"Greek National Pride" blog / Ελληνικοί Εξοπλισμοί

Κουβέλης για φρεγάτες Fremm: Όσα είπα ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα


«Όσα είπα ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα» είπε ο υπουργός αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, κ. Φώτης Κουβελης για την κυβερνητική «φουρτούνα» που προκάλεσε η υπόθεση χρονομίσθωσης των φρεγατών Fremm. Υπογράμμισε με νόημα ότι όλα τα ζητήματα βρίσκονται υπό το χειρισμό του πρωθυπουργού.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Κουβέλης δήλωσε χαρακτηριστικά: Σπεύδω να σας πω οτι τη δεδομένη στιγμη μίλησα και εγώ όλα εκείνα τα οποία ειπώθηκαν ανταποκρίνονταν στην πραγματικοτητα. βεβαια όλα τα πραγματα ειναι σε εξελιξη. Και βέβαια όλα είναι υπό το χειρισμό του πρωθυπουργού. Δεν υπαρχει τίποτα δεδομένο αυτή τη στιγμή.

Εξήγησε δε: Είχαν ακουστεί διάφορες εκδοχές. Αλλά δεν υπήρχε τίποτε στο επίπεδο της συμφωνίας. Το όλο ζήτημα της ενίσχυσης του αμυντικού μας μηχανισμού είναι σε εξέλιξη μέχρι να ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Επανέλαβε μάλιστα ότι: Η αγορά του οποιουδηποτε μηχανισμού εξοπλιστιτκού δεν ειναι μια ευθυγραμμη διαδικασία. Εχει την αναγκη συνυπολογισμού παρα πολλών πραγματων. Εμείς συνυπολογίζουμε το γεγονός των οικονομικών δυνατότητων. Η οποιαδήποτε ενίσχυση δεν σημαίνει την συμμετοχή μας σε μια κούρσα εξοπλισμών.

Στο ερώτημα εάν έγιναν λάθη επικοινωνιακού χαρακτήρα ο κ. Κουβέλης ανέφερε: «Καμμία δήλωση δεν έγινε εκτός από εκεινο το οποίο είπα σε δημοσια συζήτηση. Είχα υποχρεωση να μιλήσω γι αυτο το δημοσιεύμα. Και σας είπα οτι εκεινα τα οποία αφορούσαν στην δεδομένη στιγμή απηχούσαν την πραγματικότητα. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι στατική. Και όλα τα ζητήματα βρίσκονται υπό το χειρισμό του Πρωθυπουργού. πηγη

Σχολιάστε