"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / Τουρκία

Στην Αφρίν προετοίμασε και εκπαίδευσε τον τουρκικό Στρατό: Τώρα διαφημίζει την εκστρατεία του και προετοιμάζεται για Αιγαίο-Εβρο


Η νέο-οθωμανική ηγεσία με ανεβασμένο το ηθικό μετά την διαφαινόμενη νίκη στην Αφρίν στρέφει την προσοχή της σιγά σιγά προς την Ελλάδα, τον Εβρο και το Αιγαίο.

Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις εντός Τουρκίας αλλά και εκτός (προς Ελλάδα-Κύπρο) συνεχίζονται με αμείωτη ένταση γεγονός που προδίδει το επόμενο βήμα του.

Τουρκικά ΜΜΕ έχοντας αρπάξει την ευκαιρία της επιτυχίας στην Αφρίν διαφημίζουν τα τουρκικά οπλικά συστήματα και το «θάρρος» των Τούρκων στρατιωτών που άφηνα τα παιδιά τους (χαρακτηριστικό είναι το βίντεο με το νεογέννητο μωρό παρακάτω) για να πολεμήσουν για τον «μεγάλο ηγέτη» και την νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Στην Αφρίν έγινε η εκπαίδευση του τουρκικού Στρατού: Ηδη εκπονούνται νέα αεροχερσαία δόγματα, έγινε χρήση των γεφυρών Leguan  από την 1η Στρατιά της Ανατολικής Θράκης ενώ δοκιμάστηκαν τα νέα αποκτήματα του τουρκικού Στρατού στο πεδίο της μάχης, ελικόπτερα ΑΤΑΚ-Τ129, UAV κτλ.

Πλέον ο τουρκικός Στρατός αρχίζει να αποκτά πολεμικές εμπειρίες ενώ ο λαός έχει προετοιμαστεί για μακροχρόνια πολεμική εκστρατεία.

Προσοχή: Τουρκικά ΜΜΕ δείχνουν ότι θα συνεχιστεί η τουρκική επίθεση κατά της Ελλάδας με περίεργα δημοσιεύματα κατά των Ελλήνων που εργάζονται στην Τουρκία όπως θα δείτε παρακάτω…

Ο Ερντογάν αφού «σφυγμομέτρησε» αντιδράσεις και κατέγραψε κινήσεις στην Ελλάδα μετά το περιστατικό της σύλληψης δύο Ελλήνων στρατιωτικών κάτω «από αδιευκρίνιστες συνθήκες», τώρα εισέρχεται στο δεύτερο μέρος του σχεδίου με την «προσπάθεια οικειοποίησης» ελληνικής μικρονήσου από τις 18 που διεκδικεί…

Ο κίνδυνος ονομάζεται Ερντογάν και το σχέδιο μπορεί να αφορά την μεταφορά με πλοίο «ενθουσιωδών» Τούρκων κατοίκων (έχει λάβει χώρα με προορισμό το Αγαθονήσι αλλά δεν έφτασαν) ή σενάριο αεραπόβασης Τούρκων πεζοναυτών από την Φώκαια που είναι η έδρα τους σε κάποιο ακατοίκητη ελληνική μικρόνησο και την δημιουργία τετελεσμένων.

Συγκεκριμένα τουρκική εφημερίδα επαναφέρει παλαιότερα προκλητικά άρθρα του 2016 και 2017:

«Το Μαράθι  ελληνικό νησί σήμερα ανήκε στην περιφέρεια του Αϊδινίου και καταχωρήθηκε και παραδόθηκε στην Ελλάδα το 1933 από την Κοινωνία των Εθνών ενώ πριν ανήκε στο σύμπλεγμα τουρκικών νησιών .

Το κατεχόμενο από την Ελλάδα νησί του Αιγαίου με το όνομα Μαράθι είναι το 18ο  νησί που παραχωρήθηκε στην Ελλάδα από την Κοινωνία των Εθνών το 1933 , ενώ πριν ανήκε στα  τουρκικά νησιά όπως αποδείχθηκε από τουρκικά επίσημα έγγραφα ενώ το νησί αυτό  ήταν  κατεχόμενο από τις 30 Οκτωβρίου 1918.

Στις 4 Ιανουαρίου 1932 υπεγράφη η τουρκο-ιταλική σύμβαση.

Η τουρκική και ιταλική συμφωνία εγκρίθηκε από την εθνοσυνέλευση στις 14 Ιανουαρίου 1933 και δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της κυβερνήσεως την  25η Ιανουαρίου 1933.

