"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / Σερβία

«Μη μου θυμώνεις μάτια μου» – Ο Σέρβος ΥΠΕΞ τραγούδησε στον Κοτζιά



Το «Μη μου θυμώνεις μάτια μου» τραγούδησε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάσιτς αγκαλιασμένος με τον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

Οι δύο άντρες έφαγαν μαζί το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά την άφιξή του Έλληνα υπουργού στο Βελιγράδι, πρώτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του σε Σερβία, πΓΔΜ και Κόσοβο.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Σέρβος υπουργός, πήρε την πρωτοβουλία να τραγουδήσει, απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογό του. Επέλεξε το «Μη μου θυμώνεις μάτια μου», το οποίο και τραγούδησε στα ελληνικά.

Φαίνεται πάντως ότι ο κ. Ντάτσιτς αποδείχθηκε ιδιαίτερα καλλίφωνος, καθώς ο Νίκος Κοτζιάς του ζήτησε στη συνέχεια να πει ένα τραγούδι που είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους Σέρβους.

«Τάμο νταλέκο», που στα ελληνικά σημαίνει «εκεί μακριά», ονομάζεται το τραγούδι και στο άκουσμά του όλοι οι Σέρβοι συγκινούνται, καθώς συνδέεται με την σχετικά πρόσφατη ιστορία της χώρας. Το τραγούδι μιλά για τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και τους Σέρβους που πολέμησαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του μακεδονικού αγώνα.

Τό σχετικό βιντεο εδώ.http://www.thetoc.gr/diethni/article/mi-mou-thumwneis-matia-mou—o-serbos-upeks-tragoudise-ston-kotzia

πηγη

Σχολιάστε