Ιεραρχών, όπως είναι ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος. Κι αυτός δεν είναι καθ’ όλου τυχαίο.

Η τροπολογία μάλιστα που αφορά στο Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου προκάλεσε και την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, ως προέδρου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο οποίος με επιστολή του ζήτησε από τον κ. Γαβρόγλου να μην κάνει αποδεκτή την τροπολογία «κρατικοποίησης» του Ιδρύματος. Η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Παιδείας ήταν αποκαλυπτική των κυβερνητικών προθέσεων και της απέχθειας του ΣΥΡΙΖΑ προς την Εκκλησία.

«Θα πρέπει η Ιεραρχία να είναι πιο μετρημένη στα λόγια της.

Η δημοκρατία είναι για όλους και όχι για ορισμένους», απάντησε ο βαρύς κ. Γαβρόγλου στον κ. Ιερώνυμο που είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, «οι μονομερείς νομοθετικές πρωτοβουλίες επιστρέφουν την πολιτική και θρησκευτική ζωή της Πατρίδας σε παλαιές και επώδυνες περιόδους πραξικοπηματικών επεμβάσεων της Πολιτείας σε εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Ουσιαστικά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δια του υπουργού Παιδείας φαίνεται ότι εκδικείται την Εκκλησία και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο για την ρητή και ξεκάθαρη στάση που τήρησαν στο ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων και σε αυτό της εκπροσώπησης της Εκκλησίας στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο.

Αυτό το ύπουλο και εκδικητικό σχέδιο της κυβέρνησης το έκανε ακόμη πιο σαφές η Κάτια Μακρή σε ρεπορτάζ του «Star». Όπως είπε στόχος της κυβέρνησης είναι να «κρατικοποιήσει» ένα ίδρυμα με πολύ μεγάλα έσοδα και να πλήξει και να αποδυναμώσει τον Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου και Μυκόνου, κ. Δωρόθεο, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό και διάβασε την απόφαση της ιεραρχίας.

«Και επειδή ο κ. Δωρόθεος είναι αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση στέλνει ένα μήνυμα απευθείας στον Αρχιεπίσκοπο ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα η ίδια. Η αντίδραση του κ. Ιερώνυμου ήταν σφοδρή και έπεται συνέχεια. Η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΣτΕ για να ακυρώσει το νόμο» τόνισε δημοσιογράφος και κατέληξε:

«Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει ο πόλεμος με την Εκκλησία. Ξέρω ότι ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας που έγινε στόχος της Εκκλησίας, στον ανασχηματισμό βρέθηκε σπίτι του. Θα δούμε σύντομα ποια θα είναι η τύχη του κ. Γαβρόγλου».

Την ίδια στιγμή στο πλαίσιο των δυσβάστακτων μνημονιακών υποχρεώσεων η κυβέρνηση μέσω του TAIPED βγάζει στο σφυρί επτά ακίνητα που περιλαμβάνουν και ιαματικές πηγές, μεταξύ αυτών και των Θερμοπυλών, βαπτίζοντάς το με φανφάρες ως αξιοποίηση.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ ‘Αρη Ξενόφο, στην ημερίδα «Investors’ Workshop: Development οf Thermal Springs in Greece», την οποία διοργάνωσε το Enterprise Greece σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και με την αρωγή της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Όλα στο βωμό του κέρδους των ξένων Funds και των πολιτικών σκοπιμοτήτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στόχο έχουν να διαλύσουν τη χώρα και τους θεσμούς και να πλήξουν την θρησκεία των Ελλήνων τα πιστεύω τους.

Ο κ. Ιερώνυμος μεταξύ άλλων ανέφερε πως ζητήματα της επικαιρότητας διεκδικούν την άρθρωση εκκλησιαστικού λόγου αληθείας και συνέσεως, στέλνοντας μήνυμα πως η Εκκλησία θα συνεχίσει να παρεμβαίνει προς απογοήτευση των ψευτοπροοδευτκών δικτατορίσκων που απαιτούν να σιωπά!

Ιδιαίτερη σημασία έχει όμως μια φράση του για την μορφή της αντίδρασης της Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος λοιπόν χρησιμοποίησε την φράση “ήρεμο θάρρος” προκειμένου να περιγράψει την τακτική του επόμενου χρονικού διαστήματος. Δηλαδή ούτε κραυγές αλλά ούτε και απάθεια….

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s