"Greek National Pride" blog / ΑΡΜΕΝΙΑ / Τουρκία

Στο κρεβάτι του Προκρούστη η Τουρκία: Σε εμπόλεμη κατάσταση ξανά με Αρμενία – Αποδεσμεύει δυνάμεις από Άγκυρα-Έβρο ο Ερντογάν


Ισχυρές δυνάμεις δυνάμεις συνεχίζει να μεταφέρει η Τουρκία προς τα σύνορα με την Αρμενία.

Ανήσυχοι οι Τούρκοι πολίτες παρατήρησαν στρατιωτικές φάλαγγες με κατεύθυνση τα σύνορα με Αρμενία αλλά και την Μαύρη Θάλασσα.

Οι δύο χώρες μπαίνουν πλέον σε αχαρτογράφητα νερά μετά την ακύρωση της μεταξύ τους συμφωνίας ειρήνης.

H Toυρκία πριν λίγο μετέφερε δυνάμεις προς την Μαύρη Θάλασσα, τον Πόντο και τα σύνορα με την Αρμενία.  Φαίνεται ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν πάει για τρία μέτωπα σε Συρία-Αιγαίο-Κύπρο και Αρμενία με σκοπό την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στο Βίντεο φαίνεται η μεταφορά συστημάτων υποκλοπών και πυραύλων εδάφους εδάφους. Την είδηση «βόμβα» για την ρήξη στις σχέσεις των δύο χωρών μετέδωσε η αρμενική τηλεόραση.

Η συμφωνία υπεγράφη το 2009 για να δώσει τέλος σε έναν… αιώνα έχθρας. Η Αρμενία προχώρησε στην ακύρωση της ειρηνευτικής συμφωνίας που είχε υπογράψει με την Τουρκία το 2009.

Μια προσπάθεια που εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε αποτυχημένη, όσον αφορά στην ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Προέδρου της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία μεταφέρει το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών βαρέως τύπου T-300 Kasirga (Τυφώνας) της ROKETSAN εμβέλειας 120 χλμ, συστήματα υποκλοπών , και το αντιαεροπορικό σύστημα Hisar-O τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής.

Το οπλικό σύστημα Τ-300 βασίζεται στο κινεζικό WS-1B με μια σειρά όμως βελτιώσεων όπως την εγκατάσταση τουρκικής κατασκευής φορτηγού για τον τετραπλό εκτοξευτή, τουρκικής σχεδίασης σύστημα ελέγχου βολής και επικοινωνιών.

Το φορτηγό είναι το γερμανικό MAN (6×6) 26.372 10 τόνων με το συνολικό βάρος του συστήματος να φτάνει τους 23 τόνους συνδυάζοντας το πλήρωμα, τις ρουκέτες (4 έτοιμες προς εκτόξευση) τύπου TR-300 και το σύστημα εκτόξευσης.

Οι ρουκέτες είναι διαμετρήματος 302mm, είναι μήκους 5μ. μπορεί να εκτελέσει ανύψωση μέχρι 60ο και σε αζιμούθιο μέχρι 30ο ενώ μπορεί να εκτοξεύει κάθε ρουκέτα σε διάστημα 6 δευτερολέπτων.

Το βάρος της κεφαλής (υψηλής εκρηκτικότητας ή με κεφαλή διασποράς για 26.000 μεταλλικά σφαιρίδια) της κάθε ρουκέτας φτάνει τα 150 κιλά με το βάρος ολόκληρης της ρουκέτας να φτάνει τα 500κιλά ενώ το μέγιστο βεληνεκές της τα 100 χιλιόμετρα, μέγιστης ταχύτητας 3,6μαχ, μέγιστο ύψος βαλλιστικής τροχιάς τα 30χιλιόμετρα και CEP 15 της εκάστοτε εμβέλειας.

Το σύστημα ελέγχου βολής έχει ενσωματωμένο σύστημα ναυτιλίας με υποβοήθηση GPS ενώ ο εκτοξευτής σταθεροποιείται με 4 υδραυλικές βάσεις. Το σύστημα αναπτύσσεται σε πυροβολαρχίες των 6-9 εκτοξευτών (F-302T) με κάθε εκτοξευτή να ακολουθείται από όχημα επαναγέμισης ενώ κάθε πυροβολαρχία έχει και ένα κέντρο πληροφοριών μάχης.

