"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / Τουρκία

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ


Greek Spirit

To hellenicsunrise ανέβηκε στον αέρα την 9 Μαΐου 2013. Τον Οκτώβριο  του 2017 και μετά από ανηλεή αντιγραφή χωρίς άδεια των κειμένων μου και χωρίς αναφορά στην πηγή από διάφορους που εβγαζαν μεροκαματο μετο έργο μου, το κατέβασα

Τον Νοέμβριο του 2017 ανέβασα και πάλι το ιστολόγιο με την νέα ονομασία hellenic sunrise 2 .Όλα αυτά τα χρόνια εκτός απο το να τρέφω τα παράσιτα της τηλεόρασης και του διαδικτύου έγραφα και για τον κύριο λόγο ελληνοτουρκικού πολέμου που δεν είναι άλλος απο την χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών και το πλήγμα στο Ευρώ.

Οι Ελληνικές τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει. Το τέλος των μνημονίων μέσα στο 2018 τις βρίσκει σε χειρότερη κατάσταση. Τα πάνω από 100 δις μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ανάλογη μείωση των καταθέσεων,ο συνεχής δανεισμός απο τον ELA μόνο και μόνο για να υπάρχουν λεφτά για τα ΑΤΜ και τις καθημερινές συναλλαγές, τα capital controls, η πτώση των μετοχών τους είναι μόνο  μερικά από τα σημάδια.

Οι ελληνικές τράπεζες καλούνται να διορθώσουν όλα τα παραπάνω σε μερικούς μόνο μήνες μέσα στο 2018 οπότε και λήγει το πρόγραμμα των μνημονίων και αρχίζει άλλο με τη διαφορετική βιτρίνα της επιτήρησης.

Όταν οι τράπεζες στην Ελλάδα χρεοκοπήσουν ο αντίκτυπος στο Ευρώ θα είναι κολοσσιαίος. Οι διεθνείς αγορές δεν απομονώσουν την χρεοκοπία ως ελληνική υπόθεση αλλά ως υπόθεση της Ευρωζώνης.

Ο Κινέζος hedgefund επενδυτής δεν θα δει μια χρεοκοπία της eurogrekobourdabank, αλλά μια χρεοκοπία εντός της ζώνης του Ευρώ με αποτέλεσμα αυτό να χάσει την αξία του σε δύο δευτερόλεπτα.

Οι Γερμανοί δεν μπορούν να αφήσουν να συμβεί αυτό διότι θα καταρρεύσει και η δικιά τους οικονομία.

Όπως δεκάδες φορές έχει γράψει το hellenic sunnrise 2 ο ναζιστής Σόιμπλε είχε πολλές φορές προσπαθήσει να διώξει την Ελλάδα απο το Ευρώ αλλά την μια τον απείλησε η Κίνα που δεν ήθελε ο Πειραιάς που της ανήκει να βγει εκτός εκτός ευρωζώνης και μια οι ΗΠΑ που δεν ήθελαν την Ελλάδα να καταφύγει στην Ρωσία.

Ωστόσο ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι Γερμανοί θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία που είναι πιστός της σύμμαχος για να σώσουν την κατάσταση. Με ένα ελληνοτουρκικό πόλεμο η ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει το ίδιο και οι τράπεζες της .

Με ένα ελληνοτουρκικό πόλεμο η Ελλάδα θα βγει εκτός Ε.Ε. και Ευρωζώνης DE FACTO και η όποια χρεοκοπία των τραπεζών θα χρεωθεί στον πόλεμο και όχι στο Ευρώ.Το σχέδιο είναι μεγαλοφυές διότι είναι απλό.Εξάλλου και ο άλλος σύμμαχος της Γερμανίας, η Ρωσία, θέλει κάτι τέτοιο.