Το άρθρο 1 της Σύμβασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως που δημοσιεύθηκε και αναφέρεται στην τουρκο-ιταλική συμφωνία αναφέρει ότι  το νησί Μαράθι αναγράφεται  στην  κυριαρχία της Τουρκίας. Η Σύμβαση καταχωρήθηκε στις 24 Μαΐου 1933 στη Γραμματεία της Κοινωνίας των Εθνών. Αυτό το έγγραφο βρίσκεται στα αρχεία του τουρκικού κράτους», καταλήγει το άρθρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δώσει εντολή σε Τούρκους ειδικούς εμπειρογνώμονες εδώ και δύο  μήνες να εξετάσουν τα αρχεία της ομώνυμης  συνθήκης, για την κυριότητα των 18 ελληνικών  νησιών,  που σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει καταλάβει η Ελλάδα.

Όπως γίνεται κατανοητό, Ερντογάν και Κιλιντσάρογλου αναζητούν και βρίσκουν σύμφωνα με τα παραπάνω, «παρατυπίες» στην ιδιοκτησία των νησιών  εις βάρος της Ελλάδας σύμφωνα με τα δικά τους κιτάπια.

Αυτό που ετοιμάζει ο νέος Τούρκος σουλτάνος μαζί με τον ανύπαρκτο Κιλιτσάρογλου είναι η αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, αυτής  με την Ιταλία το 1932 , και ότι γενικώς υπάρχει σε συνθήκη και είναι εις βάρος της Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή οι νέο-οθωμανοί κατηγορούν την  Ελλάδα, ότι αφού κατέλαβε παράνομα 18 νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος, έχει δημιουργήσει  στρατιωτικές  εγκαταστάσεις σε 6 από αυτά .

Πάνω από 10 φυλάκια με δεκάδες στρατιώτες, και βαρέα όπλα ευρίσκονται  σε αυτά τα νησιά .

Όλα αυτά είναι γνωστά. Ομως ο χρόνος της δημοσιοποίησης ξανά των τουρκικών προκλήσεων μας δείχνει ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται για κάτι ακόμα ποιο μεγάλο από την σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας και αυτό σίγουρα αφορά με την προσπάθεια κατάληψης μικρονήσου.

Φαρμάκι από την «Σοζτζού» για τους Έλληνες πιλότους που εργάζονται στις Τουρκικές Αερογραμμές

Με τον τίτλο «100 Έλληνες πιλότοι απόστρατοι της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας εργάζονται στις Τουρκικές Αερογραμμές», η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Σοζτζού» επικρίνει σε άρθρο της την τουρκική κυβέρνηση για την πρόσληψη Ελλήνων εν αποστρατεία πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, που όπως γράφει η εφημερίδα «συμμετείχαν σε αερομαχίες στο Αιγαίο».

Παράλληλα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, η εφημερίδα προσπαθεί να κάνει συσχετισμό με την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο, λέγοντας ότι η Τουρκία επιβραβεύει αντί να τιμωρεί τους Έλληνες στρατιωτικούς.

«Η κυβέρνηση του ΑΚΡ είναι σαν να έχει επιβραβεύσει τους Έλληνες πιλότους που συμμετείχαν στις αερομαχίες στο Αιγαίο, κατά τις οποίες έχουν καταρριφθεί 2 F-16 μας κι έχουν σκοτωθεί ένας πιλότος μας και τραυματιστεί άλλοι δύο» αναφέρει η εφημερίδα, βασιζόμενη, όπως γράφει, σε στοιχεία που της παρείχε ο πρώην ΓΓ του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος είναι γνωστός για τις ακραία ανθελληνικές του απόψεις.

Ο Ουμίτ Γιαλίμ υποστηρίζει ότι οι Έλληνες αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό σε αριθμό αλλοδαπών πιλότων που εργάζονται στις Τουρκικές Αερογραμμές.

«Οι περισσότεροι Έλληνες πιλότοι που εργάζονται στις Τουρκικές Αερογραμμές είναι απόστρατοι πιλότοι των ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Δεκάδες πιλότοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπως ο Οσμάν Τσιτεκλί που σώθηκε από αερομαχία το 1996, μοιράζονται το ίδιο πιλοτήριο με τους Έλληνες πιλότους που συμμετείχαν σε αερομαχίες, όταν ήταν στρατιωτικοί. Μάλιστα, οι Έλληνες πιλότοι προσγειώνονται και απογειώνονται σε στρατιωτικά αεροδρόμια του Ικονίου, της Μαλάτιας και του Ντιγιάρμπακιρ.

