"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / Τουρκία

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! «ΑΙ Γ@ΜΗΣ@@ ΡΕ @ΡΧΙΔΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ…»


Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ!

ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

O Σουλτάνος συνεχίζει να μας προκαλεί αλλά λογαριάζει πάνω στην «τρέλα» του χωρίς τον «ξενοδόχο»!

Πρέπει κάποιος να του διαμηνύσει ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν είναι διακοσμητικός αλλά αντιθέτως είναι έτοιμος για όλα γιατί έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει αποστολές οπουδήποτε αν χρειαστεί καθώς και οτιδήποτε και αν ζητηθεί θα πραγματοποιηθεί άμεσα με επαγγελματισμό και συνέπεια.

Μπορεί λοιπόν να υπάρχουν κάποιες περικοπές αλλά κάποιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αν ο στρατός μας προκληθεί θα δώσει συντριπτική απάντηση.

Να είστε σίγουροι γι αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει έναν από τους πιο ισχυρούς στρατούς μέσα στην Ατλαντική συμμαχία (ΝΑΤΟ).

Τι είναι το λεγόμενο Αμυντικό δόγμα 

Όλοι θα έχετε ακούσει για το Αμυντικό δόγμα το οποίο ακολουθεί ο στρατός.

Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι αυτό σημαίνει, ότι καθόμαστε και περιμένουμε την στιγμή που οι Τούρκοι θα μας επιτεθούν.

Φυσικά αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, αφού Αμυντικό δόγμα σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι για πόλεμο αλλά θα πολεμήσουμε όταν χρειαστεί.

Για αυτό λοιπόν να μην χαίρονται οι «φίλοι» μας από απέναντι διότι αν χρειαστεί, θα λάβουν την απάντηση που….ΔΕΝ περιμένουν ότι θα λάβουν.

Όλοι θα έχετε δει τις στρατιωτικές συγκρίσεις που κυκλοφορούν, οι οποίες δείχνουν την Τουρκική υπεροχή (ποσοτικά). Μερικοί ξεχνάνε ότι οι Τούρκοι δεν έχουν ποιοτικά οπλικά συστήματα, μερικοί ξεχνάνε ότι οι Τούρκοι δεν έχουν τους καλύτερους πιλότους στο ΝΑΤΟ.

Όποιος θελήσει να μας προκαλέσει θα πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές!

Ο Σμηναγός Ιπτάμενος της 335 Μοίρας Βασίλης Καλογερίδης ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ. Ψηφίστηκε ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς Course Warrior, που μεταφράζεται ως «ο Ιπτάμενος που θα επέλεγα να πετάξω μαζί του σε πολεμικές επιχειρήσεις».

Ο Σμηναγός Βασίλειος Καλογερίδης ονομάστηκε Course Warrior στο Νατοϊκό Top Gun. Ο πιλότος, δηλαδή, που θα ήθελαν όλοι οι ΝΑΤΟικοί ιπτάμενοι να τον είχαν στο πλάι τους στο σχηματισμό, σε μια πραγματική επιχείρηση.

Η διάκριση αυτή ήρθε στην χώρα μας, στα Ελληνικά φτερά, από την 335 Μοίρα Τίγρης της 116 Πτέρυγας Μάχης του Αράξου. Συγκεκριμένα, η 335 Μοίρα συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2018 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Albacete της Ισπανίας.

Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 116 ΠΜ τέσσερα από τα τελευταίας γενιάς αεροσκάφη της χώρας μας, F-16 BLK 52+ ADV. Στην αποστολή συμμετείχαν ως εκπαιδευόμενοι δύο Ιπτάμενοι σε ρόλο Blue, δυο Ιπτάμενοι ως External Fighters – Red Air, δύο Αξιωματικοί της ειδικότητας του Ελεγκτή Αεράμυνας, ένας εκ των οποίων από την 343 Μοίρα και μια Υπαξιωματικός Πληροφοριών από την 335 Μοίρα.