Η Ρωσία θέλει την Ελλάδα και Κύπρο υπό την τουρκική κυριαρχία διότι έτσι εξασφαλίζει την ελεύθερη διέλευση στο Αιγαίο και ακυρώνει τον αγωγό east med  ο οποίος θα είναι ένας υποθαλάσσιος αγωγός που θα ενώνει τα ισραηλινά-Αιγυπτιακά -Κυπριακά και Ελλαδικά κοιτάσματα και που θα καταστήσει την Ευρώπη ενεργειακά ανεξάρτητη απο την Ρωσία.

Ρωσία και Γερμανία είναι εμπορικοί εταίροι με άρρηκτους δεσμούς αλληλεξάρτησης. Ρωσία και Τουρκία είναι επίσης σύμμαχοι τα τελευταία δύο χρόνια.Τουρκία και Γερμανία είναι σύμμαχοι απο την εποχή της Αρμενικής και Ελληνoποντιακής γενοκτονίας που έγινε με την καθοδήγηση τω Γερμανών συμβούλων.

Η Γερμανία με ένα ελληνοτουρκικό πόλεμο θα ξεφορτωθεί την Ελλάδα και τους κινδύνους που έχει για το ευρώ αλλά θα πρέπει να βρει μια εναλλακτική για τον αγωγό east med που θα χάσει.

Η Γερμανία για να σώσει το Ευρώ και την  DEUTSCHΕ BANK θα πρέπει να ξεχάσει τον αγωγό east med και να παραμείνει εξαρτημένη απο την Ρωσία.

Οι ΗΠΑ θέλουν να σωθεί το Ευρώ αλλά θέλουν και τον east med διότι έτσι θα απεξαρτήσουν την Ευρώπη απο την Ρωσία όπως δεκάδες φορές έχει γράψει το hellenic sunnrise 2 .Δεν μπορείς να τα έχεις όλα όμως.

Μια κατάρρευση του Ευρώ θα οδηγήσει όλο τον κόσμο σε μια κρίση χειρότερη από αυτή του 2008 κάτι που θα επιταχύνει την έλευση του Γ΄ΠΠ για τον οποίο ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ρωσία και η Κίνα είναι έτοιμες.

Η τελευταία προθεσμία που δίνεται σε Γερμανία και ΗΠΑ για να αποφασίσουν είναι μέχρι το τέλος Μαΐου 2018 οπότε και θα έχουν τα νέα αποτελέσματα των δήθεν προσπαθειών των  τραπεζών να δείξουν ότι μπορούν τουλάχιστον να επιδείξουν κάποια δυναμική προς την κατεύθυνση το μαζέματος των 100 δις δανείων που δεν εξυπηρετούνται, κάτι το οποίο είναι αδύνατο.

Όλες οι πολεμικές επιχειρήσεις αρχίζουν τέλος άνοιξης -αρχή καλοκαιριού.

Η Τουρκία θα καταλάβει ελληνικά εδάφη απο τα οποία θα αποσυρθεί μετά από μακρές διαβουλεύσεις διατηρώντας όσα νησιά του Αιγαίου θέλει. Η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα θα έχει σταματήσει, οι εισαγωγές και εξαγωγές το ίδιο.

Η Ελλάδα μπορεί να συρθεί σε βαρύ θερμό επεισόδιο όπως δεκάδες φορές έχει γράψει το hellenic sunnrise 2, ή σε πόλεμο και κατάληψη εδαφών της που θα οδηγήσουν σε μήνες διαπραγματεύσης υπό την πίεση της ήττας και με την σειρά τους θα οδηγήσουν οχι μόνο στην  συνεκμετάλλευση του Αιγαίου αλλά και μεσοπρόθεσμα σε συνομοσπονδία με την Τουρκία.

Τα κοιτάσματα σε Αιγαίο και Κύπρο είναι απλά τεράστια για να τα αγνοήσει η Τουρκία η οποία και παρόλο το μέγεθος της δεν διαθέτει κοιτάσματα. Στο διεθνές δίκαιο η ΑΟΖ ή τέλος πάντων η κυριαρχία και τα δικαιώματα ενός παράκτιου κράτους ορίζονται στα 200 μίλια .

