"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / Τουρκία

ΠΑΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;


ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ, MLRS ΚΑΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΑ ΤΟΥ Π.Ν – ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ!

ΝΑΥΑΓΗΣΕ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ- ΕΞΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ «ΘΗΡΙΟΥ»

Πληροφορίες για μαζικές μετακινήσεις δυνάμεων καταγράφονται τις τελευταίες ώρες προς ακριτικά νησιά και Έβρο.
Τεθωρακισμένα, άρματα μάχης, MLRS και άλλο πολεμικό υλικό φορτώνεται σε αρματαγωγά του Π.Ν. για την ενίσχυση των γραμμών άμυνας στα νησιά.

 

Διαλύονται οριστικά όλες οι ελληνικές πολιτικές ψευδαισθήσεις δια στόματος Μ.Τσαβούσογλου. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποννόησε πως κάτι κρύβεται πίσω από την είσοδο των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος, που οδήγησε στη σύλληψή τους. Είπε χαρακτηριστικά «θα εντοπίσουμε τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση…»

 

Υπόνοιες ότι «κάτι μπορεί να κρύβεται» πίσω από την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, άφησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Die Zeit προαγγέλοντας μακροχρόνια αιχμαλώτιση!

 

«Δεν ξέρω, πέρασαν παράνομα τα σύνορα. Αυτό το θέμα αφορά κι έχει σχέση με τους εισαγγελείς και δικαστές που πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση αυτή. Συνέβη κατά λάθος η εσκεμμένα; Θέλουν να είναι σίγουροι» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός, κάνοντας δηλώσεις στη διαδικτυακή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας.

 

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέρριψε τα σενάρια που κυκλοφόρησαν περί ενδεχόμενης ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, διαφεύγοντας με στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

 

«Όχι δεν θέλουμε τέτοιο παζάρι. Άλλωστε τους Έλληνες στρατιώτες τους συλλάβαμε σε τουρκικό έδαφος και όχι ελληνικό. Όσον αφορά τους πιλότους, την έκδοση τους τη ζητήσαμε από την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό» σημειώνει.

 

Τον Αύγουστο του 2016, λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο έμπειρος Τούρκος δημοσιογράφος Λεβέντ Κενέζ, περνούσε παράνομα τα σύνορα του Έβρου, για να ξεφύγει από τις διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν.

 

Ως διευθυντής της εφημερίδας Meydan, ο Κενέζ άνηκε στους σφοδρότερους επικριτές του Τούρκου προέδρου και μόλις ξεκίνησε η επιχείρηση εκκαθάρισης των αντιφρονούντων, τέθηκε απευθείας στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών της γειτονικής χώρας.

 

Μιλώντας στο για το περιστατικό σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο Λεβέντ Κενέζ εκτιμά ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επιχειρήσει να μετατρέψει την υπόθεσή τους σε «παζάρι» με την ελληνική κυβέρνηση.

 

«Μπορώ να φανταστώ ότι όταν ο Ερντογάν άκουσε ότι κρατούνται δύο Έλληνες στρατιώτες, ένιωσε πολύ χαρούμενος», λέει με νόημα ο διευθυντής της Meydan, η οποία πλέον έχει τεθεί εκτός κυκλοφορίας από την τουρκική κυβέρνηση.

 

«Η Τουρκία τελεί σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Σε αυτήν την κατάσταση, ο μόνος που λαμβάνει τις αποφάσεις είναι ο Ερντογάν. Δεν έχει σημασία τι λένε τα δικαστήρια, τα αποδεικτικά στοιχεία, οι νόμοι, μόνο τι λέει ο Ερντογάν», τονίζει ο Κενέζ, εκτιμώντας πως ο χρόνος κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις βουλές του Τούρκου προέδρου.

 

«Οι Έλληνες στρατιώτες θα μείνουν υπό κράτηση όσο θέλει ο Ερντογάν. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία θέτει ξένους υπηκόους υπό κράτηση και τους χρησιμοποιεί στην ουσία ως όμηρους», λέει ο Τούρκος δημοσιογράφος.

 

Κεραυνοί Στρατηγού Ζιαζιά: Πρέπει να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη

 

«Πρέπει να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη, πρέπει να είναι αξιόπιστη, ότι λέμε να το εννοούμε.

 

Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε την σύγκρουση πρέπει να σταματήσουν οι αυταπάτες, η τύπου εξημέρωση του θηρίου της Τουρκίας, να εγκαταλείψουμε το αφήγημα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, η οποία προσέγγιση πνίγησε στα φουσκωμένα νερά του Αιγαίου, θάφτηκε στα χιόνια του Εβρου και φυλακίστηκε στις φυλακές Ανδριανουπόλεως»…

 

«Πρέπει να οργανωθούμε, σοβαρευτούμε, να ισχυροποιηθούμε και να εξοπλιστούμε».

 

«Δεν ήταν τυχαίο το επεισόδιο, έπρεπε να είχαμε κάνει τις εκτιμήσεις μας. Ειδικά μετά την επίσκεψη Ερντογάν είχαν αλλάξει τα δεδομένα» τόνισε ο επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

 

«Πρέπει να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη.

Ό,τι λέμε να το εννοούμε» και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει η στρατηγική της χώρας καθώς δεν αποδίδει η «εξημέρωση του θηρίου».

 

Τόνισε ότι πρέπει «να σταματήσουμε να έχουμε αυταπάτες με την Τουρκία» και ζήτησε τη συγκρότηση ισχυρής αποτρεπτικής δύναμης σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να έχουμε μονάδες φαντάσματα χωρίς στρατιώτες».

 

«Να είμαστε ψύχραιμοι και όλα καλά θα πάνε», ήταν η απάντηση του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ, Κωνσταντίνου Ζιαζιά, ο οποίος είπε αναφερόμενος στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών «μην μιζεριάζουμε αν είναι όμηροι, αν είναι αιχμάλωτοι, αν είναι συλληφθέντες.

 

Όμηρος ή αιχμάλωτος δεν αλλάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δοκιμάζονται αυτήν τη στιγμή.

 

Στο ερώτημα πώς θα επιλυθεί το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ απάντησε:

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τις ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών, αυτήν τη στιγμή».

 

Δεν ήταν τυχαίο ο περιστατικό, είπε ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς και εκτίμησε ότι «οι Τούρκοι εκβιάζουν όχι μόνο τη χώρα μας, εκβιάζουν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και ποιος ο λόγος που κάνουν αυτήν την εκβίαση στη διεθνή κοινότητα; Για έναν και μόνο λόγο. Διότι δεν θέλουν να δημιουργηθεί στο υπογάστριό της κουρδικό κράτος».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Στρατηγού στον ΣΚΑΙ:

 

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s