"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Εκκλήσεις λογικής από Αθήνα, υψηλοί τόνοι από Άγκυρα


Προσωπικά στους δύο στρατιωτικούς, που παραμένουν φυλακισμένοι πάνω από έναν μήνα στην Αδριανούπολη, απευθύνθηκε ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαιώνοντάς τους ότι «η σκέψη όλων μας είναι μαζί τους. Όχι μόνο δεν τους ξεχνάμε αλλά κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας, σε όλα τα μέτωπα, για να μπει τέλος στο Γολγοθά τους».

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός καλεί τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και το λοχία Δημήτρη Κούκλατζη «να οπλιστούν με υπομονή, δύναμη και πίστη ότι θα έρθει σύντομα και γι’ αυτούς η ανάσταση, και θα επιστρέψουν στην πατρίδα και στα σπίτια τους.

Η ανθρώπινη ζωή, και η ανθρώπινη ελευθερία δεν είναι, και δεν πρέπει να είναι, πιόνια σε παιγνίδια δύναμης και εκβιασμών κανενός. Είναι αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα για κάθε πολιτισμένη χώρα. Και τον σεβασμό αυτών των δικαιωμάτων απαιτεί η Ελλάδα. Χωρίς παιγνίδια, παζάρια και αστερίσκους. Άγγελε και Δημήτρη καλή Ανάσταση! Και να θυμάστε, την ανάστασή σας προσδοκούν, εύχονται και απαιτούν, όλοι οι Έλληνες.

Και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στο μήνυμά του για το Πάσχα δήλωσε ότι «οι σκέψεις όλων μας, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, είναι κοντά στα δύο στελέχη μας που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους, εξαιτίας της ομηρίας που τους επέβαλλε χωρίς δίκη και κατά παράβαση κάθε συνθήκης, λογικής και εθιμικού δικαίου για τέτοιες περιπτώσεις, το τουρκικό καθεστώς».

Στο ίδιο πλαίσιο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει «κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν συντομότερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών κι ότι η πολιτική της Ελλάδας «παγίως βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και θωρακίζεται από αυτό», ενώ η Τουρκία «έχει γίνει ιδιαίτερα απρόβλεπτη το τελευταίο διάστημα», καθώς επίσης πως είναι «σαφές ότι προσπαθεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά το θέμα».

Στο ζήτημα αναφέρθηκε εκ νέου ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται και πιέζει διπλωματικά και πολιτικά για την ταχύτερη διευθέτηση του ζητήματος», αλλά και ότι αναμένει από την Τουρκία «να επιστρέψει σύντομα στον δρόμο της λογικής και της σύνεσης καθώς η στρατηγική της όξυνσης που έχει επιλέξει δεν είναι επωφελής ούτε για την ίδια την Τουρκία ούτε για την ευρύτερη περιοχή μας». «Και νομίζω ότι αυτό αργά ή γρήγορα θα το κατανοήσουν οι γείτονες μας».

Αιχμές για τον Πάνο Καμμένο από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης

Όμως, την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, άφησε αιχμές για τον Πάνο Καμμένο, αφού δήλωσε πως οι άδικες και προκλητικές δηλώσεις κάποιων Ελλήνων υπουργών για την Τουρκία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας.

Με αναρτήσεις του στο twitter ο Μποζντάγ υποστήριξε επίσης ότι το «να εκλαμβάνεται η στάση της Τουρκίας ως αδυναμία, δεν αποτελεί έξυπνη κίνηση» και ότι η Άγκυρα δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να της συμπεριφέρεται άδικα.

«Η Τουρκία έχει κάνει κάποια θετικά βήματα για να βελτιώσει και να ενισχύσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα ωστόσο κάποιοι ανίκανοι πολιτικοί στην Ελλάδα προσπαθούν να χαλάσουν τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας» ανέφερε. «Μάρτυράς μας η ιστορία. Δεν είναι προς όφελος κανενός να τεστάρει ξανά και ξανά την Τουρκία» έγραψε χαρακτηριστικά.  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s