"Greek National Pride" blog / Ε.Ε. / ΕΛΛΑΔΑ

Αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου που δέχονται πρόσφυγες προανήγγειλε ο Τσίπρας


Την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά υποδοχής ανακοίνωσε από τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας «θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου έπαυε να ισχύει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο με τους κατοίκους των νησιών αυτών να επιβαρύνονται πλέον με τους συντελεστές που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «σε συμφωνία με τον πρόεδρο Γιούνκερ η κυβέρνηση θα εκδώσει προεδρικό διάταγμα που θα παγώνει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης» και πρόσθεσε ότι «ο ΦΠΑ θα παραμείνει «παγωμένος» τουλάχιστον για όσο είναι ο ίδιος πρωθυπουργός και όσο διαρκεί η κρίση στα νησιά».

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Τηλεφωνική επικοινωνία με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να την ενημερώσει για την απόφαση αναίρεσης της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για την πρωτοβουλία άμεσης νομοθέτησης της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την απόφαση διπλασιασμού των διαθέσιμων κονδυλίων για τα πέντε νησιά του Αιγαίου στο προσεχές πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ.  πηγη

Σχολιάστε