"Greek National Pride" blog / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Απάντηση Κουβέλη στις πολεμικές κορώνες της Άγκυρας


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, παρέστη σήμερα Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων σμηνιτών στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στο χαιρετισμό που απηύθυνε μεταξύ άλλων τόνισε:

«Αγαπητοί Σμηνίτες, η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για εσάς και τις οικογένειές σας. Με τον όρκο που δώσατε πριν λίγο, ξεκινάει και επίσημα μία σημαντική περίοδος της ζωής σας, μια περίοδος προσφοράς στην Εθνική Άμυνα της χώρας μας.

Από σήμερα, μαζί με το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων καλείστε να υπηρετήσετε την ύψιστη αποστολή του κλάδου στον οποίο καταταγήκατε και να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Σας προτρέπω να συμμετέχετε ενεργά στην εκπαίδευσή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας σας. Εκμεταλλευτείτε τα όσα σας προσφέρονται, αποκτήστε δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν στη μετέπειτα πορεία σας στην κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση η θητεία αποτελεί ύψιστη υποχρέωση. Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να αισθάνεστε υπερήφανοι».

Επίσης σημείωσε: «Σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις ως αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού συμμετέχουν ενεργά και αποτελεσματικά στο εγχείρημα της ανασυγκρότησης του τόπου. Παρά τις σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό τους δεν έχει καμφθεί το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ούτε έχει υποβαθμιστεί η ισχύς τους.

Αντίθετα, ακόμα και σήμερα η Ελλάδα σε ένα περιβάλλον ρευστότητας και ανασφάλειας, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Εργαζόμαστε συστηματικά, ώστε να εδραιώσουμε στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, αλληλοκατανόησης, συνεργασίας και ειρήνης».

Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωσή του μετά την τελετή ανέφερε:

«Είμαι παρών στην ορκωμοσία των νέων σμηνιτών. Οφείλω να καταγράψω την ικανοποίησή μου και την ικανοποίηση όλων για την άρτια εκπαίδευση και το υψηλό ηθικό στην προάσπιση του καθήκοντος που έχουν οι νέοι στρατιώτες μας. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να πω ότι η χώρα μας, είναι μία χώρα της ειρήνης. Θέλει να προάγεται η ειρήνη, όπως και η συνεργασίασε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα, δηλώνουμε με κάθε σαφήνεια και κατηγορηματικότητα: Διαθέτουμε ικανή και απόλυτα συντεταγμένη στο καθήκον, αποτρεπτική μας δύναμη για την προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Δεν διεκδικούμε από κανέναν τίποτα, πέρα από αυτά που μας ανήκουν. Αλλά δεν επιτρέπουμε και στον οποιονδήποτε να αμφισβητεί τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αυτά με σαφήνεια καταγράφονται από τις Διεθνείς Συνθήκες και συνολικότερα από το Διεθνές Δίκαιο».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στις συνομιλίες για το θέμα της FYROM, σημείωσε:

«Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, θα αποτελούσε αδικαιολόγητη σπουδή, να σπεύσει κάποιοςνα προκρίνει το τέλος αυτής της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης. Εκείνο το οποίο θέλω να πω είναι ότι η χώρα μας, εκπροσωπούμενη από την κυβέρνηση, θέλει να υπάρξει λύση, προς το συμφέρον και της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής. Θέλω να επισημάνω, ότι αυτά τα οποία έχει θέσει η χώρα μας ως αναγκαίες προϋποθέσεις, κατοχυρώνουν το καλό αποτέλεσμα, εφόσον γίνουν αποδεκτά και από τη γειτονική χώρα».


πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s