Πρόκειται για αδυναμία ασφαλείας του τουρκικού στρατού. Ενώ οι Τουρκικές Αερογραμμές έχουν προσλάβει 100 Έλληνες πιλότους στρατιωτικούς, ο εθνικός αερομεταφορέας της Ελλάδας, η «Ολυμπιακή» δεν έχει ποτέ προσλάβει Τούρκο πιλότο», δηλώνει ο πρώην αξιωματούχος του τουρκικού Υπ. Άμυνας.

Τι αναφέρουν για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Όσον αφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είναι φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, ο αρθρογράφος γράφει «την ώρα που η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες διεθνώς να τους απελευθερώσει και να τους πάρει πίσω, ας θυμηθούμε πώς έχει συμπεριφερθεί η Ελλάδα προς Τούρκους στρατιώτες», αναφέροντας στην συνέχεια κάποια περιστατικά αερομαχιών στο Αιγαίο που είχαν άσχημη κατάληξη για Τούρκους πιλότους, όπως το 1996 ή το 2006, οπότε ο Τούρκος πιλότος, που σώθηκε από αερομαχία, στη συνέχεια καταδικάστηκε από την Ελλάδα σε 4 χρόνια φυλάκιση, αν κι όπως αναφέρει «η Ελλάδα δεν είχε τη σχετική αρμοδιότητα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο», σε 4 χρόνια φυλάκιση.

Σύμφωνα με την «Σοζτζού», οι 2 Έλληνες αξιωματικοί κατασκόπευαν στον Έβρο.

O αρθρογράφος γράφει σκωπτικά «δεν ακολουθούν πατημασιές, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, αλλά μη βαθμοφόροι στρατιώτες.

Επίσης στην περιοχή υπάρχουν πινακίδες στα τουρκικά, ελληνικά, γερμανικά και γαλλικά που αναφέρουν ότι πρόκειται για «στρατιωτικά απαγορευμένη περιοχή» και ότι «απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και βίντεο». Σύμφωνα με το δίκαιό μας, η λήψη φωτογραφιών και βίντεο σε στρατιωτικά απαγορευμένη περιοχή από Έλληνες στρατιώτες στοιχειοθετεί το έγκλημα της “απόπειρας στρατιωτικής κατασκοπείας”».

O Τούρκος αρθρογράφος, Σαϋγκί Οζτούρκ, συνεχίζει «αντίθετα οι Τουρκικές Αερογραμμές προσλαμβάνοντας Έλληνες πιλότους που έχουν συμμετάσχει σε αερομαχίες τους επιβραβεύει. Το αν θα αφεθούν ελεύθεροι οι Έλληνες στρατιώτες, που πέρασαν τα σύνορα και σύμφωνα με τις υπάρχουσες αποδείξεις έχουν διαπράξει έγκλημα, δεν το γνωρίζουμε, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει γίνει καταφύγιο γκιουλενιστών και αρνείται να τους εκδώσει».

Το άρθρο αναφέρει ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πιλότων στις Τουρκικές Αερογραμμές είναι απόστρατοι της Πολεμικής Αεροπορίας, ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, που ρώτησε Έλληνες πιλότους που εργάζονται στις Τουρκικές Αερογραμμές, εκεί οι πιλότοι απόστρατοι της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι ελάχιστοι και μάλιστα ήταν εν γνώσει της διοίκησης του εθνικού μεταφορέα της Τουρκίας η υπηκοότητα και η προηγούμενη ιδιότητα της όταν προσελήφθησαν.

Μάλιστα σε συνεντεύξεις τους υπάρχει αναφορά στο θέμα κι από τις δύο πλευρές. Όταν ρωτήθηκε Έλληνας απόστρατος πιλότος «τί σειρά ήσουν στην Αεροπορία;», ο Τούρκος συνάδελφος τού ανέφερε χαρακτηριστικά «ε, τότε θα έχουμε αερομαχήσει!».

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος άλλαξαν αρκετά τα πράγματα και στις Τουρκικές Αερογραμμές ανέλαβε επικεφαλής, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες δήλωσε ότι μέχρι το 2019 (χρονιά προεδρικών εκλογών στην Τουρκία) όλοι οι πιλότοι της εταιρείας θα είναι Τούρκοι και ουδείς ξένος πιλότος θα πετάει πια αεροπλάνα του εθνικού αερομεταφορέα της Τουρκίας.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstargazete%2Fvideos%2F1709912605754375%2F&show_text=0&width=476

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fakidgazetesi%2Fvideos%2F1194379244025330%2F&show_text=0&width=560

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s