Εάν αυτό το κράτος έχει θαλάσσια σύνορα με άλλο πολύ πριν την γραμμή των 200 μιλίων τότε η διεθνής πρακτική διαιτησίας απο τα αρμόδια δικαστήρια πάντοτε ορίζει ότι η κυριαρχία των κρατών και τα θαλάσσια σύνορα ορίζονται στην μέση της απόστασης μεταξύ των δύο ακτογραμμών. Αυτό θα αποφασίσει το δικαστήριο της Χάγης εάν ποτέ καταφευγαμε και αυτό θέλει η Τουρκία.

Με άλλα λόγια η ΄΄διεθνής κοινότητα΄΄ βλέπει ήδη με καλό μάτι την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Γιαυτό και η Τουρκία πιέζει με κάθε τρόπο για ένοπλη αναμέτρηση η οποία αναγκαστικά θα μας σύρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπου σύμφωνα με τα παραπάνω θα επιδικασθεί η συνεκμετάλλευση.

Η Κύπρος δεν αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα διότι η ΑΟΖ της εκτός απο τα βόρεια μπορεί να ορισθει στα προβλεπόμενα 200 μίλια και έξαλλου όπου αυτή συγκρουσθεί με την ΑΟΖ Αιγύπτου και Ισραήλ υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να ελπίζει σε μια συμφωνία και συνεννόηση χωρίς τον κίνδυνο ένοπλης σύρραξης .

Η Κύπρος έχει να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα όπως πχ τα τελευταία επεισόδια στο οικόπεδο Νο 3 όπου η ΕΝΙ και το γεωτρύπανο της εκδιώχθηκαν απο 6 τουρκικές φρεγάτες αλλά μπορεί να κινητοποιήσει όλα τα διπλωματικά μέσα και την διεθνή κοινότητα και να κερδίσει εφόσον οι αιτιάσεις των Τούρκων είναι αστήρικτες σχετικά με την ΑΟΖ μιας και στα νότια της Κύπρου η κυπριακή ΑΟΖ δεν έχει καμία σχέση με τις ακτές της Τουρκίας.

Τελευταία μάλιστα στην Κύπρο κληρικός βγαίνει στις τηλεοράσεις και ισχυρίζεται πως γνωρίζει ότι η Τουρκία θα επιτεθεί στην Ελλάδα και ότι θα καταλάβει δύο νησιά τα οποία αυτός γνωρίζει αλλά δεν μας λέει. Για την Κύπρο ο κληρικός αυτός λέει ότι όχι μόνο δεν κινδυνεύει αλλά ότι τα στρατεύματα κατοχής θα αποχωρήσουν οικειοθελώς και ότι το κυπριακό θα λυθεί χωρίς περαιτέρω ενέργειες. Ως πηγή των πληροφοριών αυτών ο Κύπριος κληρικός επικαλείται τις ΄΄΄΄προφητείες΄΄ .

Είναι πιθανόν οι Ρώσοι οι οποίοι γνωρίζουν ότι θα γίνει θερμό επεισόδιο Τουρκίας-Ελλάδας να έχουν πείσει τον κληρικό ότι θα μεσολαβήσουν στην Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις κατοχής και σε αντάλλαγμα να πάρει δύο ελληνικά νησιά.

Είναι επίσης πιθανό ο κληρικός να περιμένει ότι θα αναλάβει την προεδρία ως άλλος Μακάριος.

Οι  προφητείες που επικαλείται εξάλλου αποτελούν εφεύρημα των Ρώσων που απο το 2000 μέσω πρακτόρων τους στην Ελλάδα με τηλεοπτικές εκπομπές και εκδοτικους οίκους διακινούν δήθεν προφητείες οι οποίες θέλουν την Ελλάδα να δέχεται πλήγμα απο την Τουρκία και την Ρωσία να τρέχει προς βοήθεια της

Οι δήθεν προφητείες αυτές είναι εάν παλιό κόλπο της KGB για την χειραγώγηση των μαζών και λέγονται ΄΄αυτοεκπληρούμενες΄΄ .

Η Ελλάδα είναι μόνη της .

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s