Επίσης, συμμετείχαν αεροσκάφη και εκπαιδευόμενοι από Νατοϊκές χώρας: 4 F-16 από την Ολλανδία, 4 Γαλλικά Mirage 2000D και 2 Rafale του Γαλλικού Ναυτικού, 2 Ιταλικά και 4 Γερμανικά EF-2000 (Eurofighter) και 4 Ισπανικά F-18.

Επίσης, για την υποστήριξη των αποστολών συμμετείχαν 2 Γαλλικά Rafale, 2 Ισπανικά EF-2000 Eurofighter και 2 Ισπανικά F-18, ελικόπτερα από την Ισπανία και Ιταλία, Αεροσκάφος υποστήριξης ναυτικών επιχειρήσεων P-3, Αεροσκάφη Ηλεκτρονικού Πολέμου, ΝΑΤΟ AWACS και το Ιταλικό τύπου Phoenix AWACS.

Τα στελέχη της 335 Μοίρας απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές για το επίπεδο της εκπαίδευσής τους, την τακτική αντίληψη και την αποτελεσματικότητά τους στο σύνολο των Αποστολών που κλήθηκαν να εκτελέσουν. Συγκεκριμένα, ο Ελληνικός σχηματισμός Βέλος πέτυχε τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των υπολοίπων συμμετεχόντων υπό την αρχηγία του Σμηναγού Γεώργιου Σκουργιά.

Η 335 Μοίρα Τίγρης

Είναι η παλαιότερη Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας, αφού συγκροτήθηκε όταν η Ελλάδα ήταν υπό κατοχή από τους Γερμανούς τον Οκτώβριο του 1941 στο αεροδρόμιο Ακίρ της Παλαιστίνης, δηλαδή λίγους μήνες μετά την ολοκληρωτική κατάληψη της Ελλάδας από τους Γερμανούς.

Οι πρώτοι πιλότοι της Μοίρας ήταν στελέχη της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας που είχαν σταλεί στο Ιράκ από το 1940 για να εκπαιδευτούν από τους Βρετανούς, καθώς και αρκετοί πιλότοι που κατέφυγαν στην περιοχή μετά την κατάληψη της Ελλάδας, για να συνεχίσουν τον αγώνα ως την απελευθέρωση της χώρας.

Η Μοίρα εφοδιάστηκε με τα μαχητικά αεροσκάφη Hurricane-IIB στην αρχή, και μετά με τα Hurricane-IIC και υπαγόταν στην 339 Πτέρυγα Μάχης της RAF. Με τα αεροσκάφη αυτά επιχειρεί έως τον Δεκέμβριο του 1943, οπότε και τα αντικαθιστά με τα σύγχρονα Spitfire VB και VC. Από το 2009 όμως ξεκινά μία νέα εποχή τόσο για την 335Μ όσο και για την Π.Α. γενικότερα.

Η Μοίρα σταματά πλέον να πετά με τα Α-7 Ε και αρχίζει να παραλαμβάνει τα ολοκαίνουρια Α/Φ τέταρτης γενιάς F-16 BLK 52 (Advanced), στις καινούριες της εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν στο χώρο της 116ΠΜ. Η παραλαβή τους ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 ενώ από τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου η Μοίρα αναλαμβάνει να εντάξει στην οπλοστάσιο της Π.Α. το πλέον σύγχρονο Α/Φ τέταρτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου όπλων όπως το JSOW-JDAM, του συστήματος LINK-16 , καθώς και του καινούριου RECCE POD.

Πλέον οι χειριστές της 335Μ αναλαμβάνουν να εκτελέσουν όλη την γκάμα Αεροπορικών αποστολών μέρα και νύχτα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αφού το Α/Φ με το οποίο είναι εξοπλισμένη η Μοίρα είναι ικανό να εκτελέσει με την ίδια αποτελεσματικότητα όλες τις αποστολές της Π.Α. και του ΝΑΤΟ. Έτσι οι χειριστές της 335Μ συνεχίζουν την ένδοξη ιστορία της πετώντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τόσο του Ελληνικού εναέριου χώρου , όσο και του Ευρωπαϊκού ουρανού με τα Α/Φ BLK 52 F-16.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έντονη κινητικότητα στον Έβρο! Κάτι πονηρό φτιάχνουν οι Τούρκοι!

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s