Συνολικά στον τουρκικό στρατό υπηρετούν 80 εκτοξευτές που παρήχθησαν εγχωρίως μετά την άρνηση της αμερικανικής πλευράς να δώσει άδεια κατασκευής στο σύστημα MLRS όποτε και στράφηκε στα κινεζικά συστήματα για να καλύψει τις ανάγκες με συστήματα της κατηγορίας μεγάλων σχηματισμών όπως μεραρχίες και ΣΣ.

Μια ομοβροντία από έξι πυροβολαρχίες δύναται να ισοπεδώσει ολόκληρη περιοχή και αποτελεί ένα τρομερό στρατηγικής φύσεως οπλικό σύστημα στα χέρια της Άγκυρας, απειλώντας ευθέως τα νησιά μας.

Πως ήρθε η ρήξη στις σχέσεις των δύο χωρών

Δύο μήνες πριν την 103η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τουρκικά στρατεύματα και λίγα μόλις 24ωρα μετά την αναγνώρισή της από την Κάτω Βουλή της Ολλανδίας, η τουρκική κυβέρνηση, μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών, κάνει λόγο για Σφαγή των Αζέρων από τους Αρμένιους και αναφέρεται στην 26η επέτειο από τη σύγκρουση του 1992 μεταξύ των δύο λαών.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ πάει και ένα βήμα παραπάνω, θέτοντας εδαφικό ζήτημα και για την περίπτωση της Αρμενίας, καθώς υποστηρίζουν ότι το 20% των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται υπό την κατοχή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, της Αρμενίας.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Στις 26 Φεβρουαρίου 1992, εκατοντάδες πολίτες του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών, σφαγιάστηκαν και τραυματίστηκαν και περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι έγιναν όμηροι από τα στρατεύματα της Δημοκρατίας της Αρμενίας κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην πόλη Khojaly στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν.

»Η τύχη των αγνοουμένων εξακολουθεί να είναι άγνωστη σήμερα. »Αυτή η απάνθρωπη επιθετικότητα εναντίον πολιτών ήταν χαραγμένη στις μνήμες της διεθνούς κοινότητας και τραυμάτισε βαθιά την κοινή συνείδηση. »Σήμερα, το είκοσι τοις εκατό των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν παραμένουν υπό την κατοχή της Αρμενίας.

»Πάνω από ένα εκατομμύριο Αζέροι μεταφέρθηκαν από τα σπίτια τους και έγιναν εσωτερικοί πρόσφυγες. »Η Τουρκία συμπάσχει βαθύτατα με τους αδερφούς της Aζερμπαϊτζάν σχετικά με τη βίαιη επίθεση και τη σφαγή που υπέστησαν πριν από 26 χρόνια και μοιράζεται τον πόνο τους.

»Καταδικάζουμε έντονα αυτή τη σφαγή και τη συνεχή κατοχή των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν από την Αρμενία. »Ευχόμαστε το έλεος του Θεού σε όσους έχασαν τη ζωή τους σε αυτή τη σφαγή και ευχόμαστε πάλι τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τους αδερφούς αδερφούς μας».

Από τα παραπάνω προκύπτουν πολλά ερωτηματικά.

Η Τουρκία κάνει λόγο για ομήρους, για αγνοούμενους και για «εδάφη υπό κατοχή».

Συγκρίνει, στην ουσία, τη Γενοκτονία των Αρμενίων του 1915, με όσα συνέβησαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, κατά τη διαδικασία διάλυσης της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης.

Εντούτοις, δεν αναγνωρίζει εισβολή και κατοχικά εδάφη στην Κύπρο, καθώς και χιλιάδες αγνοούμενους, «οι τύχες των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμα», για να χρησιμοποιήσουμε μία παραπλήσια με εκείνη του τουρκικού ΥΠΕΞ φράση.

Η Τουρκία φαίνεται να «ανακατεύει την τράπουλα» σε όλα τα ζητήματα, ανοίγοντας το ένα μέτωπο μετά το άλλο. Συρία, Ελλάδα, Κύπρος, τώρα η Αρμενία βρίσκονται στη σφαίρα των άμεσων ενδιαφερόντων της, ενώ όλα δείχνουν ότι παρεμβαίνει και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, την ίδια στιγμή που υποστηρίζει – έστω και σιωπηλά- την ιδέα της «μεγάλης Αλβανίας».

 πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s