"Greek National Pride" blog / Τουρκικές Προκλήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ – Tουρκικά ελικόπτερα και C-130 πάνω από τον ουρανό της Αμμοχώστου – Πολεμικό μήνυμα σε Αθήνα-Λευκωσία


Προκαλούν οι νέο-οθωμανοί από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο σε ένα τεράστιο μέτωπο ολόκληρο πλέον τον ελληνισμό για να πετύχουν την «ήττα» μας …χωρίς να ρίξουν «ντουφεκιά» όπως έλεγε με άλλα λόγια και ο Κινέζος στρατηγός-φιλόσοφος Σουν Τζου .

Σήμερα πριν λίγο πάνω από το Λιμάνι Αμμοχώστου πραγματοποίησαν πτήσεις ( παράνομες)  δύο τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα , καθώς κι ένα στρατιωτικό μεταφορικό  αεροσκάφος τύπου C-130, αναφέρει τοsigmalive.com.

Σύμφωνα με πηγές του κυπριακού πρακτορείου ειδήσεων οι εντελώς παράνομες πτήσεις των Τούρκων πραγματοποιήθηκαν γύρω στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής, πάνω από το Λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Οι τουρκικές πτήσεις και  ενέργειες τις εντόπισαν και είδαν δια γυμνού οφθαλμού πολλοί Κύπριοι από τις ελεύθερες περιοχές και ειδικότερα στην ελεύθερη  πλευρά της επαρχίας της Αμμοχώστου.

Οι νέες προκλήσεις των Τούρκων είναι εις γνώσιν των αρμοδίων στο κυπριακό Υπουργείο Άμυνας, το οποίο και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες και δέουσες ενέργειες.

«Πρόκειται για παράνομες τουρκικές δραστηριότητες, ωστόσο είναι συνήθεις και δεν προκύπτει κανένας λόγος ανησυχίας», διαβεβαίωσαν το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων Sigmalive αρμόδιες πηγές…που είναι και αυτές «ψύχραιμες»  όπως αυτές στην Αθήνα .

Την ίδια στιγμή δορυφορική φωτογραφία με το στρατόπεδο του κατεχόμενου του Αγίου Βασιλείου  δείχνει την ενίσχυση του τουρκικού στρατού δημοσιεύει η εφημερίδα «Σημερινή».  Είχαμε αποκαλύψει το γεγονός πως οι Τούρκοι έχουν στείλει ενισχύσεις στο άρθρο ΣΟΚ από Ερντογάν: Μετέφερε 77 αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών στα Κατεχόμενα .

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, το εν λόγω στρατόπεδο είναι ένα από εκείνα τα οποία ενισχύθηκαν με 18 από τα 77 αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155 χιλιοστών τουρκικής κατασκευής που κατέφθασαν στην Κύπρο τον Ιούνιο του 2017.

Στα υπόστεγα της μονάδας βρίσκονται άλλα 18 ρυμουλκούμενα πυροβόλα.

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή δρ Γιάννο Χαραλαμπίδη, η συγκεκριμένη φωτογραφία μαζί με άλλα αποδεικτικά στοιχεία και νομικά κείμενα θα έπρεπε να αποτελούν τον φάκελο της νέας επιθετικής τουρκικής δράσης για διπλωματικούς σκοπούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ, ιδίως αν η στρατηγική περιλαμβάνει ακόμη και αυτή την πρόκληση κόστους μέσω κυρώσεων ή ενεργοποίησης του άρθρου 42/7 των συνθηκών.

Η δορυφορική φωτογραφία επιβεβαιώνει την ενίσχυση του Αττίλα με 77 Α/Κ πυροβόλα Firtina.Τα συγκεκριμένα πυροβόλα 155 χιλιοστών αποτελούν τουρκικά αντίγραφα των κορεατικών Κ-9.

Έχουν μέγιστη εμβέλεια 40 χιλιομέτρων και μπορούν να ρίχνουν μέχρι και έξι βολές στο λεπτό γεγονός που οι Toύρκοι το θεωρούν σημαντικό καθώς πραγματοποιεί βολές όσο 18 παλαιάς κατασκευής αυτοκινούμενα πυροβόλα των τύπων Μ-44Τ ή Μ52Τ που αποτελούν τον όγκο των πυροβόλων των 155mm.

Ετοιμάζονται  λοιπόν οι «γενίτσαροι» του Ερντογάν εδώ και καιρό με οθωμανικά εμβατήρια νταούλια και φιέστες να προκαλέσουν πόλεμο σε Ελλάδα και Κύπρο μήπως και γλιτώσουν από την δύση, γνωρίζοντας  πολύ καλά ότι τους έχει βάλει στο «μάτι» για όλα…όσα έχουν κάνει και είναι πολλά πάρα πολλά.  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s